Aloitimme muutama viikko sitten uuden juttusarjan, joka pureutuu it-alan työn arkeen. Tällä kertaa omasta urastaan ja työnkuvastaan kertoo Teamitillä konsulttina työskentelevä Teemu Huttunen, jonka työpäivät täyttyvät full stack -koodaamisesta.

Miten päädyit töihin it-alalle?

Sain ensimmäisen 386-tietokoneeni ollessani 10-vuotias. Se määritti tulevaa uravalintaani. Vietin siis suurimman osan lapsuudestani ja nuoruudestani tietotekniikan parissa. Lukion jälkeen päädyin opiskelemaan Helsingin ammattikorkeakouluun ohjelmistotekniikkaa ja koulutusohjelmaan kuuluvan työharjoittelujakson myötä sain ensimmäisen ”oikean” työpaikkani ohjelmoinnin parissa.

Millainen työurasi on ollut ennen nykyisessä työssä aloittamista?

Ensimmäiset 10 vuotta tein pääasiassa tuotekehitystä Internet-palvelujen ja mobiilisovellusten parissa. Olen ollut onnekkaassa asemassa, sillä olen päässyt aitiopaikalta todistamaan, kuinka esimerkiksi kosketusnäytölliset mobiililaitteet ovat mullistaneet markkinaa. Reilu viisi vuotta sitten hyppäsin konsultiksi ja olen siitä lähtien tehnyt asiakasprojekteja.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Viimeisen vuoden olen tehnyt, kuten moni muukin, töitä etänä. Olen yrittänyt pitää kotitoimistollakin samankaltaisia rutiineja kuin toimistolla käydessä. Tyypillinen päivä on hyvin pitkälti ohjelmistokehitystä eli koodaamista. Koko päivä ei tietenkään yleensä mene vimmaisesti koodia kirjoittaessa, vaan asioita pitää toki miettiä ja suunnitella, sekä kommunikoida niistä muun tiimin kanssa.

“Olen ollut onnekkaassa asemassa, sillä olen päässyt aitiopaikalta todistamaan, kuinka esimerkiksi kosketusnäytölliset mobiililaitteet ovat mullistaneet markkinaa.”

Mikä on parasta työssäsi? Entä haastavinta?

Parasta on ehdottomasti mielenkiintoiset ja sopivalla syklillä vaihtuvat asiakasprojektit, joissa saa työskennellä modernien teknologioiden parissa. Haastavinta on välillä hektinen työtahti, varsinkin ennen isompia julkaisuja. Sen kanssa on tosin vuosien varrella jo oppinut elämään eikä se tule enää yllättäen syliin.

Mainitse muutamia teknologioita, joita tällä hetkellä käytät säännöllisesti työssäsi?

React + Redux, Node.js, MySQL, Microsoft Azure -ympäristö

 

 

Mikä digitalisaatioon/it-alaan liittyvä teema tai uusi teknologia sinua tällä hetkellä erityisesti kiinnostaa ja miksi?

React Native on minulle uusin käyttöönottamani työkalu. Jos on tehnyt frontendiä webiin Reactilla, on sen avulla melko helppo siirtyä tekemään natiivin kaltaisia sovelluksia iOSille sekä Androidille. Kokemuksesta saa vielä asteen miellyttävämmän kun korvaa JavaScriptin TypeScriptillä.

Mikä on vinkkisi ensimmäistä it-alan työpaikkaa etsivälle tai alaa harkitsevalle henkilölle?

It-alalla on tällä hetkellä työnhakijan markkinat, joten vaihtoehtoja riittää halusi sitten työskennellä pienessä startupissa tai monen sadan hengen organisaatiossa. Kannattaa siis rauhassa katsella ympärilleen ja miettiä, mikä olisi itselle sopivin vaihtoehto.

 

Teamitin Ite wiki -profiili

Teamitin verkkosivut

Kuvat: Teemu Huttunen ja Unsplash