Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pori – verkkosivu-uudistus monitoimittajamallilla

ReferenssiYli 460-vuotias Pori on Suomen kymmenenneksi suurin kaupunki. Kaupungin väkiluku on ollut viime vuosina kuntaliitoksien myötä nousussa ja kaupungissa asuu noin 85 000 asukasta. Teollisuuden lisäksi kaupunki on tunnettu itsepäisyydestä ja luovasta hulluudesta voimansa ammentavista kulttuuriperinnöstään ja -tapahtumistaan.

Lähtötilanne

Porin kaupungin tyyliltään ja toiminnallisuudeltaan vanhentunut verkkosivusto oli uudistuksen tarpeessa. Porin viestintä- ja markkinointistrategian mukaisesti lopputuloksen haluttiin ilmentävän porilaisuuden ydintä; tinkimätöntä ja vahvaa asennetta joka synnyttää muistettavan tunnereaktion.

Sivustouudistuksen tavoitteena oli saada kaupungin näköinen ja helppokäyttöinen sivusto, joka vastaa niin kaupungin kuin sen asukkaidenkin tarpeisiin. Jatkokehitettävyys oli myös tärkeää, sillä vanha sivusto oli vanhanaikainen ja kankeasti päivitettävissä. Toiveena oli myös saada toimintoja automatisoitua enemmän kuin vanhalla sivustolla.

Mitä teimme?

Projektissa päädyttiin käyttämään Turun kaupungin vapaan lähdekoodin alustaa, Drupal-pohjaista KADAa. Tavoitteena oli saada hyötyjä kuntien yhteisesti kehittämästä alustasta ja jatkaa yhteistyötä jatkossakin. Toteutuksessa hyödynnettiin Drupalin hyväksi havaittuja toiminnallisuuksia ja muokattiin Turun kaupungin kehittämiä toiminnallisuuksia sopimaan paremmin Porin tarpeisiin. Joitain ratkaisuja rakennettiin täysin uusiksi, jotta asiakkaalle saatiin juuri heidän tarpeisiinsa sopivin ratkaisu mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Tiimi koostui monelta eri toimittajalta tulleesta kehittäjäporukasta sekä asiakkaan edustajista ja toimi hienosti yhteen. Tiimimme oli asiakkaan kanssa tekemisissä päivittäin yhteisissä kokouksissa ja projektia ohjattiin oikeaan suuntaan säännöllisissä tapaamisissa.

Tulokset

Sanomattakin on selvää, että projektin lopputulos oli onnistunut. Oman kädenjälkemme ylistämisen sijaan annamme kuitenkin mieluummin asiakkaan edustajan kertoa yhteistyöstämme ja sen tuloksista.

Suosittelija:

Uudistimme Porin kaupungin verkkosivut ensimmäistä kertaa monitoimittajamallilla Scrum-menetelmää käyttäen. Druidin Scrum Product Owner -koulutus antoi loistavat eväät uuden menetelmän käyttöönottoon. Tiivis yhteistyö druidilaisten kanssa oli sujuvaa ja tehokasta, ja useasta eri toimijasta koottu tiimi pelasi loistavasti yhteen. Työurakka oli suuri ja tahti nopea, mutta rento ilmapiiri, toimiva vuorovaikutus ja aito kiinnostus yhteisestä asiasta tekivät haastavastakin projektista miellyttävän toteuttaa. Myös uudistuksen käyttäjäpalaute on ollut positiivista; sivut ovat selkeät ja helppokäyttöiset. Aivan huippujengiä!

Marianne Keskimäki, projektipäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Porin kaupunki
Ajankohta: 2017

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Open source
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia