Koronapandemian aiheuttamat talousvaikutukset syöksevät yrittäjiä ahdinkoon. Sieltä sun täältä puskee uutisia luovista ratkaisuista, joilla yritykset pyrkivät pysymään pinnalla koronaviruskriisin ylitse.

Ohjelmistotalo Bitwise ja lähiruokayritys Heikkilän Juustola aloittavat yhteistyön. Tarkoituksena on luoda uutta liiketoimintaa eri alojen asiantuntijoita törmäyttämällä, kerrotaan Bitwisen tiedotteessa.

Tarkoituksena on luoda uutta liiketoimintaa eri alojen asiantuntijoita törmäyttämällä.

Yritykset haluavat kannustaa myös muita yrityksiä etsimään ratkaisuja yli toimialarajojen.

Hanke sai alkunsa, kun Bitwisen toimitusjohtaja Tomi Mikkonen näki Heikkilän Juustolan yrittäjä Pekka Moision kertomassa A-Studiossa koronaviruksen vaikutuksesta pienen lähiruokayrityksen toimintaan.

Yrityksen liikevaihdosta oli sulanut yhdessä yössä pois lähes puolet. Pekka Moisio ja hänen vaimonsa Annika Heikkilä laittoivat saman tien pystyyn lähiruokapalvelun, johon liittyi mukaan myös muita yrittäjiä.

 

Ohjelmistotalo ja juustola ryhtyvät uudenlaiseen yhteistyöhön.

 

Mikkonen päätti soittaa juustoyrittäjille ja ehdottaa yhteistyötä.

“Heti ajattelin, että Pekka innostuisi ajatuksesta”, Annika Heikkilä kertoo tiedotteessa.

Syntyi ajatus tehdä Bitwiselle täysin oma private label-juusto.

Syntyi ajatus tehdä Bitwiselle täysin oma private label-juusto. Ohjelmistotalo ostaa kaikki vuoden 2020 henkilökunta- sekä yrityslahjat Heikkilän Juustolalta, ja juustola kehittää uniikin Bitwise-brändätyn luomujuuston, joka ehtii kypsyä joulusesonkiin mennessä.

Etukäteen tehty ja maksettu tilaus antaa lähiruokayrittäjälle puskuria jatkaa toimintaansa koronasta aiheutuneen yllättävän tilanteen keskellä, Bitwise kertoo tiedotteessaan.

“Bitwise tarvitsee joka tapauksessa loppuvuonna laadukkaan asiakas- ja henkilöstöjoululahjan, ja Juustola tarvitsee rahaa. Tilaamalla joululahjat etukäteen tehdään sitä, mikä on tässä tilanteessa oikein”, sanoo Mikkonen.

“Erikoisena aikana tarvitaan erikoisia ratkaisuja. Poikkitieteellisiäkin juttuja täytyy kokeilla, ja eri aloja törmäyttämällä syntyy uusia ideoita”

Ohjelmisto- ja lähiruokayrittäjien kohtaamisesta syntyi idea myös kokonaan uudesta projektista, jonka tarkoituksena on hyödyttää myös muita lähiruoka-alan toimijoita. “Digitalisoiduksi maitolaituriksi” nimetyn projektin tarkoituksena on helpottaa lähiruuan jakelua kuluttajille.

“Erikoisena aikana tarvitaan erikoisia ratkaisuja. Poikkitieteellisiäkin juttuja täytyy kokeilla, ja eri aloja törmäyttämällä syntyy uusia ideoita”, Pekka Moisio sanoo.

“Koronakriisikin päättyy joskus. Nyt on aika tehdä pidemmän tähtäimen järkeviä ratkaisuja”, lopettaa Tomi Mikkonen.

 

Bitwisen Ite wiki-profiili
Bitwisen verkkosivut

Heikkilän Juustolan verkkosivut

 

Lue myös Ohjelmistotalot antavat oppimissovelluksiaan ilmaiseksi koulujen käyttöön koronaviruksen aikana