Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

GRK - verkkopalvelun uudistus

Referenssi

GRK:n verkkosivuston uudistaminen

Uusi sivusto tuo yhtiön monipuoliset palvelut esiin

GRK on yksi Suomen johtavista infra-alan yrityksistä, joka Suomen lisäksi toimii myös Ruotsissa ja Virossa.

Yhtiön verkkosivuston uudistustarve nousi strategisista muutoksista ja vanha sivusto ei enää vastannut nykytilanteen tarpeisiin. Uudistusprojekti lähti liikkeelle Valun Ville Juvosen vetämistä konseptisuunnittelun työpajoista, joiden lopputuloksena korostettiin GRK:ta monipuolisena infra-alan toimijana. Samalla verkkosivuille haluttiin tuoda yrityksen palveluntarjontaa aiempaa paremmin esille.  

Uusi GRK.fi-verkkosivusto toteutettiin WordPressin avulla, jossa keskiössä on Gutenberg-editori ja sen tarjoamat monipuoliset sekä joustavat sisällönsyöttöominaisuudet. GRK:n tarpeisiin luotiin räätälöityjä sisällönsyöttölohkoja, jotka tuovat lisää mahdollisuuksia sisällönsyöttöön Gutenberg-editorin tarjoamien vakiolohkojen rinnalle.

Verkkosivuston toteutuksessa käytettiin myös räätälöityjä sisältötyyppejä, joiden tarve tunnistettiin yhteisesti projektin alussa tehdyn määrittelyn tarkennuksen yhteydessä. Räätälöityjen sisältötyyppien ensisijainen lisäarvo liittyy sisällönsyötön selkeyteen, keskitettyyn muokkaukseen ja tietojen helppoon ylläpitoon sekä esittämiseen sivustolla.

Myynnin kasvattaminen uudistuksen taustalla

Yksi strategisista tavoitteista oli myös yksityisen sektorin myynnin kasvattaminen. Perinteisesti yhtiö on ollut julkisen sektorin hankkeiden toteuttaja, mutta nyt haluttiin myydä enemmän palveluita myös teollisuudelle, tuulivoimayhtiöille ja kotitalouksille. Aiempi sivusto ei tukenut mielekkäällä tavalla yksityisen sektorin myynnin kasvattamista.

GRK:n viestintäpäällikkö Tiina Niemi antaa tällaisesta ajattelusta esimerkin.

– Jos Jyväskylässä päällystämme teitä, voimme samalla yhtä hyvin päällystää myös taloyhtiöiden tai kauppojen pihoja, Tiina Niemi kertoo käytännön esimerkiksi.

Profiilin muutos sisältöihin

Yksi iso osa-alue projektissa oli sisältöjen työstäminen eri liiketoimintojen kanssa.

– Tähän saimme Valulta apua. Esimerkiksi viherrakentaminen oli aiemmin sivulauseessa. Kun asiaa katsottiin vähän tarkemmin, ymmärsimme, miten lähellä ihmisten arkea GRK on. Vaikka tämä oli isolta osin tekninen projekti, niin itseäni ilahdutti se, miten eri liiketoimintojen palvelut saatiin tuotua monipuolisesti esiin.

Sisällöllisesti uusi asia oli myös videoiden käyttö, millä pystyttiin tuomaan konkreettisemmin esiin näyttäviä hankkeita.

Tiina Niemi näkee profiilin nostamisen verkossa tärkeäksi myös siksi, että infrarakentamisen  alalla palkataan paljon työntekijöitä harjoittelun kautta. Työntekijöitä on noin 1000 henkeä ja harjoittelijoita noin 100. 

– Monille verkkosivusto on ensikurkistus meihin ja toimintaamme, joten se on erittäin merkittävä tekijä. Kun sen perusteella yrityksestämme ja toiminnastamme syntyy hyvä fiilis, harjoittelija hakee meille, Tiina Niemi pohtii.

Myös Valun projektipäällikkö Petri Kananen näkee, että uuden sivuston sisällöllinen rakenne on onnistunut ja koko konsepti tukee GRK:n profiilia hyvin.

Yhtiörakenteen muutoksetkin vaikuttivat sivustouudistuksen taustalla. Nyt yhtiö toimii kolmessa maassa ja palvelut vaihtelevat maittain. Kaikille on nyt tehty maakohtaiset verkkosivut niiden omilla kielillään. Konsernin sivut tehtiin englanniksi ja suomeksi.

Miten projekti onnistui?

Tiina Niemen mukaan projekti eteni sujuvasti ja siinä toteutui monta GRK:n arvoa. 

– Esimerkiksi “emme jahkaile” on yksi meidän arvomme ja tässä projektissa mentiin eteenpäin koko ajan. Tosi tärkeä asia oli myös kustannukset. Jos meille tuli mieleen uusi idea, saimme nopeasti arvion kustannuksista - koko ajan oli hyvä käsitys siitä, mitä se tarkoittaa euroissa.

– Yksi arvoistamme on myös, että “onnistumme yhdessä”. Jäi sellainen fiilis, että tätä projektia teimme yhdessä. Välillä tulee hankalampia ja välillä helpompia paikkoja, mutta projektin aikana säilyi koko ajan kiva tekemisen fiilis. Valulta Ville Juvonen auttoi hakemaan suuntaa, kuten aiemmissakin projekteissa, Tiina Niemi kiittelee.

Entä lopputulos?

Tiina Niemi näkee toteutuksen onnistuneena, varsinkin integraatioiden vuoksi.

– Hyvin onnistui ja lopputulos helpottaa töitä! Esimerkiksi juuri rekry: nyt saamme integraation kautta avoimet työpaikat suoraan verkkosivustolle, kun aiemmin meillä oli sivustolla vain linkki rekryfirman sivuille.

Hänen mukaansa sisältöjen vieminen sivustolle oli helppoa, ja se tapahtui kolmen henkilön voimin. Gutenberg-lohkot olivat kovassa käytössä. Niemen kokemuksen mukaan monissa muissa järjestelmissä sisällön syöttäminen ei olisi onnistunut yhtä helposti ja nopeasti.

Suosittelija:

Verkkoprojektit voivat olla välillä tuskaisiakin, mutta tällä kertaa niin ei ollut. Saimme onnistuneen lopputuloksen aikaan ja sellaisella ololla, että jos jotain tarpeita nousee jatkossa, niin olisi kiva jatkaa samalla porukalla. Erinomainen projektinhallinta, asiakaspalvelu ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen

Tiina Niemi, Viestintäpäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valu Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: GRK
Ajankohta: 2022 - 2023
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Henri Pylväs, Asiakkuusjohtaja

Lisätietoja

Yritysprofiili Valu Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta
Testaus ja laadunvarmistus
Tietoturva
Webkehitys

Toimialakokemus

Rakentaminen

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

WordPress
Valu Search
Graafinen suunnittelu ja tuotanto
b2b verkkosivut
kustomoidut verkkosivut
verkkosivu
verkkosivuprojekti
verkkosivut yritykselle

Siirry yrityksen profiiliin Valu Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valu Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Valu Digital - Muita referenssejä

Valu Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia