Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Lisää älykkyyttä rakentamiseen

Referenssiponor toimittaa asumisen ja rakentamisen järjestelmiä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Päätuotteina ovat lattialämmitys- ja käyttövesijärjestelmät niin asuin- kuin liikerakentamiseen. Sisäänrakennettu innovatiivisuuden henki ohjaa Uponorin toimintaa kohti entistä älykkäämpiä ratkaisuja. Tuotekehityksessä halutaan hyödyntää digitalisoitumisen mahdollisuuksia ja kehittää innovatiivisia energiansäästöratkaisuja ja älykkäitä vesijärjestelmiä, joista on hyötyä asiakkaille ja ympäristölle   

UnSeen Labs auttaa Uponoria tekemään ketterää tuotekehitystä ja luomaan entistä laadukkaampia tuotteita. Teknologiainnovaatioiden nopea eteneminen käyttöön parantaa Uponorin kilpailukykyä. 

Haaste: Uusi kehitysidea vaatii monipuolista osaamista

Uponor:in kehitystiimillä oli idea, miten asentajien työtä voitaisiin helpottaa teknologian avulla. Uusi menetelmä parantaa asennusten laatua, vähentää turhaa työtä ja auttaa pitämään rakennukset kunnossa pidempään. Idean liiketoiminnallisten hyötyjen arviointi vaatii konkreettista ymmärrystä siitä, miten ratkaisu toimii käytännössä.  

Ratkaisun kehittäminen vaatii monipuolista osaamista mittaustekniikasta, elektroniikasta, langattomista yhteyksistä ja ohjelmistoista. UnSeen Labs -toimintamalli tuo tarjolle yhdellä kertaa monta eri alan asiantuntijaa. Tämä nopeuttaa liikkeellelähtöä ja pitää toiminnan fokusoituneena tärkeimpiin kysymyksiin.  

Ratkaisu: Visiosta ketteriksi kehitysaskeliksi

Uusi idea on kauaskantoinen visio, jonka saavuttaminen vaatii monenlaista kehitystyötä. UnSeen Labs- aloituspalaverissa keskustelimme aluksi pitkän tähtäimen tavoitteesta, jota kohti on tarkoitus edetä.  

Jotta kehitystyö pysyy startupmaisen ketteränä, hahmottelimme yhdessä polun lähtöpisteestä kohti maalia ja jaoimme matkan selkeisiin askeleisiin. Näin pystytään priorisoimaan tutkittavat asiat järkeviin, toteutettavissa oleviin työpakettiin ja riskit pysyvät alhaisina.  

”Olin positiivisesti yllättynyt kuinka helppoa oli työskennellä UnSeen:in porukan kanssa. Meillä Uponorilla oli idea ja UnSeenin kavereilla kyky toteuttaa se. Uponorin Prototyypin valmistus vaati erityisosaamista usealta osa-alueelta; mekaniikan, sensorien, elektroniikan, ohjelmistojen ja projektihallinnan ammattilaiset mahdollistivat nopean ja kustannustehokkaan prototyypin valmistuksen. Kiitos UnSeenin kavereille ja jatketaan yhteistyötä uusien tuotteiden parissa”, sanoo Mika Savolainen, Uponorin Tuotekehityspäällikkö. 

”Konkreettinen testaaminen tuo esiin aina uusia löydöksiä, joita ei osaa arvata työpöydän ääressä. Kannustamme aina asiakkaita viemään ideat nopeasti käytännön testeihin”, sanoo Esa Alanen, UnSeen:in toimitusjohtaja. 

Tulokset: teoria muuttuu käytännöksi 

Projektin tuloksena syntyi toimiva prototyyppi uudenlaisesta tavasta mitata asennustyön laatua. UnSeen Labs:issa toteutettiin mittauslaitteisto ja ohjelmisto, jonka avulla erilaiset parametrit voidaan tallettaa ja niitä voidaan analysoida. Nyt Uponor voi selvittää, miten erilaiset tekijät vaikuttavat asennuksen lopputulokseen ja arvioida samalla koko hankkeen tulevia liiketoimintahyötyjä.  

Prototyyppiä käytetään seuraavaksi järjestelmällisten mittausten tekemiseen ja tätä kautta kerätään tietoa, miten varsinaista kentälle vietävää ratkaisua kannattaa kehittää. Pitkän tähtäimen tavoitteena on luoda asiakkaille hyödyllinen ratkaisu. Tämän projektin tulosten avulla on paljon helpompi siirtyä seuraavalle askelmalle, kun edetään kohti lopullista tavoitetta.

 

”Uusien ideoiden ja konseptien miettiminen on aina valtavan hauskaa. Kun pöydän molemmin puolin on kovia ammattilaisia, keskustelu etenee ja ideoita syntyy vauhdilla. Kun malttaa edetä työpaketti kerrallaan, fokus pysyy oleellisessa ja kokonaisuus on helposti hallittavissa”, sanoo Esa Alanen. 

Suosittelija:

Olin positiivisesti yllättynyt kuinka helppoa oli työskennellä UnSeen:in porukan kanssa. Meillä Uponorilla oli idea ja UnSeenin kavereilla kyky toteuttaa se. Uponorin Prototyypin valmistus vaati erityisosaamista usealta osa-alueelta; mekaniikan, sensorien, elektroniikan, ohjelmistojen ja projektihallinnan ammattilaiset mahdollistivat nopean ja kustannustehokkaan prototyypin valmistuksen. Kiitos UnSeenin kavereille ja jatketaan yhteistyötä uusien tuotteiden parissa

Mika Savolainen

Pinterest
Referenssin infoboxi
UnSeen Technologies logo

Tiedot

Tilaaja: Uponor
Ajankohta: 2018 - 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Esa Alanen

Lisätietoja

Yritysprofiili UnSeen Technologies kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

IoT
Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Teknologia

Angular
Node.js
C#
C++
Linux

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

UnSeenLabs

Siirry yrityksen profiiliin UnSeen Technologies kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

UnSeen Technologies - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

UnSeen Technologies - Muita referenssejä

UnSeen Technologies - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia