Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuljetusalan konkari luottaa Visma Novaan

ReferenssiKuljetusliike Rahikkala on yli 40 vuotta kuljetusalalla toiminut perheyritys Jyväskylässä, joka tarjoaa erilaisia nosturiauto-, kuljetus-, ja työkonepalveluita sekä itsepalveluperiaatteella toimivaa raskaan kaluston pesupalvelua. Visma Nova on ollut yrityksessä käytössä jo yli vuosikymmenen ajan. Ohjelmistopalettia on laajennettu aina tarpeen vaatiessa ja samalla yritys on siirtynyt käyttämään Visma Novaa asp-ratkaisuna.

"En keksi mitään erityistarvetta alaltamme, johon Visma Nova ei voisi tarjota ratkaisua. Ohjelmistossa on erinomaiset työkalut muun muassa kustannusten ja tulojen hallinnointiin. Pystymme seuraamaan helposti, paljonko esimerkiksi yksittäisen kalustoyksikön tuotto on eri urakkaprojekteissa", kertoo Kuljetusliike Rahikkala Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Rahikkala.

Peruspalikat tarjoavat kaiken tarpeellisen

"Meillä on ollut alusta saakka käytössä Visma Novan peruspalikat, kuten palkanlaskenta, ostoreskontra, asiakaskortisto sekä laskutus. Käytämme ratkaisuista laajimpia versioita, joten olemme saaneet ohjelmasta irti aina kaiken sen, mitä olemme tarvinneetkin."

"Vuoden vaihteessa 2012-2013 tilitoimistomme lopetti toimintansa, jolloin päätimme hankkia Visma Novasta myös kirjanpidon käyttöömme. Hankintaamme ei vaikuttanut vain tilitoimiston lopettamispäätös, vaan myös se, että samalla tontilla kanssamme toimiva toinenkin kuljetusalan yritys siirtyi käyttämään Visma Novaa tutustuttuaan olemassa oleviin ohjelmiimme. Tästä saimme kipinän aloittaa kirjanpidon tekemisen itse, ja onhan tuo kirjanpitopalikkakin vaikuttanut yhtä selväpiirteiseltä kuin ohjelmiston muutkin palikat", toteaa toimitusjohtaja Rahikkala.

Vapautta ja huolettomuutta asp-ratkaisulla

Vuoden 2012 syksyllä yrityksessä päätettiin ryhtyä käyttämään Visma Novan asp-versiota, eli sovellusvuokrausta. Tällaisessa ratkaisussa ohjelmistotoimittaja tarjoaa ja hallinnoi asiakkaidensa pääsyä ylläpitämissään laitteistoissa sekä järjestelmissä oleviin ohjelmistoihin. Asiakasyritys vuokraa sovellusten käyttöoikeuden toimittajalta ja käyttää sitä Internet-yhteyden kautta omilla tunnuksillaan.

"Halusimme päästä eroon ohjelmistopäivityksistä sekä varmuuskopioinnista, mitkä olivat ne suurimmat syyt siirtyä asp-ympäristöön. Asp-ratkaisun myötä ohjelmiston käytettävyys on parantunut, sillä pääsen tietoihin käsiksi mistä vain, kunhan käytössäni on internet-yhteys. En ole tämän käyttökokemuksen aikana törmännyt merkittäviin haasteisiin. Toki internet-yhteys voi välillä hieman tökkiä, mutta se on ollut yleensä hyvin lyhytaikainen harmi", toteaa Rahikkala.

Hyöty konkretisoituu euroissa

Visma Novan avulla ansioseuranta on nopeaa ja reaaliaikaista. Kustannus vs. tuottoseuranta mahdollistaa ajantasaisen ja järkevän hinnoittelun. Raportit ovat monipuoliset ja kuljetusliikkeessä saadaan näppärästi tiedot ulos kustannuspaikoittain ja projekteittain per asiakas sekä asiakaskohtaista dataa aina tuntityötasolle asti.

"Teemme tavallisesti vuosisopimuksen asiakkaan kanssa. Erinomainen raportointi mahdollistaa sekä reaaliaikaisen talouden seurannan että helpottaa huomattavasti hinnoittelua ja suunnittelua", kertoo Jyrki Rahikkala.

Yhteistyö pelaa hyvin

Vismalla on tapahtunut Rahikkalankin asiakkuuden aikana erilaisia fuusioitumisia ja muutoksia, mutta positiivinen käsitys Vismasta on säilynyt. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna Visma on kehittänyt sekä tuotteitaan että palveluitaan. Samalla on koulutettu asiantuntevia Visma Partnereita, joista jyväskyläläinen JK Center toimii yhteistyössä Kuljetusliike Rahikkalan kanssa.

"Saamme tarvittaessa tukea ja neuvoja Visman asiakaspalvelusta, mutta myös paikalliselta Visman partnerilta, JK Centeriltä. JK Center on tehnyt muun muassa räätälöintityötä, jonka tuloksena on toteutettu uusi raporttipohja. Raportti kerää tietoja useista eri lähteistä Visma Novassa. Tämä tuo nopeutta työskentelyyn ja tehokkuutta tiedon saantiin", toteaa Rahikkala.

Yhteistyö sekä Visman että paikallisen Visma Nova -partnerin kanssa on sujunut hyvin. Jyrki Rahikkala on tyytyväinen Visman asiakaspalveluun ja omaksunut myös HelpDesk-palvelun käytön. Koulutuksista Rahikkalalla ei ole kokemusta, sillä hän kertoo olevansa huono lähtemään paikkakunnalta pois. Visman koulutustarjonnassa olevat webinaarit tosin kiinnostavat, sillä niissä matkustamista koulutuspaikalle ei vaadita, vaan koulutusta voi seurata omalta tietokoneelta.

"Visma Nova -ohjelmistossa on paljon käyttömahdollisuuksia! Me käytämme mielestäni aikalailla perusasioita hyväksemme, eikä kertaakaan näiden vuosien aikana ole käynyt mielessä ohjelmiston vaihtaminen. Uutta en tykkää opetella, mutta eipä tosiaan ole ollut tarvettakaan", kiteyttää Rahikkala haastattelun päätteeksi.

Tutustu Visma Novaan »

Suosittelija:

"En keksi mitään erityistarvetta alaltamme, johon Visma Nova ei voisi tarjota ratkaisua. Ohjelmistossa on erinomaiset työkalut muun muassa kustannusten ja tulojen hallinnointiin. Pystymme seuraamaan helposti, paljonko esimerkiksi yksittäisen kalustoyksikön tuotto on eri urakkaprojekteissa."

Jyrki Rahikkala

Pinterest
Referenssin infoboxi
Visma Amplio Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Kuljetusliike Rahikkala Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Visma Amplio kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

ERP
toiminnanohajus

Siirry yrityksen profiiliin Visma Amplio kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visma Amplio - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Visma Amplio - Muita referenssejä

Visma Amplio - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia