On helppoa tilata erilaisia kuukausimaksullisia palveluita, mutta joskus hankalaa muistaa irtisanoa ne, jos niitä ei käytä. Veloitukset kuitenkin juoksevat tililtä koko ajan ja kerryttävät ajan kanssa suuriakin summia rahaa.

Striimausjätti Netflix hoitaa asian nyt käyttäjien puolesta. Yritys tiedottaa blogissaan katkaisevansa kaikkien niiden käyttäjien tilauksen, jotka eivät ole vuoteen katsoneet mitään tilinsä kautta.

Tilejä ei poisteta välittömästi, vaan käyttäjille lähetetään asiasta sähköposti, jossa heitä pyydetään varmistamaan tilinsä jatkuvuus. Jos sähköpostiin ei reagoida, tilaus katkaistaan automaattisesti.

Epäaktiiviset tilit muodostavat noin 0,5 prosenttia palvelun tilaajista.

Epäaktiiviset tilit muodostavat noin 0,5 prosenttia palvelun tilaajista. Yhtiön mukaan kyseessä on vain joitakin satojatuhansia tilaajia.

Ei ole kuitenkaan huolta, jos tilaus katkeaa, sillä Netflix-tilauksen voi aina aloittaa uudestaan. Katkaistujen tilien käyttäjätiedot säilytetään 10 kuukautta, jolloin takaisin palveluun liittyessä käyttäjän profiilitiedot ja suosikit pysyvät tallessa.

 

Lue myös Miten korona vaikuttaa startup-yrityksiin? Slushin COVID-19 -kysely paljastaa ja Facebook uudistuu – Uusi minimalistisempi ulkoasu nyt saatavilla.