Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

SRH Rakennus Oy: ”Kokonaisuus ohjelmistoineen ja palveluineen toimii täysin aukottomasti”

ReferenssiYmpäristörakentamiseen toimintaansa suuntaava SRH Rakennus sai Admicomin ja Tocomanin työkaluilla yrityksen kokonaisprosessien hallinnasta niin sujuvaa, että toimitusjohtajalle on tullut roppakaupalla lisää aikaa toiminnan kehittämiseen.

---

Pääasiassa Kuopion talousalueella toimivan SRH Rakennuksen toiminta käynnistyi vuonna 2012, kun yhteistyökumppanit kannustivat kirvesmiehenä ja työnjohtajana toiminutta Henry Haataista perustamaan oman yrityksen. Alun perin Haataisen tarkoituksena oli työllistää itsensä ja muutaman vuoden päästä jokunen työntekijä, jos kaikki osuisi kohdilleen. Yrityksen palveluille on kuitenkin ollut paljon kysyntää alusta alkaen. Nykyään yritys työllistää 15 henkilöä ja liikevaihto on vakiintunut 2,6 miljoonan tasolle.

SRH Rakennus toteuttaa laaja-alaisesti maanrakentamista, talonrakentamista ja viherurakointia sekä tekee suunnittelua rakennustoiminnan ohessa. Jatkossa toimintaa on tarkoitus suunnata vahvemmin ympäristö- ja viherrakentamiseen.

 

Looginen kokonaisuus toimintojen hallintaan

Yrityksen kasvun myötä Haatainen törmäsi monelle yrittäjälle tuttuun ongelmaan, jossa toimistotyöt alkoivat kasautua, eikä aika enää riittänyt varsinaiseen ydintekemiseen.

– Paperia oli ihan tolkuton määrä ja tiedot hajallaan eri paikoissa. Ajatus sähköisestä järjestelmästä alkoi jalostua, sillä virheiden mahdollisuus oli ilmeinen ja työn määrä suuri. Etsin itselleni sopivaa ohjelmistoa ja kokeilinkin yhtä, mutta siitä tuli erittäin raskas vuosi, kunnes lopulta tutustuin Adminettiin. Tässä vaiheessa voi varmaan jo tunnustaa, että myyjän esitellessä ohjelmistoa, olin tehnyt ostopäätöksen ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, vaikka koitinkin mallin vuoksi tinkiä ja esittää välinpitämätöntä, Haatainen naurahtaa.

Adminetissä vakuutti ennen kaikkea toimiva kokonaisuus:

– Sieltä tuli juuri ne kaikki taikasanat ja ominaisuudet, joita muissa ohjelmistoissa olin jäänyt kaipaamaan. Yksi iso asia oli rakennusalan automatisoidut verottajan ilmoitukset, sillä aiemmin niitä oli tehty käsin verottajan sivuilta. Tärkeintä oli kuitenkin kokonaisuus, jolla saimme käyttöömme kaikki palikat tuntikirjauksesta laskutukseen ja taloushallintoon. Nyt voi sanoa, että järjestelmä on täysin looginen ja kokonaisuus toimii todella mahtavasti – tykkään kaikin puolin.

 

Haatainen arvostaa ohjelmistokumppanissaan myös sujuvaa etäkäyttöä ja kotimaisuutta.

– Mieluummin suosin kotimaista ja se on iso asia, ettei Adminet ole millään tavalla paikkaan tai laitteeseen sidottu. Täytyy myös todeta, että kehitysideat on otettu aina hyvin vastaan. On ollut mahtava nähdä, että meiltä lähtenyt kehitysidea on puoli vuotta myöhemmin toteutettu. Se on todella positiivista, että kentältä tullutta palautetta oikeasti kuunnellaan.

SRH Rakennuksella Adminet otettiin käyttöön alkuvuodesta 2018 ja myöhemmin myös tilitoimistopalvelut siirrettiin Admicomin tilitoimistoon.

– Käyttöönottoprosessi oli todella hyvin rakennettu kokonaisuus, jossa edettiin askel kerrallaan. Kun oli vielä nimetty kouluttaja hoitamassa henkilökohtaisesti juuri meidän asioita, syntyi hyvää vuoropuhelua ja opimme tuntemaan toistemme tavan kommunikoida. Vielä parin vuoden jälkeenkin olen tarvittaessa saanut häneltä apua. Myös kirjanpito on tehostunut, kun sain tehtyä päätöksen siirtää se Admicomille. Tämä kokonaisuus ohjelmistoineen ja palveluineen toimii täysin aukottomasti – on niin helppoa.

Sulavaa projektinhallintaa Tocomanilla ja Adminetillä

SRH Rakennuksella hyödynnetään Admicomin tarjoamia ratkaisuja projektien alusta alkaen, sillä käytössä on myös Tocomanin työkalut kustannuslaskentaan, tuotannon suunnitteluun ja töiden aikataulutukseen.

– Kustannuslaskennalla onnistuu kaikki laskenta, olipa kyseessä maanrakentaminen, piharakentaminen tai uudis- ja korjausrakentaminen. Kustannuslaskijamme on käyttänyt Tocomanin työkaluja jo yli kymmenen vuotta ja hänen mukaansa kyseessä on selkeä, kattava ja varmatoiminen ohjelmisto, jossa tiedostot ovat nopeasti saatavilla ja laskenta helposti purettavissa panoksiin, suoritteisiin ja määriin.

Haataisen mukaan projektin suunnitteluvaiheessa oleellista on Tocoman Kustannuslaskennan, Tuotannonsuunnittelun ja Aikataulun muodostama kokonaisuus, jolla koko prosessi pysyy hallussa.

– Urakkaa laskiessaan kustannuslaskija työstää samalla jo tiedot mahdollista toteutusta varten, kun kaikki panokset, määrät ja muut työsuoritteet ovat käytettävissä myös työmaan suunnittelussa. Projektia aikataulutettaessa tehtäviä taas pystyy ketjuttamaan ja siirtämään, jolloin yhtä työvaihetta muokkaamalla koko ketju muuttuu haluttuun suuntaan, niin kuin sen kuuluu työmailla mennä fyysisestikin.

Voitetun tarjouksen tavoitearvio luetaan projektin taloudellista ohjausta varten Tocomanista Adminettiin, jonne luodaan budjetit ja maksuerätaulukot sekä ryhdytään seuraamaan projektin etenemistä.

– Pystymme seuraamaan kustannusten tasapainoa ja sitä, että maksuerätaulukot on laadittu etujemme mukaisiksi. Adminetin reaaliaikainen tieto on iso asia kannattavuuden arvioinnissa ja mahdollistaa nopean reagoinnin. Näemme heti, mihin suuntaan projekti menee ja ovatko tietyt kustannukset ylittyneet, joten pystymme tekemään korjausliikkeitä. Liiketoiminnan johtamista on nimenomaan se, että pystyy analysoimaan käynnissä olevaa prosessia: mitä nopeammin toteumat ovat tiedossa, sen täsmällisempää toiminta on ja sitä paremmin pystyy reagoimaan. Reaaliaikaisuuden merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Vaikka yrityksen rakennusprojektien hallinta on jo nykyisellään sulavaa Tocomanin ja Admicomin tarjoamalla kokonaisuudella, odottaa Haatainen innolla Tocoman-ohjelmistojen integrointia Adminettiin.

– Kun Tocomanin ohjelmistot saadaan integroitua aukottomasti Adminettiin, kokonaisuus on ihan pro – eihän sellaista ole oikeasti olemassakaan. Siinä vaiheessa ihan kaikki on helposti hallittavissa samassa järjestelmässä urakkalaskennasta alkaen. Tämä on märkä päiväuni, jonka toteutumista odotan innolla.

 

Rutiinityön poistuminen tuo kilpailukykyä

Haataisen mukaan Adminet on palvellut hyvin yrityksen monipuolista rakennustoimintaa. Tehokkuutta on tullut merkittävästi myös toimistolle ja esimerkiksi laskutus on nykyään paljon varmemmalla pohjalla.

– Jos oli aikoinaan fiilis, että onkohan tämä paperikasa oikeasti käyty läpi ja kaikki laskutettu, on Adminet aika armoton ostolaskujen kohdistamisessa. Sieltä tulee myös tehokkuutta ja kilpailuetua, kun pystytään varmistamaan kaikkien hankintojen laskutus. Samaan aikaan järjestelmä huolehtii eräpäivistä, joten yhteistyökumppaneidenkin on paljon mukavampi olla, kun rahat ovat varmasti eräpäivänä tilillä.

Kokonaisuudessaan toimistotöiden tehostumiseen vaikuttaa olennaisesti yhdessä järjestelmässä toimiva automatisoitu kokonaisuus.

– Työntekijä voi tehdä kentällä kirjaukset mobiililla, missä ikinä onkaan. Työnjohtaja sitten tarkastaa työkirjaukset sekä ostolaskut, jotka kirjautuvat järjestelmään oikeille tilauksille. Kaikki tieto liikkuu yhdellä kirjauksella automaattisesti oikeisiin paikkoihin ja juuri tuon kokonaisuuden kautta tulee tehokkuus. Mielestäni en ole tehollisessa työssä, jos minun pitää koota tietoja palkanlaskentaa, kirjanpitoa ja laskutusta varten tai availla kirjeitä. Olen tällä hetkellä meidän ainoa kokoaikainen toimistohenkilö ja kun minulta säästyy työaikaa, voin keskittyä omaan rooliini toimitusjohtajana, eikä tarvitse enää hoitaa assistentin virkaa.

 

Haataisen mukaan Adminet on säästänyt merkittävästi aikaa rutiineista ja tuonut siten myös kilpailuetua.

– Se tuo merkittävää kilpailuetua, että aikaa on vapautunut yrityksen luotsaamiseen. On iso asia, ettei tarvitse tehdä täysin turhaa työtä, kun ohjelmisto tekee rutiinit automaattisesti. Sanoisin, että Adminet on vapauttanut aikaa neljä päivää viikossa, eli valtaosa toimistotöistä on jäänyt pois. Ihan jo sitä kautta tämä ohjelma maksaa itsensä takaisin, kun minulla säästyy niin paljon aikaa toiminnan kehittämiseen – ja olisin kyllä muutenkin valmis maksamaan siitä, että minun on hyvä olla.

Kaipaatko sinäkin helpotusta yrityksesi rutiinitöiden hoitamiseen ja kokonaisuudenhallintaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntijamme ottaa sinuun pian yhteyttä. Käydään yhdessä läpi, kuinka voisit tehostaa toimintaasi Adminetin avulla.

Lataa kannattavuusopas

Oppaasta saat hyödyllisiä vinkkejä kannattavuuden parantamiseen. Lataa ilmaiseksi >>

Suosittelija:

"Sanoisin, että Adminet on vapauttanut aikaa neljä päivää viikossa, eli valtaosa toimistotöistä on jäänyt pois. Tämä ohjelma maksaa itsensä takaisin, kun minulla säästyy niin paljon aikaa toiminnan kehittämiseen – ja olisin kyllä muutenkin valmis maksamaan siitä, että minun on hyvä olla."

Henry Haatainen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Admicom Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: SRH Rakennus

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
rakennusala
Rakennusalan digitalisaatio
rakennusprojektit
Urakointi
urakointi-erp
urakointijärjestelmä
infra-ala
Infra
Kokonaisjärjestelmä
IT-palvelukokonaisuus
kokonaisratkaisu
Kokonaisratkaisut
kokonaistehokkuus
prosessitehokkuus
Tehokkuus
liiketoimintaprossien tehostaminen
laskutuksen tehostaminen
prosessien tehostaminen
prosessin tehostaminen
toiminnan tehostaminen
tehostaminen
liiketoiminnan digitalisointi
liiketoiminnan kehittäminen
liiketoiminnan kehitys
Liiketoiminnan ohjaus
Mobiili toiminnanohjausjärjestelmä
Toiminnanohjaus
toiminnanohjausjärjestelmä
liiketoiminta-alusta
liiketoimintaohjelmisto
liiketoimintatieto
Liiketoimintaprosessien automaatio
Liiketoimintaprosessien kehittäminen
automatisointi
automatiikka
prosessien automatisointi
taloushallinnon prosessien automatisointi
taloushallinnon automatisoidut prosessit
raportoinnin automatisointi
prosessien automatisoiminen
Rakentamisen tiedonantovelvollisuus
rakentamisilmoitukset
veroraportit
tuntikirjaus
tuntikirjausjärjestelmä
Digitaalinen taloushallinto
Sähköinen taloushallinto
talousjärjestelmä
Talousohjelmistot
talousraportointi
Talousohjaus
talouslukujen raportointi
johdon raportointi
tiedonkulku
reaaliaikainen
reaaliaikainen tieto
reaaliaikainen kirjanpito
skaalautuvuus
Modulaarisuus
ERP käyttöönotto
ERP-käyttöönottoprojektit
Käyttöönotto
Projektinhallintaohjelmisto
projektinhallintajärjestelmä
Ohjelmistoprojekti
Projektiliiketoiminta
projektiohjelmisto
projektityökalut
Tocoman
kustannuslaskenta
tuotannon suunnittelu
tuotannonsuunnittelu
tuotannonsuunnittelun järjestelmä
Tuotannon tehokkuus
tuotannon raportointi
tuotannon valvonta
aikataulutus
suoritteet
määrälaskenta
työmaajärjestelmä
työmaakäyttö
työmaan raportointi
työmaaraportointi
työmaadokumentointi
tehtävien hallinta
Budjetointi
budjetointi ja suunnittelu
Budjetointi ja ennustaminen
maksuerätaulukot
maksuerälaskutus
prosessien integrointi
taloustoimintojen integrointi
urakkatiedot
laskutus
Laskutusohjelma
laskutusprosessi
Sähköinen laskutus
mobiili
Mobiili ERP
mobiili työ
mobiili työajanseuranta
mobiilikäyttö
mobiiliratkaisu
tavoitearvio

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia