Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

DevOps - Tuo monitahoinen , kulutettu ja helposti väärin ymmärretty sana

BloggausSe on yksi sana joka kertoo jotain jollekin. Kuitenkin jokaisella henkilöllä on muodostunut omanlainen käsitys siitä mitä DevOps on hänen mielestään ja omasta näkökulmastaan.

"Olen tehnyt vähän DevOps-juttuja" ei kerro oikeastaan yhtään mitään. Kun kysyn tarkennuksen mitä henkilö tarkoittaa DevOps-jutuilla niin (karrikoidusti) vastauksena on yleensä " Noo, olen rakentanut aa-vee-äs pilvee missä on serverlessi-arkkitehtuuri rakennettu lampdojen sekä äs-kolomen varaan ja olen konfiguroinu elkkistäkin..." ja selitys jatkuu solkenaan. Jokaisen tekniikkamonologian jälkeen ajattelen: "Niin, eikös tämä ole pilvijärjestelmäasiantuntijan hommaa kuin 'varsinaista' DevOpsia."

"Me tarvitaan lisää DevOps-osaajia" on toinen tuttu lause mitä olen kuullut sanottavan useammassa eri yhteydessä. "Tarkoitetaanko tällä osaajaa joka voi rakentaa ympäristöjä, CI/CD-putkia, testiautomaatiojärjestelmiä vai pitääkö olla ohjelmistokehittäjä tai testaaja joka ymmärtää jotain DevOpsin päälle vai mitä?"

"The Real DevOps" and here we go again. Myyntisloganit ovat juuri sitä mitä ostajat haluavat kuulla mutta eivät ymmärrä yhtään mitään mitä tällä tarkoitetaan. Pahimmillaan myyntineuvottelut ovat varsin kaukana todellisesta tekemisestä.

"Säästätte automatisoinnilla rahaa" — "Kuulostaa hyvältä, ostetaan sitä"

'Varsinainen' DevOps

Mitä se sitten on, se 'varsinainen' DevOps? Ympyrä sulkeutuu tuohon blogin ensimmäiseen lauseeseen. Minulla on oma mielikuvani ja -piteeni muodostunut matkan varrella, mutta yleensä on ollut hyvä avata Wikipedia ja muistuttaa mitä DevOpsilla yleisesti tarkoitetaan:

DevOps is a set of practices that combines software development (Dev) and IT operations (Ops). It aims to shorten the systems development life cycle and provide continuous delivery with high software quality. [1]

Kyllä, DevOps on pohjimmiltaan toimintamalli jonka avulla pyritään automatisoimaan tai avustamaan ohjelmistokehityksen eri vaiheita. Ja DevOpsista on kuitenkin moneksi. Sen alta löytyy alitermeinä muun muassa DataOpsia, DevSecOpsia, BizOpsia, jne. Lista on loputon ja pistää paatuneemmankin kehittäjän pään pyörälle, eikös?

DevOps ei ole tekniikka. Se ei ole rooli. DevOps ei ole hopealuoti. Sillä ei ratkaista yksittäisiä ohjelmistokehityksen ongelmia tai haasteita. DevOps ei ole valmis tuote tai kehys yhtään mihinkään järkevään toimintaan.

 

DevOps on kokeilevan kulttuurin mahdollistaja

Minulle DevOps on eräänlainen jaettu mielentila, johon kaikki osapuolet sitoutuvat tietyssä raamissa. Se raami voi olla yksittäinen konsulttikeikka, tiimi, projekti joka ratkaisee asiakkaan ongelman tai kokonainen yrityskulttuuri.

DevOps on mahdollistaja, koska se sitouttaa henkilöitä tekemään asioita yhdessä. Henkilöiden tuoma kokemus ja osaaminen tuovat uusia ajatuksia sekä ideoita esimerkiksi prosessien automatisointiin, erilaisten työkalujen hyödyntämiseen ja nopeaan palautteeseen. Juuri siihen ydinalueeseen mihin DevOps on toimintamalliltaan tarkoitettu.

Jatkuva oppiminen

Kuuntelemme → Toimimme → Opimme. Kuva: Jarkko Koistinaho (Whimsical)

Kuuntelemme ja teemme uusia asioita yhdessä. Havainnoimme ja parannamme asioita oppimalla yhdessä. Jos teemme virheitä, korjaamme ja opimme niistä virheistä yhdessä.

Let's do it together — Tehdään se yhdessä.

Jokaisella taholla, toimijalla ja henkilöllä on oma käsityksensä mitä DevOps on heidän näkökulmastaan ja miten he toimivat omalla alueellaan. Tärkeintä on kysyä keskustelukumppaniltaan mitä hän tarkoittaa sanalla DevOps.

 

Mitä sana DevOps tarkoittaa juuri sinulle?

 

Lisää luettavaa

Pinterest
AtoZ Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili AtoZ kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Testaus ja laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

DevOps

Siirry yrityksen profiiliin AtoZ kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

AtoZ - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

AtoZ - Muita referenssejä

AtoZ - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia