Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuinka varmistaa ERP-järjestelmien onnistunut käyttöönotto

Bloggaus

Mitä sinun on hyvä tietää ennen ERP-järjestelmän valitsemista

Kuinka toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto onnistuu ongelmitta? Tämä aihe on herättänyt suurta kiinnostusta ja keskustelua viime vuosien aikana. Korviimme on kantautunut useita menestystarinoita toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönotoista. Onko tässä siis koko totuus ERP-järjestelmien käyttöönotosta? Vaiettu totuus on kuitenkin se, että monet yritykset ovat tuhlanneet miljoonia euroja ERP-järjestelmien käyttöönottoihin, ilman minkäänlaista taloudellista hyötyä.

Käyttöönoton suunnittelu on yksi tärkeimmistä vaiheista, jotta käyttöönotto onnistuu ongelmitta. Koska toiminnanohjausjärjestelmän ostajalla on suuri vastuu minimoida riskit, kokonaisvaltainen suunnittelu on lähes välttämätön osa onnistunutta käyttöönottoa. Mitä kaikkea meidän tulisi siis huomioida ERP-järjestelmien käyttöönotossa? Monitorin asiantuntija, myyntijohtaja Johan Holmsten antoi meille vastauksen pariin kysymykseemme.

 

Mitkä ovat viisi tärkeintä kriteeriä mitä ostajan tulisi huomioida kartoittaessaan sopivinta toiminnanohjausjärjestelmää?

1. Tärkeintä on kartoittaa oikeat ongelmat ja keksittyä niihin. Erityisesti on tunnistettava ongelmat mitkä vähentävät tehokkuutta sekä varmistaa, että uudella toiminnanohjausjärjestelmällä on niihin hyvät ratkaisut. On myös tärkeää tunnistaa yrityksesi vahvuudet ja kilpailuedut. Uuden toiminnanohjausjärjestelmä tulisi ylläpitää tai vahvistaa yrityksen kilpailukykyä.

2. Järjestelmän käyttöönotolle on tärkeää asettaa alusta asti tehokkaat tavoitteet. Mitä liiketoimintatavoitteita haluaisit yrityksesi saavuttavan uudella toiminnanohjausjärjestelmällä?

3. Varmista, että uusi toiminnanohjausjärjestelmä vastaa juuri sinun toimialasi erityistarpeita. Uuden toiminnanohjausjärjestelmän tulisi kattaa yrityksesi tarpeet standarditoiminnoilla ilman huomattavaa räätälöintiä. Se varmistaa, että järjestelmä on ajan myötä kustannustehokas sekä helppo ylläpitää ja päivittää.

4. Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotosta vastaava projektiryhmä on yhtä tärkeä kuin itse järjestelmä. Varmista, että järjestelmätoimittajalta löytyy asiantuntijoita, joilla on aiempaa kokemusta vastaavilta toimialoilta. Heidän on kyettävä ymmärtämään liiketoimintaasi, tarpeitasi sekä tavoitteitasi voidakseen tarjota sinulle toimivimman kokonaisratkaisun. Muista aina tarkistaa ERP-toimittajan suosittelijat!

5. Kun tiedossa on uuden ERP-toimittajan valitseminen, suunnittele se hyvin. Toiminnanohjausjärjestelmää ei vaihdeta usein, joten on tärkeää valita oikea ERP-toimittaja. Sellainen, joka pystyy kehittämään tuotteita ja palveluita samaan suuntaan kuin yrityksesi.

Mitkä ovat tärkeimmät kysymykset, joihin asiakkaat haluavat vastauksia, kun he valitsevat Monitor toiminnanohjausjärjestelmän?

Asiakkaat haluavat nähdä Monitorin tukevan heidän yrityksensä prosesseja ja erityisesti ydinliiketoimintaa. Asiakkaille on tärkeää olla varmoja siitä, että Monitor ERP:n avulla he pystyvät saavuttamaan taloudelliset tavoitteensa. Asiakkaat haluavat siis olla varmoja siitä, että uuteen toiminnanohjausjärjestelmään investoiminen on kannattava. Lisäksi asiakkaille on tärkeää tuntea olonsa varmaksi siitä, että asiantuntijoilla on vankka kokemus ja osaaminen heidän liiketoiminnastaan. Näin varmistetaan käyttöönoton sujuminen mahdollisimman saumattomasti.

Mikä nostaa Monitor ERP -järjestelmän kilpailijoiden yläpuolelle?

Jo vuodesta 1974 lähtien olemme keskittyneet 100% valmistavaan teollisuuteen. Ohjelmistomme toiminnallisuudet vastaavat siis valmistavan teollisuuden yritysten tarpeita. Se tarkoittaa myös sitä, että asiantuntevilla konsulteillamme on vahva kokemus ja osaaminen valmistavan teollisuuden parista. Kommunikoimme asiakkaidemme kanssa aktiivisesti ja kuuntelemme, mitä heillä on sanottavaa. Jotta asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen palvelun, huolehdimme siitä ,että asiantuntijoillamme on vankka osaaminen ohjelmistostamme sekä valmistavan teollisuuden prosesseista. Meillä on lähes 5000 asiakasta, jotka kaikki ovat valmistavasta teollisuudesta. Kaikilla asiakkaillamme on käytössä sama standardijärjestelmä. Sen ansiosta MONITOR on nopea ja helppo ottaa käyttöön, sekä vaivatonta ylläpitää ja päivittää.

Mitä asiakasyrityksellä on oltava valmiina toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton toteuttamiseksi?

Asiakasyrityksellä on oltava oikeanlainen sisäinen projektitiimi. Projektiryhmässä tulis olla päämäärätietoinen projektipäällikkö ja osaavia projektin jäseniä, jotka ovat prosessinomistajia. Projektiryhmän ja projektipäällikön on myös varattava tarvittava aika käyttöönoton toteutukseen, jotta se voidaan toteuttaa huolella.

Meiltä saat kaiken muun!

Pinterest
Monitor ERP System Finland AB logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Monitor ERP System Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Siirry yrityksen profiiliin Monitor ERP System Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monitor ERP System Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Monitor ERP System Finland - Muita referenssejä

Monitor ERP System Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia