Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Data-analyytikon perehdytys

Bloggaus

Millainen on tehokas perehdytys uudelle analyytikolle?

 

Kokemustemme perusteella uuden analyytikon tehokas ja tulosta tuottavaa perehdyttämistä kannattaa lähestyä huomioimalla alla listattuja asioita.

 

·       Liiketoimintamalliin tutustuminen

·       Liiketoimintaprosesseihin tutustuminen

·       Ilmiöalueosaajiin (SME) tutustuminen

 

Liiketoimintamalliin tutustuminen

 

Analyytikon on syytä ymmärtää mistä organisaatio saa rahoituksensa ja mitkä ovat ne keskeiset resurssit, joita se käyttää tuottaessaan palveluita tai tuotteita. Käytännössä organisaatiolla olisi hyvä olla muodollisia kuvauksia tästä aiheesta, miksei vaikka Business Model – canvas kuvauksen muotoon toteutettuna. Luonnollisesti paljon tästä tietämyksestä on organisaation työntekijöillä, kaikkea ei ole mahdollista kuvata ja toisaalta uudella työntekijällä on se ongelma että hän ei välttämättä osaa kysyä oikeita kysymyksiä.

 

Liiketoimintaprosesseihin tutustuminen

 

Oikeastaan voisi ajatella että organisaation toiminnassa pysyvyyttä edustavat liiketoimintaprosessit ja niiden muodostamat kokonaisuudet, joku kokonaisuus voisi olla vaikkapa asiakkuuden tyypillinen elinkaari. Liiketoimintaprosesseihin liittyy päätöspisteitä sekä niiden prosessien suorituskykyä kuvaavia metriikoita, osa näistä tai niistä johdettuja voivat olla keskeiset suorituskykymittarit. Analyytikon keskeisenä tehtävänä on usein kehittää sekä seurata organisaation toimintaa johdon tukena ja nämä mittarit ovat siinä keskeisessä roolissa.

 

Ilmiöalueosaajiin tutustuminen

 

Ilmiöalueosaajat (SME) ovat organisaation asiantuntijoita, joilla on kokemusta sekä tietämystä toiminnasta, organisaation historiasta sekä yleisesti toimialalta. SME:n roolissa työskennellään prosessien, tuotteiden, hinnoittelun taikka tietyn funktionaalisen vastuualueen kuten HR:n piirissä.

 

Analyytikon on useimmiten fiksumpaa kysyä kuin yrittää omatoimisesti selvittää, tulkinta voi helposti tuottaa virheen kun mennään analyytikolle uudelle alueelle. Perehdytyksessä on järkevää tutustuttaa analyytikko kaikkiin keskeisiin ilmiöalueosaajiin organisaatiossa.

 

Käytännön tehtävissä alkuvaiheessa töitä on hyvä tehdä kokeneen ohjaajan kanssa ja kokemuksen karttuessa antaa itsenäisiä tehtäviä.

 

 

Perehdytyksen vaaranpaikkoja

 

Monet pienemmät organisaatiot eivät miellä miten paljon resursseja Data & AI - alueen tekeminen oikeastaan vaatii, yhden osaajan palkkaaminen ei useimmiten riitä. Valitettavasti voi käydä niin että sille yhdelle osaajalle asetetaan paljon paineita onnistumisesta, ikäänkuin palkattu olisi ihmeidentekijä.

 

Taloudelliset reunaehdot vaikuttavat tämän tilanteen syntymiseen, suomalaiset organisaatiot tyypillisesti ovat suhteellisen pieniä. 

Pinterest
Ready Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Ready Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Siirry yrityksen profiiliin Ready Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ready Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Ready Solutions - Muita referenssejä

Ready Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia