Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pidemmällä tähtäimellä - Harjoittelijan tarina

BloggausKysyin opettajalta, tietäisikö hän yhtään mahdollisia harjoittelupaikkoja, joissa pääsisi koodaamaan C#-kielellä. Se oli vaikuttanut mukavalta aiemman kurssin perusteella ja olin kiinnostunut oppimaan lisää. Hän vinkkasi minut Nodeonin suuntaan ja laitoin hakemuksen menemään.

Haastattelu oli rento keskustelu, jossa käytiin läpi omaa polkuani, yrityksen projekteja sekä alan tilaa. Sen perusteella oli ehkä vaikea itse sanoa "kuinka se meni", mutta kaikkineen minulle jäi hyvä fiilis ja jäin odottamaan yhteydenottoa.

Pari kuukautta myöhemmin löysin itseni haastatteluhuoneen vierestä pöydän äärestä asentelemasta Visual Studiota työkoneelle. Vähän jännitti, mitä mahtaisin osata tehdä, vaikka minulle oli vakuuteltu, ettei kukaan odottanut minun olevan ensimmäisestä päivästä alkaen talon taitavin koodari. Jälkeenpäin katsoen olen itse tyytyväinen työpanokseeni harjoittelujaksolla, mutta myös kiitollinen sopivista työtehtävistä, joita minulle löydettiin. Ensimmäinen "projektini" oli avoimen rajapinnan selvittely ja käyttäminen. Kyseessä oli sisäinen kehitysprojekti, joten sille ei ollut asetettu asiakaslähtöisiä paineita esimerkiksi aikataulun suhteen.

Suu auki tavoitteista


Aika pian minulle heitettiin myös ensimmäinen pieni asiakastyö, jonka valmistuttua ei mennyt kauaa, kun löysin itseni jo vähän isommasta projektista. Olen ollut talossa nyt kaksi vuotta, ja siinä projektissa riittää mielenkiintoista tekemistä edelleen.

Olen viihtynyt talossa paremmin kuin hyvin. Matalan hierarkian yrityksessä koko kirjo johtajasta harjoittelijaan työskentelee samoissa huoneissa ja rupattelee saman kahvipöydän ääressä. Työntekijöille annetaan sopivassa suhteessa vapautta ja vastuuta esimerkiksi työaikojen suhteen, ja töitä voi tehdä hyvin etänä niin halutessaan. Projektien skaalat ovat vaihtelevia ja töitä on ns. "purkista pilveen", eli matalan tason laitekoodauksesta korkeamman tason toteutuksiin.

Parasta harjoittelussa Nodeonilla oli se, että heti alusta asti minulle sanottiin ääneen myös firman tavoitteen olevan, että jäisin töihin harjoittelun jälkeen. Tieto toi hyvää helpotusta ja varmuutta koulun loppusuoralle (vaikkei mitään tietysti kiveen ollut kirjattu). Kun se todella on tavoite, niin miksei sitä sitten myös kertoisi työntekijälle. Sitä alkaa itsekin ajatella vähän pitkäjänteisemmin, kun on ainakin hyvä mahdollisuus töiden jatkumiselle samassa talossa myös harjoittelujakson päätyttyä.

- Valtteri

Pinterest
Nodeon logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Nodeon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Siirry yrityksen profiiliin Nodeon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nodeon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Nodeon - Muita referenssejä

Nodeon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia