Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Selainpohjaisen moniraita-audioeditorin käytettävyys kuntoon

ReferenssiRadioautomaatioratkaisuihin erikoistunut sovelluskehitysyritys Jutel tarvitsi apua verkkoympäristöön tarkoitetun moniraita-audioeditorin käyttöliittymän ja käytettävyyden suunnittelussa ja valitsi Varaanin yhteistyökumppanikseen.

Jutel on oululainen sovelluskehitysyritys joka tarjoaa media- ja radioautomaatioratkaisuja. Jutel on vuodesta 1992 tuottanut RadioMan®-palveluaan, joka on käytössä kansainvälisesti useilla eri tyyppisillä mediayhtiöillä ja yleisradioilla. Jutelilla oli olemassa jo proof-of-concept mobiilisovellus journalistiselle sisällölle tarkoitetusta moniraita-audioeditorista joka heillä oli tavoitteena laajentaa tietokoneellakin käytettäväksi selainpohjaiseksi laajemmaksi sovellukseksi.

RadioMan® Clipperin päätavoitteena on tarjota toimittajille kaikki tarvittavat äänityökalut yhdessä paketissa. Sen avulla äänituotannon työvaiheet, kuten äänitys, editointi liikkeellä, metatiedon luonti, äänitiedostojen siirto, etäomaisuuksien hallinta ja moniraitaeditointi onnistuvat yhdeltä alustalta. Tämä tekee työskentelystä yksinkertaisempaa ja tehokkaampaa. Toimittajien ei enää tarvitse vaihdella eri sovellusten välillä. Yhtenäinen alusta helpottaa myös tuotannon, käyttäjien hallintaa, päivityksiä ja tietoturvan ylläpitoa.

Jutelin ajatuksena on tuotteistaa sovellus pidemmälle ja integroida se olemassaolevaan RadioMan®-palvelunsa pilvipohjaiseen ekosysteemiin, jolloin molemmat tuotteet toimisivat synergiassa toistensa kanssa. RadioMan®-järjestelmän haastena tähän asti on ollut se, että sen tuoteperheestä on puuttunut integroitu selainpohjainen audioeditori. Projektin ajatuksena oli vastaa tähän tarpeeseen, ja sen tavoitteena oli tuottaa yhtenäinen palvelu sekä mobiili- että tietokonekäyttäjille.

Projektin yhtenä suurena haasteena oli toteuttaa yhtenäinen käyttäjäkokemus alustasta riippumatta: ohjelmiston sisäisen logiikan tulisi olla tunnistettavissa sekä puhelimella että tietokoneella käytettäessä. Ainutlaatuisen lähtökohdan suunnittelulle loi se, että olemassaolevan mobiilikäyttöliittymän pohjalta rakennettiin hiiri- ja näppäimistökäyttöliittymä. Tällöin suunnittelija pystyi laajentamaan asioita eteenpäin vapaammin, kuin jos sovitetaan tietokoneelle suunniteltua käyttäjäkokemusta supistamalla mobiililaitteille.

Konsultin ominaisuudessa projektissa haasteellisinta oli aihealueen haltuunotto, kun tehdään ammattilaisille spesialisoitunutta työkalua. Tässä oli ratkaisevassa asemassa asiakkaan edustajien kanssa tehty yhteistyö ja avoin keskusteluyhteys, joka auttoi erityisalueen konseptien ja aihealueiden ymmärtämisessä, sekä asiantuntijamme kyky ottaa nopeasti haltuun uusia ja kattavia aihepiirejä.

Suosittelija:

Varaanin asiantuntija pääsi nopeasti sisään uuteen aihealueeseen ja projekti saatiin vietyä maaliin sovitussa aikataulussa erinomaisin tuloksin.

Jyrki Niemelä, Lead Audio Software Engineer

Pinterest
Referenssin infoboxi
Varaani Works Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Jutel Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Varaani Works kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Varaani Works kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Varaani Works - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Varaani Works - Muita referenssejä

Varaani Works - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia