Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Data Vault –mallinnus ketterän tietovarastoratkaisun ytimessä

BloggausTiedon määrän ja tietolähteiden lukumäärän kasvu yrityksissä sekä lisääntyvä tarve tietovaraston joustavuudelle liiketoimintojen muuttuvien tarpeiden mukana ovat lisänneet Data Vault -menetelmän ja -mallinnuksen suosiota sekä meillä Suomessa että kansainvälisesti maailmalla.

Hetkinen – mikä Data Vault? Data Vault -mallinnus (DV) on yhdysvaltalaisen Dan Linstedtin kehittämä liiketoimintalähtöinen mallinnusmenetelmä ketterään tietovarastokehitykseen. Data Vault -menetelmän oppeja hyödyntämällä lisäät organisaatiosi tietovaraston hallittavuutta, joustavuutta ja toimintavarmuutta. Tutustu Data Vault –mallinnuksen perusteisiin ja mahdollisuuksiin blogissamme.

Tietovaraston mallinnuksen lähtökohtana liiketoiminnan käsitteet ja prosessit

Tiedonmallinnusmenetelmänä Data Vault on hyvin liiketoimintalähtöinen ja tuo ketteryyttä tietovaraston rakentamiseen. Data Vault –mallinnus mahdollistaa organisaatiosi tietovaraston kehittämisen liiketoiminnan tarpeet huomioiden. Onnistunut Data Vault -malli vaatii siis aktiivista yhteistyötä yrityksesi liiketoimintojen ja IT-kehittäjien välillä jo heti alusta alkaen.

Tietovaraston liiketoimintalähtöinen kehittäminen tarkoittaa, että mallia ei muodosteta suoraan lähdejärjestelmän tietokannan perusteella vaan lähtökohtana on liiketoimintojen käsitteet ja prosessit. Vuoropuhelu liiketoiminnasta vastaavien henkilöiden kanssa kannattaa aloittaa jo siinä vaiheessa, kun korkeamman tason käsitemallia laaditaan DV-mallinnuksen pohjaksi. Liiketoiminnan kannalta tärkeitä käsitteitä ja niiden välisiä yhteyksiä voidaan selvittää muun muassa seuraavien kysymyksien avulla:

  • Mitä tarkoitamme yrityksessämme esimerkiksi tuotteella?
  • Miten asiakastieto kulkee tilaus- ja laskutusprosessin läpi?
  • Mitkä ovat liiketoimintamme avainkäsitteitä?

Kun liiketoimintasi avainkäsitteet ja prosessit on listattu yhteistyössä liiketoiminnassa työskentelevien ihmisten kanssa, on helpompi kartoittaa, mistä järjestelmistä ja lähteistä oikea data eri käsitteiden taakse löytyy.

Lue lisää blogistamme.

Pinterest
Fellowmind logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fellowmind kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tietohallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Valmisohjelmisto

Omat tagit

data vault

Siirry yrityksen profiiliin Fellowmind kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fellowmind - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fellowmind - Muita referenssejä

Fellowmind - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia