logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Digitalisaation ja verkkokaupan nousu muuttavat logistista ympäristöä

23.2.2017 - Elina Koskipahta - Logistiikka

Järjestelmien integraatiolla keskeinen rooli logistiikka-alan kehityksessä.

Digitalisaation ja verkkokaupan nousu muuttavat logistista ympäristöä

Logistiikka- ja varastoalan ammattilaiset ovat jatkuvan haasteen edessä digitalisaation uudistaessa alaa vauhdilla. Asiakkaat odottavat tänä päivänä joustavia ja nopeita internetpohjaisia jakelujärjestelmiä sekä monikanavaisia jakelumalleja. Tämä on luonut myös tarpeen aiempaa tehokkaammalle kustannusten ja työvoiman hallinnalle.

– Voittajiksi selviytyvät ne, jotka pystyvät omaksumaan uudet toimintamallit ja pysymään mukana alan nopeassa kehitystahdissa, linjaa Optiscan Groupin toimitusjohtaja Jarmo Reunanen.

Muutoksen kourissa ovat niin varastojen, jakelukeskusten kuin koko toimitusketjun operointi. Jatkuvasti kasvavat laitteistot ja tilat vaativat käytännössä nopeita langattomia yhteyksiä kaikkialle. Uudet määräykset taas edellyttävät entistä tarkempaa tuotteen paikantamista ja seurantaa.

”Kytkemällä järjestelmät toisiinsa voimme poistaa tehottomat tiedon saarekkeet.”

Reunanen tunnistaa myös logistiikka-alan keskeiseksi ongelmaksi tiedon siiloutumisen, joka koskettaa suurta osaa varastotoiminnoista:

– Tulevaisuudessa varastonhallinnan, toiminnanohjauksen sekä muiden keskeisten järjestelmien integraatiolla ja sidosten lujittamisella tulee olemaan merkittävä rooli alan kehityksessä. Kytkemällä järjestelmät toisiinsa voimme poistaa tehottomat tiedon saarekkeet, edistää yhteistyötä ja tunnistaa, kuinka muutokset yhdessä prosessissa vaikuttavat muihin prosesseihin eri vaiheissaan.

Reunasen mukaan esimerkiksi pakkausten uudistukset voivat välillisesti aiheuttaa muutoksia kaikkeen kuormaussuunnitelmista reittivalintoihin. Tämä pätee myös hintoihin. Ratkaisevassa asemassa onkin kyky ennakoida vaikutuksia ja reagoida niihin.

– Varastojen tehokkuuden ja tuottavuuden parantamisen ohella kyse on ketterien toimitusketjujen luomisesta, hän summaa.

 

Jarmo Reunasen mukaan kaupanala elää murroskautta. Tärkeintä on tarjota asiakkaalle sujuva ostokokemus, oli kyse sitten verkkokaupasta tai kivijalkaliikkeestä.

 

Pystyäkseen kilpailemaan yritysten täytyy siis kyetä reagoimaan nopeasti. Lisäksi tarvitaan sisäisen logistiikan jäljitettävyyttä, ketterää tiedonsiirtoa sekä tuotteiden ja palveluiden seurantaa. Alalla on kasvava tarve ratkaisuille, jotka mahdollistavat sujuvan toiminnan kaikkialla varastoissa, logistiikassa sekä vähittäiskaupan ympäristöissä.

– Meidän palvelumme tähtäävät juuri tähän – toiminnan tehostamiseen ja asiakaspalvelun kehittämiseen.

Optiscanilla on tutkittu aktiivisesti myös teollisen internetin sekä lisätyn todellisuuden mahdollisuuksia tarjonnan laajentamiseksi tulevaisuudessa.

– Asiakkaillemme tämä tarkoittaa uusia, erittäin kannattavia liiketoimintamahdollisuuksia, Reunanen lupaa.

 

Optiscan on mukana SHOP & eCommerce -messuilla 8. – 9. maaliskuuta. Tervetuloa keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa logistiikan monikanavaisista mahdollisuuksista osastollemme 5f17.

Rekisteröidy vieraaksi tästä >

 

Optiscanin ite wiki -profiili

Optiscanin kotisivut

Jätä kommentti - kommentteja(1)

Yksi kommentti julkaisuun “Digitalisaation ja verkkokaupan nousu muuttavat logistista ympäristöä”

  1. Jelena Othman sanoo:

    Tule tutustumaan Optiscanin verkkokaupan logistiikan ratkaisuihin SHOP & eCommerce -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen. Osastollamme ovat esillä myös kumppaneidemme Honeywellin ja Zebran laiteratkaisut.

    Julkaisemme lisäksi osastollamme uunituoreet Intersport Oy:n ja Kärkkäinen Web Oy:n case-videot verkkokaupan monikanavaisesta logistiikasta. Nähdään osastollamme 5f17!

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Liiketoiminnan digitalisointi
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
Suvi Lindström - IoT Summit 2019
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin
Johannes Puro - Digitaaliset alustat
Alustatalous on minkä tahansa yrityksen ulottuvilla – näin digitaalinen alusta nousi liiketoiminnan keskipisteeksi
Johannes Puro - Digimarkkinointi
Mitä digimarkkinointi oikein on ja miten sillä voi tehdä kannattavaa bisnestä?
Johannes Puro - Palkat
Ohjelmistoalan palkkatutkimus: kuka tienaa eniten, myynti, konsultit, kehittäjät, johtajat vai markkinointi?
Suvi Lindström - Esineiden internet
Wapice rakensi IoT-Ticketistä esineiden internetin Officen – tuotekehitykseen on panostettu parhaimmillaan yli miljoona vuodessa
Johannes Puro - Verkkopalveluiden saavutettavuus
Saavutettavuusdirektiivi astuu voimaan – Verkkosivujen saavutettavuuteen panostaminen kannattaa
Johannes Puro - Emojit
Suomi ottaa emojit virallisesti käyttöön ensimmäisenä maailmassa – Emojivastainen mielenosoitus äityi väkivaltaiseksi Korsossa
Lataa lisää