Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Opi personoimaan tekstiviestit – lue vinkit ja onnistu!

Bloggaus

Tekstiviesti on suora väylä asiakkaan luo ja sen tehtävä on tarjota asiakkaalle relevanttia sisältöä. Jos viesti jää yleiseksi tai robottimaiseksi, tekstiviestin teho vähenee eikä se luo tunneyhteyttä yritykseesi. Kun annat jokaiselle asiakkaalle tunteen siitä, että tekstiviesti on tarkoitettu juuri hänelle, voit lisätä sitoutumista sekä viestiisi että brändiisi. 

 

Puhelimet ovat nykyään kiinteä osa meitä ja reagoimme kaikkiin puhelimen ilmoituksiin automaattisesti. Toisaalta keskittymiskykymme on heikentynyt ja kiinnostus täytyy herättää nopeasti. Tekstiviesti on pelkkää tekstiä, joten siinä korostuu niin viestin sisältö kuin äänensävy. Yleinen, kaikille sama viesti on helppo kirjoittaa, mutta pienilläkin asioilla voi tuoda viesteihin henkilökohtaisuutta. Kokeile siis rohkeasti tekstiviestien personointia ja voit parhaimmillaan luoda tunneyhteyden asiakkaaseen sekä lisätä myyntiä. 

 

Näin luot henkilökohtaisia ja kohdennettuja tekstiviestejä 

Tekstiviestien personointi onnistuu vain, jos sinulla on tarvittavat tiedot asiakkaista. Pyri siis keräämään asiakkaistasi tietoa, joka auttaa kohdentamaan ja personoimaan viestejä. Tietojen kerääminen on mainio tapa hahmottaa keitä asiakkaat ovat, sekä luoda heille relevanttia sisältöä. 

Pyri keräämään tiedot jo siinä vaiheessa, kun ihminen tulee asiakkaaksi tai liittyy tekstiviestilistallesi. Voit kuitenkin täydentää tietoja myös myöhemmin. Quriirissa voit tallentaa asiakkaiden kontaktitietoihin yhteensä 11 ennalta määritettyä tietoa kuten etunimi, sukunimi, syntymäaika, sukupuoli, asuinpaikka jne. Voit myös luoda sinne 4 vapaasti määriteltävää tietoa.

Lue koko artikkeli

Pinterest
Quriiri logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Quriiri kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

ryhmätekstiviestit
tekstiviestipalvelu
SMS Gateway
sms-palvelut
SMS-viestintä
tekstiviestimarkkinointi

Siirry yrityksen profiiliin Quriiri kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Quriiri - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Quriiri - Muita referenssejä

Quriiri - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia