Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Liikkuvaa pilveä, dataa, tekoälyä ja appeja kaikille – miten liiketoiminta vastaa?

BloggausKehittyvä teknologia auttaa organisaatioita sopeutumaan jatkuvaan muutokseen. Liiketoiminnan kannalta merkittävimmät muutokset voidaan kiteyttää kolmen kattoteeman alle: 1) pilvi ja mobiliteetti, 2) kuluttajistuminen sekä 3) data ja tekoäly. Mutta mitä nämä muutosvoimat merkitsevät tulevaisuuden liiketoiminnalle?

Kaikki on pilvessä ja mobiilissa

Pilvi ja mobiilius alkavat olla itsestään selviä, jokapäiväisiä asioita. Muun muassa kuluttamamme viihde ja musiikki ovat siirtyneet pilveen Netflixin ja Spotifyn kaltaisiin palveluihin, joita käytetään laitteella kuin laitteella. Sama tapahtuu, ja on jo tapahtunut, liiketoimintasovelluksillemme.

Pilveen siirtyminen tuo mukanaan useita etuja. Työ on ajasta ja paikasta riippumatonta, kunhan yhteys verkkoon on kunnossa. Pilvessä järjestelmät myös päivittyvät jatkuvasti ja automaattisesti kaiken taustalla. Lisäksi pilvi tarjoaa mahdollisuuden ketteriin muutoksiin ja kokeiluihin: uuden sovelluksen saa teoriassa kokeiltavakseen vain nappia painamalla.

Kuluttajistuminen valtaa myös B2B-sektorin

Kaikkeen löytyy nykyään sovellus – ainakin kuluttajapuolella. Myös käyttökokemus otetaan huomioon aivan eri tavalla kuin ennen. Miksi tyytyisimme työpaikalla vähempään?

Liiketoimintasovellusten kehittäjät ovat viimein ymmärtäneet, että toivomme sovelluksilta samoja ominaisuuksia niin töissä kuin vapaa-ajalla. Käyttökokemuksen tulee olla erinomainen ja sovelluksen hankkiminen helppoa. Microsoftin AppSource-sovelluskauppa on esimerkki siitä, kuinka liiketoimintaa voidaan ketterästi tukea uusilla toiminnallisuuksilla verkkokaupan kautta. AppSourcesta löytyy jo yli 6500 eri ratkaisua, joista yhä useampi käyttää tekoälyä.

Data ja tekoäly kulkevat käsi kädessä

Dataa kertyy yrityksissä valtavat määrät, ja sitä tarvitaankin paljon tekoälyn hyödyntämiseksi. Pelkkä määrä ei kuitenkaan riitä, vaan myös datan laadulla on väliä, jotta tekoäly pystyy sitä pureksimaan.

Kun dataa on paljon ja se on laadukasta, tarjoaa tekoäly mahdollisuuksia niin nykyisten prosessien tehostamiseen kuin uusien käyttökohteiden löytämiseen. Älykäs tietojärjestelmä voi esimerkiksi suorittaa yhä kehittyneempää päättelyä vaativia tehtäviä, ja enemmänkin. Tulevaisuuden tekoäly ei tarkoita vain automaatiota, vaan kuten Microsoftin johtaja Satya Nadella visioi Inspire-tapahtumassa heinäkuussa, kokonaisvaltaista teknologian autonomiaa.

Päättäjä, muista nämä

  • Ole kiinnostunut yrityksesi järjestelmäkokonaisuudesta ja investoi sen kehittämiseen.
  • Hyödynnä ketterästi erilaisten appien ja liiketoimintasovellusten mahdollisuudet. Muista kuitenkin, että liiketoiminnan tieto-, tavara- ja transaktiovirrat yhdistävän ERP:n – yrityksen digisydämen – pitää olla kunnossa, jotta siihen liitettävien appien hyödyt saadaan irti. 
  • Ihminen on kaiken keskiössä.​ Liiketoiminnan muutoshankkeissa on pohjimmiltaan kyse ihmisten johtamisesta ja siitä, kuinka muutos hyödyttää meitä ihmisiä. On tutkittu, että kunnollisella johtamisella muutoksen tavoitteet saavutetaan kuusi kertaa todennäköisemmin.

Kirjoittaja

Kai Lyytinen

ERP-liiketoiminnan johtaja, partner

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Efiman blogissa.

Pinterest
Efima Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Omat tagit

Digisydän
Digitalisaatio

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia