Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pilvee, pilvee, pilvee – Efiman ja toiminnanohjauksen kymmenen vuotta

BloggausAstelen asiakkaamme tehtaan lattiaa yhdessä heidän kanssaan. Uuden Microsoft D365 -toiminnanohjausjärjestelmän tuotantokäyttö on alkanut. Työtä on tehty yhdessä, ja nyt ollaan lähellä ensimmäistä isoa etappia. Olemme toimittaneet Azure-pilvestä toimivan integroidun toiminnanohjausjärjestelmän, joka on merkittävä Suomen ja maailmankin mittakaavassa.

Kymmenen vuotta sitten käynnistimme Efiman, yrityksemme, jonka toiminnanohjausliiketoiminnasta nyt vastaan. Pohjatyöt olimme tehneet vuoden 2008 talouskriisin aikoihin, ja vaikka unelmoimme rohkeasti, en ehkä sittenkään osannut kuvitella tilannetta, missä nyt olemme. Meillä on 150 hienoa osaajaa, jotka pystyvät rakentamaan ja ylläpitämään monipuolisen järjestelmä- ja palvelukokonaisuuden isoillekin asiakkaille, ja nauttivat tekemisestään, kehittymisestään ja työnsä tuloksista.

Uskoimme vakaasti jo vuonna 2010, että jopa toiminnanohjausjärjestelmät tulevat toimimaan pilvipalveluina. Tarjosimme asiakkaille järjestelmät palveluina toimintamme alusta saakka, eikä tämä aina miellyttänyt markkinaa. Toki lähdimme liikkeelle pääasiassa taloushallinnon järjestelmistä, mutta suunta oli vakaasti kohti laajempia kokonaisuuksia. Kun sitten päämiehet alkoivat kääntää strategiansa kohti pilveä, olimme hyvissä asemissa ja ymmärsimme mitä tuleman pitää.

Microsoftin strategian pääpointit ovat jo jonkun aikaa olleet ”Cloud first, mobile first”. Niihin kiteytyy työelämän ja tietojenkäsittelyn kaksi huomattavaa muutosta. On tietysti mukavaa voida todeta, että niinhän minä sanoin. Käytännössä siirtyminen kohti kaiken kattavia pilvipalveluja ja joka paikassa toimivia, integroituja mobiilipalveluja on vienyt aikaa ja vaatinut isoltakin toimijalta paljon työtä. Olen iloinen, että tuo muutos on tapahtunut, koska se merkitsee yrityksille ja ihmisille isoa parannusta työn sujuvuuteen.

Asiakkaillemme tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että toiminnanohjausratkaisuinvestoinneissa voidaan entistä enemmän keskittyä liiketoimintaan ‒ osaksi digitaalisen liiketoiminnan mahdollistamista. Perinteinen IT:n rooli on vahvasti muuttunut, ja kokemukseni mukaan CIO:t ovatkin nykyään hyvin vahvoja liiketoimintaprosessien osaajia. Kun palvelinten pystytys, mitoitus, ylläpito ja päivittäminen tapahtuu automaattisesti pilvessä, voidaan toiminnanohjausratkaisussakin resurssit käyttää toiminnan kehittämiseen. Näin pystytään keskittymään siihen, mikä on tärkeää: ihmisiä koskevan muutoksen johtaminen, ja käyttäjien palveleminen.

Olen viime aikoina puhunut paljon digisydämestä, siitä, miten tärkeä toiminnanohjauksen merkitys on osana järjestelmäarkkitehtuuria. Digitaalisuus ei ole vain hienoja appeja, vaan parhaimmillaan liiketoimintaa – siis itse tekemistä – tukeva kokonaisuus, jossa data soljuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Sellaisia me aiomme jatkossakin asiakkaillemme tehdä.


Kirjoittaja
Kai Lyytinen
Business Director, ERP

Pinterest
Efima Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Digisydän
EfimaX

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia