Google päivittää ohjelmistojaan ja uudistaa lisenssimallejaan nyt ahkerasti.

Google on investoinut tänä vuonna paljon tuottavuustyökalujensa kehittämiseen ja etenkin Google Meetin paranteluun, kertoo Gapps. Aiemmin G Suitena tunnetut ohjelmistot ovat nyt nimeltään Google Workspace, ja nimen lisäksi ovat muuttuneet myös niiden lisenssit.

Google on investoinut tänä vuonna paljon tuottavuustyökalujensa kehittämiseen ja etenkin Google Meetin paranteluun.

Uudistuksen myötä vanhat lisenssit on muutettu Google Workspace -lisensseiksi, joita ovat pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatut Business Starter, Business Standard ja Business Plus sekä suuremmille yrityksille suunnatut Enterprise Frontline, Essentials, Enterprise Standard ja Enterprise Plus. Business Starter korvaa entisen Basic-tason ja Enterprise-tason lisenssit siirtyvät korkeimman tason Enterprise Plus -lisensseiksi.

Uudet lisenssit eivät ole täysin yksi yhteen edellisten kanssa, joten yritysten on syytä perehtyä muutoksiin palveluissa ja hinnoittelussa. Kaikki 15.1.2021 päättyvät sopimuskaudet uusiutuvat automaattisesti Google Workspace-lisenssimalleihin.

 

Googlen uudet logot (alarivillä) ovat herättäneet paljon vastustusta. Kuva: Google

 

Google aikoo muuttaa myös Kuvat-palveluaan, uutisoi Iltasanomat. Jatkossa valokuvien verkkosäilytys tulee syömään Google-tilin mukana tulevaa ilmaista 15 gigatavun tallennustilaa tai ostettua lisätallennustilaa. Ilmainen 15 gigatavun tila jakautuu kuvien, Drive-pilvipalvelun ja Gmail-tilin kesken. Muutos tulee voimaan kesäkuussa 2021, ja koskee siitä eteenpäin kaikkia Googlen pilveen tallennettavia kuvia. Vanhat kuvat eivät edelleenkään vie tallennustilaa.

Keskustelua on herättänyt myös Googlen logouudistus, jossa yhtiö päivitti eri palveluidensa logoja enemmän toistensa kaltaisiksi. Uudet logot saivat pääosin tyrmistyneen vastaanoton käyttäjien ja median keskuudessa, ja niitä kritisoitiin muun muassa epäselviksi ja vaikeiksi erottaa toisistaan.

 

Google esittelee Workspace-palvelut Youtube-kanavallaan:

 

Kansikuva: Unsplash

 

Lue myös: