Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

AI Platform ja kustomoitavat valmisratkaisut – kustannustehokas tapa tekoälyn hyödyntämiseen

BloggausViimeisin vuosikymmeneni datan parissa eCraftilla, Microsoftilla ja Nokialla sekä start-up -maailmassa on opettanut muutaman hyödyllisen asian. Yksi olennaisimmista oivalluksista on ollut se, että on kolme tapaa hyötyä tekoäly- ja koneoppimisteknologioiden valtavirtaistumisesta. Lue blogistamme lisää, kuinka sinunkin yrityksesi voi hyötyä tekoälystä joustavasti, vaivattomasti ja kustannustehokkaasti.

Kolme tapaa hyötyä tekoälystä ja koneoppimisesta

Ensimmäinen tapa hyötyä tekoälystä ja koneoppimisesta (AI/ML) on helpoin. Yhä useampi työkalu, jota muutenkin käytät, lisää AI/ML-teknologioita osaksi perustoiminnallisuuttaan. Osa näistä on jo valmiiksi osana perustuotetta, osa maksullisia lisäosia. Osa on niin hyvin integroituja, kuten vaikkapa roskapostisuodatin tai matkalaskuohjelma joka automaattisesti tunnistaa oikean kululajin, ettet edes huomaa ”tekoälyä” käyttäneesi. Tällä tavoin elämäsi helpottuu, mutta et saa kilpailuetua.

Toinen ääripää hyötyä on tilata räätälintyötä. Kun itse aloitin eCraftilla vuonna 2016, olimme tekoälyn ja datatieteen osalta vielä jokseenkin räätälin toimisto. Asiakas esitteli meille liiketoiminnan haasteen. Me otimme mitat, valitsimme kankaat ja ompelimme toinen toistaan ihastuttavampia AI/ML-mittatilauspukuja. Saatoimmepa joskus erehtyä hivenen jopa haute couturen puolelle, kuten moni muukin alan huipputoimija. Ratkaisut olivat liiketoiminnalle arvokkaita taidonnäytteitä, mutta eivät aina halpoja viedä tuotantoon tai ylläpitää laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Vuosien vieriessä eteenpäin aloimmekin kuulla markkinoilta soraääniä, kun moni liiketoimintajohtaja alkoi tuskailla. Tekoäly- ja koneoppimiskehitykseen alettiin käyttää alan johtavissa yrityksissä aikaa ja rahaa, mutta liian moni hankkeista ei koskaan päätynyt tuotantoon vaan jäi laboratorion pöydälle. Usein myös onnistuneesti tuotantoon päätyneet mallit oli tehty kukin tyylillään, jolloin ne saattoivat osoittautua hankaliksi ylläpitää, valvoa ja jatkokehittää; varsinkin, jos alkuperäiset kehittäjät olivat jo jatkaneet matkaansa uusiin haasteisiin. Räätälintyö ei siis ollutkaan aina avain onneen.

Onneksi havahduimme ajoissa ja ymmärsimme, että on olemassa myös kolmaskin vaihtoehto. Lue lisää blogista.

Pinterest
Fellowmind logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fellowmind kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

eCraft Forecaster

Siirry yrityksen profiiliin Fellowmind kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fellowmind - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fellowmind - Muita referenssejä

Fellowmind - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia