Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rekrytointi poikkeusolosuhteissa

BloggausTässä IT rekrytoijamme Heidi Ropposen ajatuksia rerytoinnista Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Tämä kevät on ollut poikkeuksellista aikaa meille kaikille, niin rekrytoinnin kannalta kuin monen muunkin asian suhteen. Monet ovat tulleet irtisanotuksi tai lomautetuksi yhtäkkiä ja uuden työn löytäminen tässä tilanteessa saattaa tuntua haastavalta. Kuitenkin IT-alalla töitä on edelleen, vaikka kaikki yritykset eivät uskallakaan rekrytoida tässä tilanteessa aivan normaaliin tapaan. IT-alan osaajia tarvitaan kuitenkin poikkeusoloista huolimatta ja meillä rekrytoinnit ovat jatkuneet läpi kevään lähes normaalisti. Moni varmasti miettiikin, kuinka aloitus uudessa työssä sujuu, kun työn aloittaminen tapahtuu etänä. Tähän onneksi löytyy erilaisia keinoja, joilla uusi työntekijä pystytään perehdyttämään työhön ilman läsnäoloa toimistolla. Tilanne vaatii uusien toimintatapojen kehittämistä, joustamista ja sopeutumista vallalla olevaan tilanteeseen. 

Uskon, että IT-alalla tilanne on positiivisempi, kuin monilla muilla aloilla. Useassa muussa ammatissa etätyö on yksinkertaisesti mahdotonta, siinä mielessä olemme mielestäni onnekkaita, että etätyö IT-alalla on mahdollista. Teknologian ansiosta työnteko onnistuu etänä ja alan ammattilaiset suhtautuvat siihen mielestäni pääosin erittäin hyvin. On tietenkin totta, että monet kaipaavat työn tuomaa sosiaalista kanssakäymistä, juttelua työkavereiden kanssa sekä yhdessä tekemistä, kun toiset taas tekevät mielellään etätöitä. 

On arvioitu, että syksy tulee olemaan rekrytoinnin kannalta kiireistä aikaa. Vaikka osa yrityksistä on lykännyt rekrytointeja, valtaosa yrityksistä tuntuu rekrytoivan normaaliin tapaan. Syksyllä moni yritys herää etsimään ammattitaitoista henkilöstöä palvelukseensa, tällöin saattaa kuitenkin olla jo liian myöhäistä. Hakijat ovat löytäneet töitä jo muualta. IT-alan asiantuntijoille on kova kysyntä kaikesta huolimatta. Projektit on saatava aloitettua, oli tilanne mikä tahansa. Kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, asiantuntijoita tarvitaan jatkuvasti.

Olen huomannut työssäni, että moni ei halua vaihtaa työpaikkaa koska kokee, että tässä tilanteessa se ei ole kannattavaa tai työn vaihtaminen näinä päivinä on liian monimutkaista. Kuitenkin työpaikan vaihtaminen on täysin mahdollista nytkin. Perehdytys ja palaverit hoituvat kätevästi erilaisten etäteknologioiden avulla, esimerkiksi Zoom, Skype tai Teams ovat oivia apuvälineitä päivittäiseen yhteydenpitoon silloin, kun työpaikalle ei pääse. On totta, että uuden työn aloittaminen varmasti eroaa normaalista, mutta suinkaan mahdotonta se ei ole. Nähtäväksi jää, kuinka Koronaepidemia vaikuttaa jokapäiväiseen työhömme tilanteen normalisoiduttua ja vakiintuuko etätyö pysyväksi osaksi työkulttuuriamme sellaisissakin organisaatioissa, joissa se ei aikaisemmin ole ollut mahdollista. Itse olen sitä mieltä, että jokin täysin etänä tehtävän työn ja toimistolla tehtävän työn välimaasto olisi ainakin itselleni kaikista paras vaihtoehto.

Me IsoSkillsillä kontaktoimme hakijoita paljon suoraan LinkedInin kautta sekä tietenkin etsimme ammattilaisia myös ilmoituksilla, joita julkaisemme eri työnhakupalveluissa. Normaalisti haastattelemme hakijamme kasvotusten toimistollamme, mutta tämän kevään aikana olemme hoitaneet haastattelut puhelimitse tai Google Meetsin avulla. Tämä toimintatapa on osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi tässä tilanteessa. Meille on myös tärkeää, että ehdokkaidemme hakemukset sekä haastattelutiedot käsitellään aina asianmukaisella tavalla. Noudatamme GDPR tietosuoja-asetuksia, jotta hakijamme voivat luottaa siihen, että heidän tietonsa ovat meillä turvassa. Emme koskaan tallenna mitään henkilökohtaisia tietoja ilman ehdokkaan nimenomaista lupaa, emmekä missään tapauksessa anna mitään tietoja eteenpäin millekään taholle, jollei niin ole erikseen sovittu. Haluamme olla aina hakijoidemme luottamuksen arvoinen yhteistyökumppani. 

Toivon, että jokainen uutta työpaikkaa etsivä löytää itselleen mieluisan työn. Olen varma siitä, että näin tapahtuukin. Me olemme myös mielellämme avuksi tässä asiassa. Minuun voi olla yhteydessä, jos tuntuu siltä, että työrintamalle kaivattaisiin uusia tuulia. Haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa alkanutta kesää, muistakaa nauttia auringosta ja kaikista ihanista asioista, joita kesä mukanaan tuo!

Pinterest
IsoSkills Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili IsoSkills kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

IT-rekrytointi
rekrytointi

Siirry yrityksen profiiliin IsoSkills kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

IsoSkills - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

IsoSkills - Muita referenssejä

IsoSkills - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia