Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Monotch ja Nodeonin C-ITS yhteistyöhön Suomessa

Bloggaus
Älykkään liikkumisen asiantuntijat hollantilainen Monotch ja suomalainen Nodeon ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jonka avulla pyritään edistämään yhteistoiminnallisten älyliikennejärjestelmien (C-ITS) toteuttamista Suomessa. Yhteistyössä yhtiöt korostavat, että C-ITS -järjestelmien kehittämisessä avainasemassa on älykkään tieinfran ja ajoneuvojen väliseen tiedonvaihtoon keskittyvien kyvykkäiden alustaratkaisujen olemassaolo ja saatavuus.

 

Monotch on tunnettu C-ITS-alan toimija, joka on kehittänyt ainutlaatuisen neutraalin I2V-alustan (Infra to Vehicle) nimeltä TLEX (Traffic Live Exchange). Avoimeen dataan perustuva alusta on yhteensopiva suurimpien älykkään liikenteen parissa toimivien teknologiayhtiöiden tuotteiden (esim. suurimmat liikennevalotoimittajat) kanssa ja se on jo osoittanut toimivuutensa laajoissa toteutuksissa Euroopassa.

 

Nodeonilla on pitkä kokemus ITS-ratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta maantie-, tunneli- ja kaupunkiympäristöissä sekä innovatiivisten liikennevirtojen analysointiratkaisujen, liikenteen opastus ja turvallisuusratkaisujen kehittämisestä. Nodeon on erityisesti tunnettu laajojen teknisten integraatioratkaisujen toimittaja älykkään liikenteen ja älykkäiden kaupunkien parissa.

 

Tekemällä yhteistyötä Monotch ja Nodeon tuovat TLEX I2V -ohjelmistoalustan hyödyt ja mahdollisuudet myös suomalaisen älykkään liikenteen ekosysteemin saataville. Alusta käyttää avoimia eurooppalaisia standardeja (ETSI, C-Roads, NordicWay jne.) ja mahdollistaa uusia älykkäitä toimintoja ja rajapintoja. Tieviranomaiset voivat parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä priorisoida halutut tienkäyttäjät. Esimerkiksi tavaraliikenteelle, pelastusajoneuvoille, julkiselle liikenteelle tai pyöräilijöille voidaan antaa liikennevaloetuus.

 

Alustan tärkein ominaisuus on kuitenkin tienkäyttäjien tiedottaminen reaaliajassa. Tällä hetkellä alusta välittää päivittäin jo noin 500 miljoonaa reaaliaikaista ETSI-standardin mukaista viestiä infran ja ajoneuvojen välillä.

 

TLEX-tiedonvaihtoalustan hyödyntäminen

 

Monotchin TLEX-alusta yhdistää liikennevalojen ohjauskojeet ja muut älykkäät tienvarsilaitteet palveluntarjoajiin, autonvalmistajiin, tieviranomaisiin, pelastustoimeen ja lopulta tienkäyttäjiin. TLEX I2V on erittäin skaalautuva järjestelmä, joka on suunniteltu suurten tietomäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen äärimmäisen pienellä viiveellä. Sen avulla on toteutettu hollantilaisen Talking Traffic -hankkeen kansallinen UDAP-alusta (Urban Data Access Platform). Alusta on ollut käytössä myös eurooppalaisissa älykkään liikenteen tutkimuksen ja kehityksen kärkihankkeissa, kuten InterCorissa, Concordassa ja NordicWay3-hankkeessa. Nyt teknologia on Nodeonin tukemana käyttövalmis protokollineen ja rajapintoineen myös Suomessa.

 

Yhteistyö sopii täydellisesti yhteen Nodeonin suomalaisen ja pohjoismaisen liikennealan teknologisten liikennejärjestelmien perusteellisen tietämyksen ja asiantuntemuksen kanssa. Nodeon näkee, että nimenomaan C-ITS-tuotantoratkaisujen kehitys on avainasemassa tulevaisuuden älykkään liikenteen ja lopuksi myös autonomisen liikenteen kehityksessä. "Näitä kehitysaskelia on kiire ottaa käyttöön myös Suomessa, jotta pysymme mukana eurooppalaisen kehityksen vauhdissa", mainitsee Nodeonin älykkään liikenteen ja älykkäiden kaupunkien tuoteratkaisujen liiketoimintajohtaja Timo Majala.

 

Monotchin International Business Developer Gary Linin mukaan laaja-alainen teknologiaosaaminen ja pitkä kokemus älyliikenneratkaisuista vakuutti Monotchin. "Uskomme, että Nodeon on juuri oikea kumppani, jonka avulla hollannin Talking Traffic -konsepti tehdään tunnetuksi Suomessa. Suomessa voidaan hyödyntää heti laaja kokemuksemme C-ITS-toteutuksista Hollannissa. Olemme varmoja, että TLEX I2V -alusta saadaan Nodeonin avulla nopeasti markkinoille myös Suomessa ja sille löytyy pilottiasiakkaita, joille voimme tarjota paikallisia C-ITS-tiedonvaihtopalveluita."

 

Molemmat yhtiöt uskovat yhteistyön ratkaisevan, kun C-ITS-teknologiaa ja C-ITS-tiedonvaihtopalveluita tuodaan markkinoille. "Viime vuosina Monotch on kerryttänyt runsaasti käytännön kokemusta tiedonvaihdosta useista eurooppalaisista projekteista. Jos onnistumme yhdistämään tämän Nodeonin älyliikenteen laajaan asiantuntemukseen, niin osapuolet voivat vahvistaa toisiaan. Uskon, että olemme erinomainen toteuttajakumppani V2X-alustoille Suomessa/Pohjoismaissa", lisää myyntijohtaja Aapo Pöyhönen Nodeonilta.

 

Monotchin toimitusjohtaja Menno Malta on myös hyvin tyytyväinen uuteen kumppanuuteen: "TLEX on neutraali, avoin rajapintaratkaisu, joka on yhteensopiva monen toimittajan C-ITS-ekosysteemien kanssa. Toivomme läheisen yhteistyön Nodeonin kanssa mahdollistavan TLEX:n käyttöönoton mahdollisimman pikaisesti Suomen markkinoille C-ITS- ja älykaupunkiprojekteissa."

 

Nodeon

Nodeon on älyliikenneratkaisuihin erikoistunut suomalainen teknologiayhtiö. Nodeon toimii erityisesti kaupungeissa ja niiden välisissä ympäristöissä monipuolisesti liikennejärjestelmien teknologiaratkaisujen suunnittelijana ja toteuttajana. Nodeon toimii myös kaupunkien kumppanina perinteisempien rakennetun ympäristön suunnittelupalvelujen kumppanina (sähkö-, tietoliikenne- ja valaistussuunnittelu). Nodeon tarjoaa myös laajemminkin ohjelmisto- ja tietoliikenneratkaisuja hajautetun tiedonkeruun ja laitehallinnan haastavaan IoT-kenttään. Nodeon yhdistelee hankkeissaan tyypillisesti koko yrityksen asiantuntijuuden kirjoa anturiteknologioista tiedon keräämisen ja tietoliikenneratkaisuihin sekä teollisuuden automaatioprosesseihin, tietovarastoratkaisuihin, keskitettyihin tiedonhallintajärjestelmiin, pilviteknologioihin sekä data-analytiikkaan.

 

Monotch

Monotch on hollantilainen älyliikenteen asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan reagoimaan liikkumisen uusimpiin trendeihin ja haasteisiin yhdistämällä datan, palvelut ja tapahtumat. Monotch sujuvoittaa liikennettä ja tarjoaa älykkään liikenteen, pysäköinnin ja matkailun ratkaisuja, joilla se parantaa liikkumisen turvallisuutta, älykkyyttä ja kestävyyttä. Monotch toimii kaikilla liikkumisen ekosysteemin osa-alueilla liikenteestä pysäköintiin ja liikkumiseen palveluna. Monotchin asiakkaat ovat hyvämaineisia organisaatioita, esimerkiksi laitteisto- ja teknologiatoimittajia, palveluntarjoajia, sovelluskehittäjiä, kaupunkeja, pysäköintiresurssien tarjoajia ja tieviranomaisia.

Lisätietoja Nodeonin älyliikenneratkaisuista:

Nodeon

Aapo Pöyhönen, Myyntijohtaja

aapo.poyhonen@nodeon.com

+358 400 356844

Lisätietoja Monotchin TLEX I2V -alustasta:

Monotch

Menno Malta, Director, Smart Mobility

mennomalta@monotch.com

Puh. +31 88 712 0800

Pinterest
Nodeon logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Nodeon kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Nodeon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nodeon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Nodeon - Muita referenssejä

Nodeon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia