Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tärkeimmät data- ja analytiikkatrendit vuonna 2021 – Hyödynnä dataa ja menesty

BloggausData- ja analytiikkatrendit ovat antaneet vuosien varrella suuntaa siitä, mihin yritysten kannattaa ohjata panostukset parhaiden liiketoimintahyötyjen saavuttamiseksi. Vuonna 2021 vauhti uusien data- ja analytiikkaratkaisujen hyödyntämismahdollisuuksista vain kiihtyy. Tässä blogissa nostamme tarkasteluun kolme tärkeintä datan ja analytiikan suuntausta, jotka huomioimalla yrityksesi rakentaa kilpailuetua ja aitoa tukea liiketoiminnalle myös tulevaisuudessa.

Miltä datan ja analytiikan suuntaukset sitten näyttävät vuonna 2021? Lukuisat data- ja analytiikkatoimijat ja tutkimuslaitokset ovat julkaisseet omat trendikatsauksensa tälle vuodelle. Erilaisten trendilistausten määrä on valtava - halusimme silti nostaa lukuisten listausten joukkoon vielä oman näkökulmaamme. Poimimamme teemat näkyvät vahvasti niin trendikatsauksissa kuin asiakkaidemme tarpeissa ja kiinnostuksen kohteissa.

Koska dataan perustuvaa kilpailuetua ei luoda pelkästään teknologioilla, emme keskity trendeissämme yksittäisiin uusiin teknologiaratkaisuihin. Teknologioiden sijaan haluamme tuoda esiin, miten yrityksesi tulisi laajentaa ja kehittää datan käyttöä saavuttaaksesi yhä suurempaa tukea ja arvoa datasta osana liiketoimintaa.

Vuoden 2021 trendit ja mahdollisuudet liiketoiminnalle

Data- ja analytiikka-ala on kehittynyt huimasti viimeisten vuosien aikana. Vielä kymmenen vuotta sitten datan ympärillä tekeminen painottui pitkälti perinteiseen raportointiin ja sen kehittämiseen. Raportoinnin kehittämisessä keskityttiin etenkin raportoinnin automatisointiin, eikä raporttien visualisoinnista tai pilvimaailmasta vielä puhuttu juurikaan.

Perinteisestä raportoinnista on tultu pitkä matka siihen, mitä data- ja analytiikka on tänä päivänä. Tämä muutos näkyy myös trendeissä. Datan merkitys organisaatioissa on kasvanut vuosien varrella ja data halutaan nyt tuoda yhä laajemmin osaksi koko liiketoimintaa ja sen johtamista. Seuraavassa katsauksemme kolmeen tärkeimpään data- ja analytiikkatrendiin vuonna 2021.

Kun oman liiketoiminnan tavoitteet datalle ovat selkeänä mielessä, auttavat data- ja analytiikkatrendit suuntaamaan kehitystyön oikeisiin asioihin organisaatiossasi. Parhaassa tapauksessa trendien huomioiminen omassa toiminnassa auttaa saavuttamaan uusia datapohjaisia palveluita ja liiketoimintaa, hyödyntämään dataa monipuolisemmin ja helpommin sekä ennakoimaan tulevaisuutta paremmin.

1. Platform200 – liiketoimintatavoitteet lähtökohtana

Alustoja koskeva trendi on kuumimmillaan. Uskomme, ettet ole välttynyt kuulemasta alustoista? Kaikki toimijat puhuvat tällä hetkellä alustoista eli platformeista – mekin osaltamme. Organisaatiollesi on tarjolla liiketoiminnan kehittämiseen valtava määrä erilaisia alustavaihtoehtoja (Business Platform, Analytics Platform, Finance Platform jne), jotka myyntipuheiden mukaan ratkaisevat kaikki liiketoimintasi ongelmat.

Yksittäiset alustat saattavat yhtenäistää tai helpottaa toimintaa jollakin osa-alueella, mutta väärin perustein valittu alusta ei tuo kuitenkaan toivottua kokonaisvaltaisempaa hyötyä liiketoiminnallesi. Vältä siis kiireessä astumasta platform-loukkuun, jossa mietit miten oma liiketoimintasi on mahdollista sovittaa valittuun teknologiaan. Aloita sopivan alustan valinta aina liiketoiminnan aidoista tarpeista

Ennen liiketoiminnallesi sopivien alustavaihtoehtojen kartoitusta, on tärkeää palauttaa mieleen oman liiketoiminnan tavoite sekä liiketoimintahyödyt, joita alustaratkaisulla olet hakemassa. Jotta saavutat tavoittelemasi hyödyt, on sinun tärkeää listata, mitä aidosti haluat kehittää datan avulla ja millä eri tavoin data voi tukea yrityksesi toimintaa.

Vasta tämän jälkeen on aika kartoittaa teknologiavaihtoehtoja ja mahdollisia alustoja, jotka auttavat listattujen tavoitteiden ja hyötyjen saavuttamisessa. Samalla pystyt varmistamaan, että valintasi tukevat myös kokonaisuutta paremmin. Suuntaa resurssisi vasta myöhemmin suunnitelmaan sitä, kuinka montaa eri tai mitä alustaa yrityksesi kannattaa käyttää, ja mitkä alustat toimivat parhaiten yritystoimintasi tukena.

Tutustu blogistamme Data Platformin merkittävämpiin liiketoimintahyötyihin tarkemmin.

Mistä muusta data- ja analytiikkamaailmassa puhutaan vuonna 2021? Lue koko juttu blogistamme.

Pinterest
Fellowmind logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fellowmind kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Omat tagit

Data platform
Datatrendit
Analytiikkatrendit

Siirry yrityksen profiiliin Fellowmind kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fellowmind - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fellowmind - Muita referenssejä

Fellowmind - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia