Moni yritysmaailman tapahtuma on koronan vuoksi peruttu tai siirretty tulevaisuuteen. Onneksi kiinnostavia tilaisuuksia löytyy myös verkosta. Yksi niistä on Aalto-yliopiston Internet Forum-luentosarja.

Aalto-yliopisto järjestää syksyn aikana kaikille avoimen ja maksuttoman luentosarjan yritysmaailman, julkisen sektorin ja järjestöjen huippuasiantuntijoiden voimin.

“Teknologiaa kehitetään nopeammin ja radikaalimmin kuin koskaan aiemmin ihmiskunnan historiassa. Eri tieteenaloilla tapahtuva kehitys muuttaa voimakkaasti maailmaa, ihmiselämää ja suomalaista yhteiskuntaa. Teknologian tulevaisuus ja Suomi -luentosarjassa aikamme megatrendin vaikutuksia arvioidaan ja niistä keskustellaan laajasti”, kerrotaan Aalto-yliopiston sivuilla.

”Eri tieteenaloilla tapahtuva kehitys muuttaa voimakkaasti maailmaa, ihmiselämää ja suomalaista yhteiskuntaa.”

Luentosarjan 14 englanninkielistä luentoa käsittelevät muun muassa teknologian vaikutuksia ihmisten arkeen ja yritystoimintaan, lähitulevaisuuden teknologiatrendejä, data-analytiikkaa, 5G:tä ja robotiikkaa, sekä teknologiaan ja etiikkaan, demokratiaan ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Luentosarja alkaa 15.9 aiheella “Tech trends to watch”. Luennon pitää IBM Suomen toimitusjohtaja Mervi Airaksinen. Muita puhujia ovat muun muassa “tekoälyn sanansaattajaksi” tituleerattu Antti Merilehto, Facebookin EU:n asioiden vastaava Aura Salla, Accenturen toimitusjohtaja Tomas Nyström sekä VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

Luennot lähetetään suorana Zoomissa, ja niiden aikana on mahdollista esittää kysymyksiä puhujille. Luennot ovat katsottavissa verkossa myös jälkikäteen.

Luentojen aiheet, päivämäärät ja osallistumislinkit löytyvät tästä linkistä.

 

Lue myös Näin syntyi World Wide Web – Tim Berners-Leen innovaatio on muuttanut nykyihmisen elämän kaikkia osa-alueita ja Tekoälytutkimuksen klassikko Turingin testi mittaa tietokoneen älykkyyttä – sen kehittäjä Alan Turing koki synkän kohtalon.