Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakenna automatisoitu ennustekoneisto!

Referenssi

Automatisoidut aikasarjaennusteet

Loimua Oy on hyödyntänyt mittausdataa energiatoimialalle tyypilliseen tapaan hyvinkin laajasti, mutta heillä oli kiinnostusta edelleen kehittää toimintaansa mittausdatasta tuotettujen ennusteiden avulla.

Ready Solutions Oy toteutti asiakkaalleen automaattisesti aikasarjaennusteita tuottavan sovelluksen.

Toimituksen sisältö

Ready Solutions Oy:n toteuttama automatisoituja ennusteita tuottava sovellus rakennettiin avoimen lähdekoodin R – kielellä, näin saavutettiin asiakkaan tarpeita vastaava ratkaisu ilman vuosittaisia lisenssi- ja ylläpitokustannuksia.

Toimitukseen kuului ennustemallien ja datavirtojen luomista uuteen mallinnusympäristöön sekä sovelluksen raportointiosion rakentaminen asiakkaan omaan Business Intelligence – ympäristöön.

Koneoppimisen palveluiden kehittämisestä vastaava Ready Solutions Oy:n partneri Asko Kauppinen toteaa, että Loimuan tarve ja Ready Solutionsin aikaisemmat projektit tällä alueella kohtasivat mainiosti. Ready Solutionsin kokemuksen mukaan koneoppimismallien käyttöönotto voidaan tehdä joustavasti, usein hyvinkin kohtuullisin kokonaiskustannuksin.

Useimmiten teknologioita merkittävämpi asia on kyky muuttaa liiketoiminnallinen ongelma sopivaksi ratkaisuiksi, ja tässä tapauksessa toimittajan toimialaosaaminen oli ratkaisevan tärkeä ominaisuus.

Teknologiat ja data

Sovellus tuotettiin asiakkaan ympäristöön hyödyntäen asiakkaan resursseja, tämä valinta tehtiin sen vuoksi että näin päästiin liikkeelle hyvin nopeasti, kun Loimualla olivat lähdeaineistot hyödynnettävissä ennusteiden tuottamista varten.

Sovellus käyttää myös ulkoisia datalähteitä, kuten Ilmatieteen laitoksen ennusteita, ja näihin rakennettiin integraatiot toimituksen aikana.

Asiakasnäkökulma

Marko Korpinen, Loimuan sovellus- ja tuoteasiantuntija, oli kuullut Ready Solutionsin tekemästä projektista energiatoimialalla ja otti yhteyttä toimittajan myyntiin. Lyhyen keskustelun ja demon jälkeen päätettiin yhdessä edetä kehitysvaiheeseen, jota toteutettiin muutaman viikon iteraatioissa.

Markon mukaan toimittajan konsulttien toimiala – ja menetelmäosaaminen vaikutti heidän päätökseensä aloittaa yhteistyö toimittajan kanssa.

Kimmo Keronen, Loimuan tietohallintopäällikkö, järjesti toimittajan tarvitsemat resurssit ja muutenkin siirtymät ympäristöistä toiseen Loimuan irtautuessa Elenia – konsernistä sujuivat mallikkaasti.

Haluatko tietää, miten tällainen sovellus toteutetaan?

Ota yhteyttä suoraan Asko Kauppiseen jos haluat lisätietoja!

asko.kauppinen@readysolutions.fi

+358451374850

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ready Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Loimua Oy
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Asko Kauppinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Ready Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

R
Koneoppiminen
Aikasarja-analyysi
ennustava analytiikka
ennusteet

Siirry yrityksen profiiliin Ready Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ready Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Ready Solutions - Muita referenssejä

Ready Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia