Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Päätelaitteet hallintaan ja tietosuoja kuntoon

Bloggaus

Tiesitkö, että valtaosa organisaatioiden tietosuojaongelmista saa alkunsa työntekijöiden mobiililaitteista? Hallinnoimattomat päätelaitteet, erityisesti älypuhelimet, johtavat suurimpiin tietosuojariskeihin monilla aloilla. 

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimukset nostavat uusia näkökulmia päätelaitehallintaan, ja näistä erityisesti mobiililaitteiden hallintaan.  Aiemmin riittävä edellytys oli, että työnantaja huolehti liiketoimintasovellustensa tietosuojasta ja oman lähiverkkonsa tietoturvasta. Nykypäivänä tämä ei valitettavasti riitä, sillä varjo-IT, eli organisaation ulkopuoliset pilvipalvelut ja julkiset mobiilisovellukset, on jatkuvasti suuremmassa roolissa päivittäisissä työtehtävissä. Esimerkiksi reaaliaikaisen viestinnän eli “chatin" tai eri medioiden jakamiseen erikoistuneiden "pilvien" osalta varjo-IT on jo vahvasti ohittanut organisaatioiden oman IT:n tarjoamat palvelut. Uudemmissa pienyrityksissä näihin toimintoihin on tyypillisesti tarjolla vain ulkoisia ratkaisuja.

Yhteistä globaaleille pilvipalveluiden ja mobiiliappien tarjoajille on, etteivät EU:n tietosuojavelvoitteet ole vielä valuneet tarkoitetulla tavalla niiden palvelutuotantoon, vaan sääntelyn myötä tietojen käsittelijäksi jää tiedot palveluun ladannut käyttäjä ja hänen organisaationsa. Lähiaikoina julkisuudessa esillä ovat olleet puutteellisesta tietoturvasta johtuneet tietosuojaskandaalit: ja nämä ovat vasta varoitus tulevasta. Kiristykseen johtanut tietovuoto oli seurausta vuosien takaisesta tietoturvan laiminlyönneistä. Vastaavia laiminlyöntejä käy ilmi mobiililaitteista lähes päivittäin.

Yleisesti on tunnettua, että varjo-IT:n ja sitä kautta myös varjodatan määrä on suurimmillaan mobiililaitteissa. Näissä myös pilvipalvelu- ja sovellustarjonta on monipuolista ja niiden välttämisestä on tehty lähes mahdotonta. Tästä johtuen voimme väittää, että mobiilipäätelaitteiden suojaaminen ja hallinta ansaitsee tällä hetkellä kaikkein eniten huomiota ja resursseja. Löytyykö teidän organisaatiostanne näkyvyyttä aiheelle? Ovatko käyttäjät päivittäneet puhelimensa käyttöjärjestelmän esimerkiksi CVE-2020-0096 -ongelman takia? 

Pedab UEM nostaa IBM MaaS360 -teknologiaa hyödyntävän päätelaitehallinnan uudelle tasolle tarjoamalla parempaa palvelutasoa ja laskutusta toteutuneen käyttöasteen perusteella. Käyttöönotto ja peruskäyttö on tehty helpoksi Watson-tekoälykonfiguroinnin avulla. Päätelaitehallintapalvelumme avulla kaikki päätelaitteet työasemasta puhelimeen on mahdollista saada saman hallinnan alaiseksi. Näin yrityksenne voi ohjata niiden päivityksiä sekä tietoturvaa aivan kuten työasemien ja palvelimien osalta on tehty jo vuosikymmeniä.

Lue lisää täältä ja ota meihin yhteyttä lisätietojen saamiseksi. 

Pinterest
Pedab Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Pedab Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Siirry yrityksen profiiliin Pedab Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pedab Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Pedab Finland - Muita referenssejä

Pedab Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia