Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sales Navigator ja Dynamics 365 - sosiaalisen myynnin uusi ulottuvuus

BloggausSocial selling eli sosiaalinen myynti on verkostojen ja asiantuntijasisältöjen hyödyntämistä myyntityössä. Se lähtee liikkeelle ajatuksesta asiakkaan palvelemisesta oman palvelun tai tuotteen tyrkyttämisen sijaan. Social selling perustuukin vaikuttamiseen omaa asiantuntijuutta hyödyntäen. Tuottamalla ostajalle hyödyllistä sisältöä tämän suosimiin kanaviin, voidaan vaikuttaa ostajan ns. ”top of mindiin” eli ostettaviin vaihtoehtoihin.


Maksuttomat ja suositut verkostotyökalut toimivat asiantuntijan ja asiakkaan kohtaamisalustana

LinkedIn, Facebook, Twitter – ilmaiset ja suositut sosiaalisen median kanavat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia asiantuntijoiden verkostojen laajentamiseen, kontaktointiin ja oman asiantuntijapresenssin luomiseen. Asiantuntija voi vakuuttaa asiakkaita heidän suosimissaan verkostoissa olemalla aktiivinen esimerkiksi osallistumalla keskusteluihin ja jakamalla niin omia kuin muidenkin tuottamia asiantuntijamateriaaleja ajankohtaisista asiakasta hyödyttävistä ja auttavista aiheista.

Tästä huolimatta Tilastokeskuksen mukaan n. 63% suomalaisista yrityksistä hyödyntää sosiaalista mediaa pääasiallisesti vain markkinointiin ja viestintään ja vain 4/10 käyttää sosiaalista mediaa myyntiin.


Sales Navigator ja Dynamics 365 – miten yhdistelmä tukee Social Sellingin harjoittamista?

Social selling tarjoaa mahdollisuuksia syvemmän luottamuksen rakentamiseen asiakkaiden kanssa jo ostoprosessin alkuvaiheessa, mutta miten social selling tuodaan systemaattiseksi osaksi myynnin prosessia?

Microsoftin Dynamics 365 -järjestelmään on jo valmiiksi sisäänrakennettu ominaisuuksia, jotka tukevat Social Sellingin harjoittamista, mutta sen integroituminen LinkedInin Sales Navigator -lisäosan kanssa vie social sellingin harjoittamisen täysin uudelle tasolle. Integraatio tuo LinkedInin sosiaalisen verkoston tiedot ja työkalut suoraan CRM-järjestelmän hyödynnettäväksi. Yhdistelmän avulla voit mm. tunnistaa samanlaisia kohderyhmiä sosiaalisista verkostoista, kuin mitä yrityksen CRM-järjestelmästä jo löytyy sekä vaikuttaa niihin prospekteihin, joita CRM-järjestelmästä löytyy jo valmiina.

Sales navigator + Dynamics -yhdistelmän merkittävimmät hyödyt ja mahdollisuudet:

1. Tunnista kohdeyleisösi
Millaisella tittelillä sinua parhaiten palvelevat kontaktit toimivat? Millä alalla toimivat yritykset lukeutuvat kohdeyleisöönne? Mitä kokoluokkaa edustavat yritykset ovat teille kannattavimpia asiakkuuksia? Määritettyä kohdeyleisösi voit hyödyntää Sales Navigatoria heidän tarkempaan tunnistamiseensa palvelussa.

2. Seuraa ilmoituksia
Sales Navigatorin avulla voit myös helposti seurata kohderyhmäsi merkittäviä tapahtumia. Listojen avulla voit mm. saada ilmoituksen kohderyhmässäsi tapahtuneesta tittelinvaihdoksesta suoraan sähköpostiisi ja tarjota asiantuntijuuttasi oikea-aikaisesti esimerkiksi asiakkaan uudelle tietohallintojohtajalle. Vaihdokset prospektien päättäjissä ovatkin yksi perinteisimmistä ostosignaaleista.

3. Luo listoja
Millaisia vaikuttajia ja päättäjiä kohderyhmästäsi löytyy? Millaisia yhteyksiä heihin on kannattavaa luoda? Sales Navigator auttaa sinua tunnistamaan ja luomaan listoja kohdeyleisöstäsi, mutta voit sen lisäksi luoda listoja, jotka helpottavat avainprospektiesi ja asiakkaidesi seuraamista palvelussa.

4. Seuraa keskusteluja
Keskustelujen seuraamisen hyödyt eivät ole pelkästään myynnillisiä - toimit asiakkaalle releventissa kanavassa, jossa voit reagoida heidän tarpeisiinsa nopeasti ja tehokkaasti. Tällaista asiakapalvelukeskeistä näkökulmaa voidaan tukea entisestään käyttämällä Sales Navigatoria account management -tyylisesti, asiakaspalvelun ja asiakkuudenhallinnan toiminnan tukena. Jos olet tallentanut yrityksen tai henkilön liidiksi, saat tietysti myös ilmoitukset heihin liittyvistä merkittävistä tapahtumista.

5. Löydä vaikuttajia CRM-järjestelmästä ja verkostoidu
Sales Navigator yhdessä D365:n kanssa auttaa sinua tunnistamaan yhteyksiä sinun ja sinua kiinnostavan yrityksen päättäjien välillä. Laajentamalla ratkaisua vielä Team-lisenssillä, voit hyödyntää myös yrityksenne muiden työntekijöiden verkostot ja olemassa olevat kontaktit LinkedInissä sopivien polkujen luomisessa.


6. Ajankohtaiset kontaktitiedot LinkedInistä
LinkedIn on yksi ajantasaisimmista tietovarastoista yritystietoihin liittyen. Sen hyödyt konkretisoituvat erityisesti siinä, että käyttäjät itse päivittävät tiedot esimerkiksi asemamuutoksista tai työpaikkavaihdoksista. Integraation avulla ajantasaiset tiedot prospektien ja vaikuttajien statusmuutoksista päivittyvät aina myös suoraan CRM-järjestelmään, ratkaisten yhden CRM-ratkaisujen yleisimmistä haasteista – tiedon ajantasaisuuden puutteen.

Lue koko artikkeli blogistamme tai lataa maksuton Social Selling ABC -oppaamme, jossa avaamme social sellingin perusteita sekä esittelemme tärkeimmät askeleet ja esimerkit siinä menestymiseen.

Pinterest
eCraft Oy Ab logo

Lisätietoja

Yritysprofiili eCraft kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Omat tagit

Social selling
Dynamics 365

Siirry yrityksen profiiliin eCraft kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

eCraft - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

eCraft - Muita referenssejä

eCraft - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia