Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Älyliikenneratkaisu Oulun Kontinkankaalla: vähähiilistä liikkumista ja sujuvampaa asiointia

ReferenssiVapaan parkkipaikan löytäminen vilkkaalla kaupunkialueella voi toisinaan koetella sekä hermoja että vähähiilisyystavoitteita. Osana älykaupunki-innovaatioihin pyrkivää 6Aika-strategiaa ja Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta, Oulun kaupunki aloitti syksyllä 2021 liikennekokeilut liikenteen hiilipäästöjen minimoimiseksi.

Wapice osallistui Oulun kaupungin kokeiluihin Smart Parking –tekoälyratkaisulla, joka ohjaa autoilijat suoraan vapaille parkkipaikoille ja siten vähentää tarpeetonta kaupunkiajelua. Kokeilujen kohteeksi valittiin Kontinkankaan alue, jossa liikkuu paljon esimerkiksi alueen oppilaitosten opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä terveyspalveluja käyttäviä kaupunkilaisia.

"Kokeiluohjelma tarjouskilpailuineen on tarjonnut hyvän mahdollisuuden vertailla tarjolla olevia uudenlaisia ratkaisuja. Esimerkiksi Wapicen Smart Parking -ratkaisu on mielenkiintoinen ja innovatiivinen sekä tilaajan että käyttäjien kannalta: se vähentää turhaa ajelua, mutta myös tarjoaa kadunpitäjälle mahdollisuuden seurata pysäköintitilan käyttöastetta". - Sami Puuperä, Oulun kaupungin projektipäällikkö

Parkkipaikka tiedossa jo ennen lähtöä - taustalla tekoäly

Wapice toteutti Kontinkankaalle konenäköön perustuvan ratkaisun, joka seuraa kadunvarsipysäköinnin käyttöä. Tekoäly tunnistaa katukuvasta vapaat ja varatut parkkipaikat, ja varausastetieto välitetään Wapicen IoT-TICKET® -pilviratkaisuun analysoitavaksi sekä karttasovellukseen loppukäyttäjän saataville.

IoT-TICKET Application

“Wapicen Smart Parking –ratkaisua on hyödynnetty jo useissa kaupungeissa, mm. Turussa, Tampereella ja Oulussa. Tässä kokeilussa halusimme kehittää loppukäyttäjäkokemusta entisestään, ja kehitimme ratkaisun karttasovellusta vapaiden paikkojen havaitsemiseen.
"Liikennekokeilut ovat olleet meille hieno mahdollisuus testata tuotteidemme uusia ominaisuuksia ja saada niistä käyttökokemuksia. Smart Parking -ratkaisu on tänä päivänä jo tuotantokelpoinen sovellus, joka voidaan skaalata kattamaan vaikka koko kaupungin parkkialuevalvonta,” kertoo Wapicen älykaupunkiratkaisuijen tuotepäällikkö Jari Kuusisto.

Wapice Smart Parking –ratkaisun hyötyjä:

  • Ei turhaa ajelua parkkipaikan löytämiseksi - vähentää päästöjä
  • Parantunut asukaskokemus ja helpompi asiointi kaupunkialueiden palveluissa
  • Turvallisempi liikenne ruuhka-alueilla
  • Kustannustehokas tapa seurata parkkialueiden käyttöasteita
  • Edistää älykkäämpää kaupunkisuunnittelua ja tietoon perustuvaa kaupunkijohtamista

Web application

“Ratkaisun asennus Kontinkankaallae sujui jouhevasti ja olemmekin Wapicella pyrkineet tekemään Smart Parking –ratkaisun käyttöönotosta mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Näin sitä on helppo skaalata eri alueille. Oululaiset ovat leppoisaa porukkaa – autamme heitä älykaupunkitavoitteissa mielellämme jatkossakin,” toteaa Wapicen projektipäällikkö Matti Järvi.

Digitaaliset ratkaisut kestävän kasvun moottorina

Oulun kaupungin ympäristöohjelma painottaa kestävää kasvua, jossa tavoitteina ovat kestävä elinympäristö, elävä kaupunkikeskusta ja moni-ilmeiset keskukset sekä ympäristöystävällinen liikkuminen. Osallistuminen kuuden kaupungin yhteiseen 6Aika-hankkeeseen ja siitä seuranneet kokeilut ovat konkreettisia esimerkkejä kestävämmän kaupunkielämän edistämisestä Oulussa.

“Ympäristöhyötyjen lisäksi kokeiluilla tavoitellaan liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä kotimaisille älyliikenneinnovaatioille ja saadaan kokemusta uusien ratkaisujen toimivuudesta, sillä nopeissa kokeiluissa opitaan nopeasti mikä toimii ja mikä ei toimi aidossa ympäristössä. Kokeilu paljastaa seikkoja, joita ei ehkä osattu ottaa huomioon suunnittelupöydällä.” Pirjo Koskiniemi, Business Oulu

Smart City

Suosittelija:

Kokeiluohjelma tarjouskilpailuineen on tarjonnut hyvän mahdollisuuden vertailla tarjolla olevia uudenlaisia ratkaisuja. Esimerkiksi Wapicen Smart Parking -ratkaisu on mielenkiintoinen ja innovatiivinen sekä tilaajan että käyttäjien kannalta: se vähentää turhaa ajelua, mutta myös tarjoaa kadunpitäjälle mahdollisuuden seurata pysäköintitilan käyttöastetta

Sami Puuperä, Oulun kaupungin projektipäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wapice Oy  logo

Tiedot

Tilaaja: Oulun kaupunki
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jari Kuusisto, Product Manager, IoT for Smart Cities

Lisätietoja

Yritysprofiili Wapice kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Wapice kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wapice - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wapice - Muita referenssejä

Wapice - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia