Digiday uutisoi Googlen hakukoneen viimeisimmästä ulkonäköuudistuksesta. Hakukonejätti on hiljattain muuttanut mainostensa ulkonäköä muistuttamaan enemmän orgaanisia hakutuloksia.

Mainokset on merkitty tuloksissa pienellä lihavoidulla “mainos” -sanalla hakutuloksen edessä. Muilta osin ne näyttävät tavallisilta hakutuloksilta, joissa mainosmerkinnän sijasta on verkkosivun favicon -ikoni. Uudistus ilmestyi Googlen mobiiliversioon jo toukokuussa, mutta tuli käyttöön selainversioon tammikuun puolivälissä.

Uudistus hämärtää eroa mainosten ja orgaanisten hakutulosten välillä, ja voi tehdä mainosten erottamisesta vaikeampaa käyttäjille.

Uudistus hämärtää eroa mainosten ja orgaanisten hakutulosten välillä, ja voi tehdä mainosten erottamisesta vaikeampaa käyttäjille. Hakukoneessa seikkaillessaan on siis oltava tarkkana, jos ei halua antaa klikkejä mainostajille.

Search Engine Land on julkaissut infografiikan, joka havainnollistaa mainosten muutosta vuosien varrella. Mainos-merkintä on vuosi vuodelta muuttunut huomaamattomammaksi.

 

 

Digiday kertoo, että muutos on jo kasvattanut mainosten klikkausmääriä. NordicClick-markkinointitalon keräämän datan mukaan selaimessa tapahtuvien mainosklikkien määrä kasvoi uudistuksen myötä neljästä kymmeneen prosenttia tarkastelluilla yrityksillä. Toisen yrityksen keräämän datan mukaan merkittävää muutosta ei kuitenkaan erottunut.

Digiday kertoo, että muutos on jo kasvattanut mainosten klikkausmääriä.

Google tekee mainoksilla valtavasti rahaa. Vuoden 2019 kolmannen kvartaalin aikana Googlen emoyhtiö Alphabet tienasi mainoksilla lähes 34 miljardia dollaria.

 

Lue myös Miten Googlen algoritmi toimii? 10 ohjetta hakukoneoptimointiin ja  Verkkosivujen hakukoneoptimointi 2019 – tärkeimmät SEO-vinkit Googleliikenteen saamiseksi.