logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Matkakertomus #1: Ensiaskeleet

Bloggaus

Matkakertomus -blogisarjassa seurataan SoulCoren markkinoinnin harjoittelija Janitan tutustumista SoulCoren arkeen ”behind the scenes” -hengessä.

”Lähetä”. Istun jännityksensekaisin tuntein läppäri sylissä vuokra-asunnossani Saksassa. Olen juuri laittanut sähköpostia SoulCoren toimitusjohtaja Tiina Vestmanille. Opiskelijavaihtoni on loppusuoralla, ja olen systemaattisesti aloittanut mielenkiintoisten yritysten googlettelun. Tavoitteenani on päästä harjoitteluun alkavana keväänä: tietojärjestelmätieteen opintoni sekä edeltävä muotoilualan koulutukseni ovat sujuneet hyvin, mutta massiivisen teoriapläjäyksen vastapainoksi haluaisin jo päästä kehittämään taitojani käytännön hommissa.

SoulCore vaikuttaa monipuoliselta ja innovatiiviselta, mutta vähän matalaa profiilia pitävältä yritykseltä. Niistä harvoista sosiaalisen median päivityksistä paistaa kuitenkin fiilis mahtavasta työyhteisöstä ja yrityksen välittävästä suhteesta asiakkaisiinsa. Nämä molemmat ovat itselleni tärkeitä arvoja ja toivon tietysti potentiaalisilta työnantajilta samaa. SoulCorella näyttää olevan myös kiinnostavaa sovellusautomaation ja ratkaisumuotoilun asiantuntemusta.

Tiina on lukenut CV:ni hakemuksineen. Sovimme alustavan jutustelutapaamisen Suomeen paluuni jälkeiselle viikolle. Alan jo valmiiksi jännittämään ja kuumottelemaan tulevaa haastattelua, mutta samalla olen äärimmäisen innoissani auenneesta mahdollisuudesta.

Käyttäjälähtöisiä innovaatioita & viestinnällisiä vaikeuksia

Pian matkalaukkuni on taas kertaalleen pakattu ja purettu, ja suuntaan askeleeni paikalliseen kahvilaan. Sekoittelen juuri himomakeaa Chai Tea Latteani, kun Tiina saapuu paikalle. Rennon tutustumisen jälkeen keskustelu siirtyy SoulCoreen.

Tiinan kertomuksesta paistaa ylpeys heidän huippuammattilaisiaan sekä erityisesti SoulCoren ”tekemisen tapaa” kohtaan. Asiakkaille yksilöllisesti räätälöityjen ratkaisujen kehittäminen ja toimittaminen hoituvat perinteisiin järjestelmäkehitysprojekteihin verrattuna uskomattoman nopeasti. Tämän mahdollistaa jatkuvasti yrityksen sisällä kehitettävän mallinnus- ja automaatioteknologia. Olen tutustunut sovellusautomaation käsitteisiin jonkin satunnaisen kurssin puitteissa, mutta muiden yritysten toiminnassa en ole törmännyt vastaavaan. Vaikuttaa mielenkiintoiselta!

Minulle selviää, että vaikka talossa tehdään upeaa työtä ja SoulCoren asiakkaat ovat tyytyväisiä lopputuloksiin, näistä onnistumisista viestintä on jäänyt SoulCorella kiireessä ja resurssien puutteessa vähälle. Tässä minä voisin mahdollisesti olla avuksi. Niinpä seuraavaan virallisempaan haastatteluun valmistaudun perusteellisella analyysillä yrityksen viestinnän nykytilasta. Esitän kehitysehdotukseni, joka saa innostuneen vastaanoton ja tarjoaa lopulta mahdollisuuden tulla SoulCorelle kasvamaan ja kehittymään markkinoinnin ja palvelumuotoilun saralla. Näin nappiin mennyttä lopputulosta en olisi mitenkään osannut kuvitella lähettäessäni hakemusta!

Ensiaskeleet alkavalle matkalle

Aloitus SoulCoren markkinoinnin harjoittelijana on haastava ja vaatii paljon uuden tiedon omaksumista. Siksi olenkin saanut paljon tukea ja perehdytystä sekä sopivasti aikaa ja tilaisuuksia tutustua yrityksen toimintaan ja asiakkaisiin. Ja mikä parasta: näin asiakaslähtöisen palvelun ja pioneerimaisen osaamisen markkinointiin en tarvitse päälleliimattuja mainoslauseita tai muuta epäolennaista kikkailua.

Nyt ensimmäisten työviikkojeni jälkeen tuntuu, että opiskelijavaihdon tavoin olen taas uuden ja jännittävän matkan alussa. Odotan vain innolla vauhtiin pääsyä ja idearikasta kesää!

Janita Kingelin, markkinoinnin harjoittelija

Pinterest
SoulCore Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili SoulCore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

rekrytointi
SoulCore
työntekijäblogi
työntekijäkokemus
Matkakertomus

Siirry yrityksen profiiliin SoulCore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SoulCore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

SoulCore - Muita referenssejä

SoulCore - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin SoulCore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia