Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Laukaan kunnalle tehty konsepti ja visuaalinen suunnitelma pohjustavat sivuston uudistusta

ReferenssiKeski-Suomessa sijaitseva, n. 19 000 asukkaan Laukaan kunta on uudistamassa verkkopalveluaan. Valu toteutti uudistuksen ensimmäisen vaiheen eli tulevan sivuston konseptoinnin. Huolellinen konseptointi ennen teknisen toteutuksen hankintaa tuo monia etuja. Asiakkaan kanssa ajan kanssa suunnittelutyöhön panostaminen antaa mahdollisuuden paneutua kunnolla asiakkaan tarpeisiin ja tavoitteisiin sekä auttaa usein löytämään innovatiivisia ratkaisuja. Myös asiakkaan henkilöstöä ehditään kuulla ja motivoida tulevaan verkkosivu-uudistukseen.

Konsepti pohjusti visuaalista suunnittelua, jonka Laukaan kunta hankki Valulta konseptointivaiheen jälkeen.

Konseptin pohjana kunnan strategia ja kohderyhmät

Konseptoinnin tavoitteena oli suunnitella uusi sivusto, jossa on hyvin toimiva navigaatio, helppokäyttöinen haku sekä tiivis, selkeä sisältö. Uudella sivustolla haluttiin lunastaa kunnan strategian mukainen lupaus palvella asukkaita ja yrittäjiä. Lisäksi tavoitteena oli hyödyntää analytiikkaa ja hakukoneoptimointia nykyistä paremmin.

Sivuston navigaatiorakenteeseen haettiin konseptoinnissa jotain hieman erilaista, perinteisestä kuntasivustosta edukseen erottuvaa. Osoite www.laukaa.fi päätettiin ohjata visuaalisesti näyttävälle porttisivulle, joka toimii Laukaan brändiä ja henkeä vahvistavana porttina kunnan palveluihin, matkailutarjontaan ja ajankohtaisiin asioihin. Porttisivulta pääsee helposti navigoimaan asukkaille, yrittäjille ja yhdistyksille suunnattuihin erillissivustoihin sekä visitlaukaa.fi-sivustolle.

Responsiiivisuus ja saavutettavuus huomioitiin visuaalisessa suunnittelussa 

Sivuston visuaalisen suunnittelun lähtökohtana olivat selkeys, saavutettavuusdirektiivin vaatimukset ja helppo muokattavuus. Visuaalisen suunnittelun tuloksena syntyivät tarvittavat visuaaliset peruselementit ja mallit keskeisimmistä sivupohjista. Responsiivisuus huomioitiin suunnittelemalla visuaaliset mallit sekä työpöytä- että mobiilinäkymistä. Tulevan sivuston ilmeen haluttiin olevan vahvasti yhteneväinen Laukaan brändi-ilmeen kanssa, kuitenkin niin, että sivuston ilme olisi raikas ja tyyliltään tätä päivää. Myös saavutettavuuden erityisvaatimukset huomioitiin suunnittelussa.

Teknisen määrittelyn osalta konseptissa pysyttiin perustasossa. Konsepti on suunniteltu niin, että sivuston ominaisuudet ja toiminnallisuudet ovat toteutettavissa ainakin  WordPress-julkaisujärjestelmällä. Navigaatiorakenne voidaan helposti toteuttaa WordPressin Multisite-ominaisuudella, mutta estettä muidenkaan järjestelmien käyttöön ei ole. 

Suosittelija:

“Yhteistyö Valun kanssa sujui hyvin ja aikataulut pitivät, saimme Valulta hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Valu myös yllätti positiivisesti visuaalisen ilmeen suunnittelussa omilla ratkaisuehdotuksillaan. Projektin alusta alkaen voi havaita, että Valulla oli paljon kokemusta vastaavien sivustojen suunnittelusta. Saimme myös paljon hyödyllistä taustadokumentaatiota varsinaista teknistä toteutusta varten, tässäkin Valu ylitti odotuksemme.”

Olli-Markus Kantlin, Tietohallintopäällikkö, Laukaan kunta

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valu Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Laukaan kunta
Ajankohta: 2019 - 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha Mattila, juha.mattila@valu.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Valu Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Julkishallinto

Omat tagit

konseptisuunnittelu
konseptointi
verkkosivu
verkkopalvelut
Verkkopalvelu-uudistus
responsiivisuus
saavutettavuus
digitaalinen viestintä

Siirry yrityksen profiiliin Valu Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valu Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Valu Digital - Muita referenssejä

Valu Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia