Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Oikeat mobiliteettivalinnat tuovat uusia mahdollisuuksia terveydenhuoltoon

Bloggaus

Sairaalalogistiikan vaatimukset laitteistoille

Sairaalalogistiikan vaatimukset laitteistoratkaisuille ovat tiukat monelta kannalta katsottuna. Sairaalaoloissa laitteet täytyvät kestää pitkiä jaksojat käyttövalmiina, joten akun kestävyys ja vaihdettavuus pitää olla huomioitu valinnoissa. Laitteen tulee olla helppokäyttöinen ja näyttö tulee kestää kovaa käyttöä sekä näyttää selkeästi halutut toiminnot. Viivakoodinlukijoissa korostuu se, että lukupään tulee lukea niin epäselvät kuin eri etäisyyksillä olevat viivakoodit. Laitteen fyysisten ominaisuuksien lisäksi tärkeää on myös monipuoliset yhteydet ja liitettävyys sekä käyttöjärjestelmän tietoturvallisuus, päivitettävyys ja luotettava käytettävyys.

Laitehankinnoissa on tärkeää jatkuvuuden takia myös huolto- ja ylläpidon toimivuus ja järkevästi suunniteltu elinkaarikustannukset. Markkinajohtajien laitteiden suosiminen hankinoissa takaa sen, että saa varmasti kokonaisvaltaisen paketin pelkän yksittäisten laitteiden tilauksien sijaan. Erittäin tärkeää on myös laitteen turvallinen puhdistettavuus, sillä terveydenalalla ei ole varaa piileviin epäpuhtauskertymiin.

Mobiliteetti sairaalaympäristössä

Monesti saattaisi hyvin ajatella, että halvemmat kuluttajalaitteet voisivat hyvin toimia ammattikäyttöön kuuluvien käsipäätteiden korvikkeina. Kuitenkin on hyvä huomioida, etteivät kuluttajalaitteet ole suunniteltu vastaamaan yllämainittuihin sairaalalogistikan vaatimuksiin. Ammattikäyttöön tarkoitetut laitteet on suunniteltu pelastamaan henkiä, vähentämään paperin käsittelyä, tehostamaan työskentelyä sekä parantamaan hoitotyötä potilaiden kohdalla. Tutkimuksen mukaan 71% sairaaloista pitää mobiililaitteiden ja niiden onnistunutta valintaa ykkösprioriteettina investoinnin suhteen. On huomioitava, että väärin tehnyt valinnat laitehankinnoissa johtavat turhautumiseen, vähentää tuottavuutta, lisää kustannuksia sekä todennäköisesti aiheuttaa turvallisuusriskejä. Ammattikäyttöön suunnitellut laitteet puolestaan lisäävät tuottavuutta, tehtävien tarkkuutta sekä takaisinmaksuaikaa (ROI).

 

5-askeleen Roadmap laitteistovalinnalle

Oikeiden mobiliteettivalintojen helpottamiseksi on hyvä ottaa huomioon seuraavaksi esiteltävät 5 askeleen laitteistoroadmapin osaset ennen hankintapäätöstä.

1. Kartoita miten sairaalan henkilökunta kommunikoi

Tapahtuuko henkilökunnan kommunikointi paperitse, internetpuheluiden vai omien kännyköiden kautta? Tutkimusten mukaan 70% lääkitysvirheistä johtuu yhteysongelmista ja katkoista, joten on erittäin tärkeää laitteiden toimivuus kriittisellä hetkellä.

 

2. Tunnista mobiililaitteiden yhteysvaatimukset

On tärkeää tunnistaa palveluyksiköiden omat vaatimukset ja hallintasovellukset sekä tiedostaa kommunikointi oman ryhmän sisällä puhelimitse tai tekstiviestitse. Yhteydet tulee olla luotettavia ja tietoturvallisia.

 

3. Tunnista sovellukset ja järjestelmät

Tutkimuksen mukaan 52% hoitajista käyttää mieluummin mobiilisovelluksia kuin kysyy kollegalta

 

4. Päätä miten hallitaan hälytyksiä ja muita ilmoituksia

85% hälytyksistä on ns. Lääkintälaitteiden omia jatkuvia toimintaääniä. On tärkeää selvittää voidaanko hoitokriittiseen tilaan liittyvät hälyytykset tuoda mobiililaitteille eli selvittää integrointivaatimukset

 

5. Päätä miten haluat edetä investointien suhteen

On tärkeää päättää mistä osastolta mobiililaitehanke aloitetaan ja ottaa kokemuksia mukaan, jotta saadaan mahdollisimman hyvin etenevä muutosprojekti aikaan.

 

 

Noora Salminen

Haluatko tietää lisää mobiiliteetin mahdollisuuksista sairaalaympäristössä? Ota yhteyttä noora.salminen@optiscangroup.com ja jutellaan lisää.

Pinterest
Optiscan Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Optiscan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

terveydenhuollon logistiikka
terveydenhuolto

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Optiscan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Optiscan - Muita referenssejä

Optiscan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia