Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mikä on SMS-estolista ja mihin sitä tarvitaan?

Bloggaus

Quriiriin on tullut uusimman päivityksen mukana SMS-estolista -ominaisuus. Estolista helpottaa asiakkaitamme toimimaan oikein, sillä Suomessa täytyy lain mukaan jokaisen suoramarkkinointiviestin yhteydessä olla mahdollisuus kieltää markkinointiviestit helposti ja ilman erillistä maksua.

Kerromme tässä artikkelissa mitä sinun on hyvä ottaa huomioon, mikäli teet tekstiviestimarkkinointia ja miksi estolitaa tarvitaan. (Me emme kuitenkaan olla lakiasiantuntijoita, joten suosittelemme aina tarkistamaan yksityiskohdat lakitoimiston kanssa.)

Mikä on suoramarkkinointia?

Sähköinen suoramarkkinointi tarkoittaa automatisoitujen soittojärjestelmien, telekopioiden, sähköposti-, teksti-, ääni- tai kuvaviestien avulla toteutettua suoramarkkinointia (Tietosuojavaltuutetun toimisto). Sähköisen suoramarkkinoinnin tavoitteena on yleensä houkutella asiakkaita ostamaan tuotteita tai palveluita tai saada heidät tekemään jotain tiettyä toimintaa. Tyypillisiä tekstiviestimarkkinointiviestejä ovat erikoistarjoukset, alennukset, kupongit tai henkilökohtaiset tarjoukset.

Sähköinen suoramarkkinointi voi olla tehokas tapa tavoittaa kohderyhmä suoraan ja personoidusti, mutta sen tehokkuus riippuu monista tekijöistä, kuten viestin relevanssista ja kohderyhmän mielenkiinnosta.

Sähköiseen suoramarkkinointiin tarvitaan lupa

Jotta voit lähettää asiakkaille markkinointitekstiviestejä, tarvitset vastaanottajalta suostumuksen. Sinun on rekisterinpitäjänä pystyttävä osoittamaan, että rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojen käsittelyyn sähköistä suoramarkkinointia varten. Kuluttajan täytyy voida omalla toimenpiteellään ilmoittaa suostumuksensa vastaanottaa sähköisiä markkinointiviestejä. Tämä voi olla esimerkiksi valintaruutu, joka on oletuksena tyhjä. Valmiiksi rastitettu ruutu ei tarkoita suostumuksen antamista.

Tekstiviestimarkkinointia varten voit myös ottaa käyttöön hakusanan, jonka lähettämällä yrityksen numeroon asiakas liittyy tekstiviestilistalle. Mikäli asiakas lähettää hakusanan, esim. ”KLUBI” yrityksen numeroon, on hän itse valinnut vastaanottaa viestejä yritykseltä.

On kuitenkin tiettyjä tapauksia, jolloin lupaa suoramarkkinoinnin lähettämiseen tekstiviestillä ei tarvita. Mikäli yhteystiedot on saatu tuotteen tai palvelun myynnin yhteydessä ja viestissä markkinoidaan ainoastaan vastaavia tai samanlaisia tuotteita tai palveluita kuin yritys on aikaisemman kaupan yhteydessä myynyt, on markkinointi sallittua. Kuluttajalle on kuitenkin täytynyt kertoa markkinointiviestien lähettämisestä kaupan yhteydessä ja hänellä täytyy olla mahdollisuus kieltää viestien lähettäminen jokaisen viestin yhteydessä.

Lue koko artikkeli

Pinterest
Quriiri logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Quriiri kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

SMS
suoramarkkinointi
sähköinen markkinointi
sms palvelu
tekstiviestipalvelu
ryhmätekstiviestit
tekstiviestimarkkinointi

Siirry yrityksen profiiliin Quriiri kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Quriiri - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Quriiri - Muita referenssejä

Quriiri - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia