Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Analytiikasta on tullut johtamisen työkalu

Referenssi

Talentreen erityinen vahvuus on siinä, että heillä on ymmärrys liiketoiminnan kokonaisuudesta.

Joni Kapanen, toimitusjohtaja, ITC


Talentreen meille rakentaman analytiikan avulla pystymme ohjaamaan toimintaamme tietoon perustuen. Tiedämme reaaliaikaisesti ja selvästi aiempaa paremmin, mikä tekeminen on järkevää ja mistä ongelmakohdat löytyvät. Analytiikasta on tullut meille johtamisen työkalu.

Selkeät tiedot jokaisen saatavilla

Havahduimme tietotekniikkapalveluja tarjoavalla ITC:llä siihen, että halusimme selkeämmän ja reaaliaikaisen kokonaiskuvan siitä, miten myynnillä menee.

Muutos liittyy myös strategiaamme: Rakennamme avointa kulttuuria ja haluamme analytiikalla tehdä liiketoiminnastamme läpinäkyvämpää ja seurattavaa koko henkilöstölle. Kun tieto olisi kaikkien työntekijöiden saavutettavissa, jokainen tietäisi, missä yrityksessämme mennään ja miten oma tekeminen vaikuttaa yritykseen.

Ryhdyimme suunnittelemaan analytiikkaa ennen vuodenvaihdetta ja meille rakennettiin vuoden 2020 helmikuussa Power BI -työpöytä. Siihen tuodaan erilaisista ohjelmista, esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmästämme, kriittistä tietoa myynnistä ja tuloksesta. Voimme tarkastella tilannetta reaaliaikaisesti esimerkiksi työntekijä-, asiakas- tai liiketoimintatasolla. Sekin on tärkeää, että tieto on hyvin selkeässä muodossa.

Analytiikka mahdollistaa tiedolla johtamisen

Muutos aiempaan on valtava. Ennen tieto oli hankalasti saatavilla ja vain yrityksen ylimmällä johdolla oli pääsy siihen. Raportteja tarkasteltiin kerran kuukaudessa eikä tiedon jakaminen ollut systemaattista.

Tällä hetkellä tietojen seuraaminen on reaaliaikaista ja käymme tärkeimmät luvut porukalla läpi viikoittain. Voimme reagoida heti sekä hyvin onnistuneisiin että ongelmallisiin asioihin.

Jo tässä vaiheessa analytiikka on vaikuttanut liiketoimintamme kohdistamiseen ja olemme tunnistaneet, että meidän kannattaa panostaa yrityksille tarjottaviin palveluihin. Kyllä se vain on niin, että ilman analytiikkaa on vaikea johtaa yritystä tehokkaasti.

Olemme lisänneet analytiikkaan myös markkinoinnin sosiaalisessa mediassa. Aiemmin teimme kyllä sosiaalisen median markkinointia, mutta emme olleet varmoja, onko siitä hyötyä. Nyt tiedämme, että kyllä siitä on.

Olemme määritelleet tietyt tapahtumat, joita seuraamme. Pystymme testailemaan erilaisia asioita ja niiden todellista vaikuttavuutta. Tavoitteemme on saada markkinoinnin rahalliset tulokset näkyviksi.

Tiedonnälkä on kasvanut hankkeen aikana

Olemme selvästi vasta analytiikan hyödyntämisen alkumetreillä. Alun perin ryhdyimme ratkaisemaan vain yhtä haastetta, sillä halusimme nähdä myyntiluvut. Hankkeen aikana olemme kuitenkin tunnistaneet paljon sellaisia asioita, joista haluamme tarkempaa tietoa. Jatkossa viemme datapöytään muun muassa asiakastyytyväisyysmittaukset sekä tuotannon ja talouden seurannan.

Aiemmin tällaiset työkalut olivat vain suuryrityksen saatavilla, mutta nykyisin pk-yrityksetkin pääsevät hyödyntämään niitä. Suosittelen tätä jokaiselle pk-yritykselle, sillä analytiikka helpottaa valtavasti yrityksen johtamista. Tieto auttaa myös työntekijöitä johtamaan itseään, kun työn tulokset ovat nähtävillä reaaliaikaisesti.

Yhteistyö Talentreen kanssa on sujunut hyvin. Meitä on kuunneltu, sparrattu ja olemme saaneet hyviä ideoita. Tämä ei ole ollut pelkkää ohjelmistojen kehittämistä, vaan meidän liiketoimintamme kehittämistä, mikä on todella tärkeää.

Talentreen erityinen vahvuus on siinä, että heillä on ymmärrys liiketoiminnan kokonaisuudesta. Emme ole saaneet pelkkiä mittareita, vaan he ovat auttannet ymmärtämään, miksi analytiikkaa kannattaa tehdä, miten se rakennetaan ja miten saatua tietoa käytetään hyödyksi.

 

ITC

ITC-Solution Group Oy on perustettu vuonna 2008, mutta yrityksen juuret ulottuvat neljänkymmenen vuoden päähän. ITC tarjoaa asiakkailleen perustietotekniikkapalvelua, toimipisteet sijaitsevat Kuopiossa, Viitasaarella ja Iisalmessa. Henkilöstöä on parisenkymmentä, ja vuoden 2020 liikevaihto asettunee 3,6 miljoonaan euroon. Tutustu tarkemmin: www.itc.fi

Analytiikka helpottaa valtavasti yrityksen johtamista.

Joni Kapanen, toimitusjohtaja, ITC

Suosittelija:

Joni Kapanen, toimitusjohtaja, ITC

Pinterest
Referenssin infoboxi
Talentree Oy logo

Tiedot

Tilaaja: ITC
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Janne Vänttinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Talentree kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Markkinointi
Myynti

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Integraatiot

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Google
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Microsoft PowerBI

Siirry yrityksen profiiliin Talentree kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Talentree - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Talentree - Muita referenssejä

Talentree - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia