Sofokus haluaa auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan – julkaisi alustatalouden ilmaiskurssin

Alustatalous on internetin mahdollistama liiketoimintakonsepti, jonka varaan edelläkävijäyritykset rakentavat kilpailuetuaan. Sofokus haluaa auttaa kotimaisia yrityksiä pääsemään samalle viivalle kansainvälisen kilpailun kanssa.

- ”
Amazon ja Google tajusivat jo vuosituhannen vaihteen tienoilla alustatalouden merkityksen ylivoimaisen kilpailuedun rakentamisessa. Tänään pienemmätkin yritykset rakentavat liiketoimintaansa digitaalisten alustojen päälle” avaa aiheen taustoja Teemu Malinen, sähköisen liiketoiminnan moniyrittäjä ja Sofokus-konsernin toimitusjohtaja.

Sofokus julkaisee kaikille yrityksille ja muille organisaatioille ilmaisen kurssin, jonka avulla kaikki yritykset pääsevät jyvälle siitä mistä alustataloudessa on kysymys ja miten sitä voisi soveltaa omaan toimintaan. Kurssi on suoritettavissa sähköpostitse ja siihen kuuluu yhdeksän kappaletta lokalisoitua ja rikastettua alustatalouden suunnittelu-kanvaasia.

- ”Mietimme Sofokuksella mikä olisi paras tapa saada ihmiset kiinnostumaan alustataloudesta, joka saattaa kuulostaa hieman hankalalta terminä. Olemme testanneet kanvaasikokoelmaa pilottikäyttäjillä ja vastaanotto on ollut innostunut nimenomaan käytön helppouden vuoksi” Malinen kuvailee.

AirBnB ja Uber ovat kansainvälisiä esimerkkiä alustatalouden markkinoita disruptoivasta voimasta. Kotimaassa tutumpia ovat vaikkapa Wolt, IteWiki ja Liveto. Alustatalous ei olekaan pelkästään suurten toimijoiden yksinoikeutta, vaan kanta-ajatus ja toimintamalli liiketoiminnan ytimessä, jolla mahdollistetaan nopea kasvu.

- ”Matalien transaktiokustannusten liiketoiminnassa on perinteisesti kehotettu fokusoimaan alustatalouteen. Kun puhutaan Cityshopparin yli sadantuhannen asiakkaan tarpeista tulevaisuudessa, on tätä näkemystä osattava hyödyntää asiakkaidemme eduksi", toteaa Cityshopparin Pasi Viherlaakso.


Lisätiedot ja ilmainen alustatalouden kurssi ovat ladattavissa Sofokuksen verkkosivuilta osoitteessa https://www.sofokus.com/fi/alustatalous-basic/

Bloggaus Sofokus haluaa auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan – julkaisi alustatalouden ilmaiskurssin
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Sofokus Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
API API-talous alustatalous digitaalinen liiketoiminta
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa