logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Sosiaalinen myynti haltuun – lue digitaalisen myynnin asiantuntijan Sani Leinon vinkit

BloggausSocial selling eli sosiaalinen myynti on viime aikoina paljon puhuttanut myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia. Ei ihme, sillä B2B-liiketoiminnassa jopa yli 70% ostopäätöksen tekijöistä hakee sosiaalisesta mediasta apua päätöksentekoon.

Sosiaalisessa myynnissä myyjä luo asiakkaan kanssa suhteen ennen kuin asiakas etsii palveluntarjoajaa. Myyjä ei enää tee kylmäsoittoja, vaan hakee kontaktia muuta kautta, esimerkiksi sosiaalisen median välityksellä. Sosiaalinen myynti on suhteiden rakentamista ja niiden hyödyntämistä myyntiprosessissa.

Myyjän aika on kuitenkin rajallista, joten liikaa resursseja ei voi käyttää liikaa päättömään some-kanavien selailuun. Kysyimme sosiaalisen myynnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijalta Sani Leinolta, miten onnistua parhaiten sosiaalisessa myynnissä.

Kuinka sosiaalinen myynti auttaa minua?


Miten sosiaalinen myynti auttaa ammattilaista, riippuu oikeastaan kahdesta asiasta, tavoitteesta ja toimenkuvasta. Tästä syystä olenkin jakanut sosiaalisen myynnin toimenpiteet kahteen hyvin erilaiseen kokonaisuuteen, pidemmän ja lyhyemmän aikavälin toimenpiteisiin. Pidemmän aikavälin toiminteilla tarkoitan esimerkiksi oman asiantuntijabrändin rakentamista, erityisesti verkossa, sekä erilaisten sisältöjen hyödyntämistä, joilla saada omaa ammattitaitoa esille omalle verkostolle ja potentiaaliselle kohderyhmälle. Näillä keinoilla asiantuntijan on mahdollista tehdä osaaminen paremmin näkyväksi ja antaa viitteitä omasta asiantuntijuudesta omien sisältöjen ja ymmärrettävästi laaditun asiantuntijaprofiilin kautta.

Lyhyemmän tähtäimen tekemiseen kuuluvat olemassa olevien suhteiden syventäminen ja luottamuksen rakentaminen esimerkiksi verkossa ja sosiaalisessa mediassa käytävän dialogin kautta. Mitä teet ennen tapaamista asiakaskandidaatin kanssa? Kuinka taas kommunikoit ja keskustelet tapaamisten jälkeen?

Näihin sosiaalinen myynti tarjoaa oivan tavan tutustua ja syventää suhteita asiakkaiden kanssa. Tietysti on myös mainittava neljäs tärkeä elementti, eli oma asiantuntijaverkosto. Verkoston vahvistaminen on sosiaalisella ja avoimella aikakaudella asiantuntijan tärkeimpiä voimavaroja. Ennen itsekin keräsin kasoittain käyntikortteja, jotka saattoivat jäädä pölyyntymään hyllylle, mutta nykyään kanavat tarjoavat aidosti helpon tavan laajentaa ja ylläpitää yhteydenpitoa asiakkaille, kollegoille sekä muille sidosryhmille.

Lyhyesti sanottuna siis sosiaalinen myynti, auttaa asiakkaitasi tutustumaan sinuun ja yritykseesi aiemmin, helpottaa tutustumista ja tapaamisten sopimista, antaa arvokasta informaatiota yrityksestä ja erilaisten päättäjien mieltymyksistä etukäteen tavoitteena tietysti luoda liikevaihtoa pidemmällä aikavälillä.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan blogistamme.

Pinterest
eCraft Oy Ab

Lisätietoja

eCraft Oy Ab:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Sosiaalinen myynti
Social selling

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

eCraft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

eCraft - Muita referenssejä

eCraft - Muita bloggauksia

Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ohjelmistorobotin hankintaprosessi muistuttaa ihmisen rekrytointia
Tubecon 2019 - Tubettajat ja Esports ovat nousseet isoksi osaksi nuorten populaarikulttuuria
Milloin toimitusketjun hallintaan (SCM) tarvitaan ratkaisu toiminnanohjausjärjestelmän rinnalle?

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia