Kirjoitimme vuosi sitten, 1.1.2014, suunnitelmastamme toteuttaa Suomen it- ja digitaalisten palveluiden markkinaan avoin markkinapaikka, ite wiki. Kirjoitimme tuolloin että ”Vuosi 2014 tulee olemaan monella tapaa ite wikin ekosysteemin rakentamisen vuosi”.

Julkaisimme ite wikin 14.2.2014 ja vuosi on ollut aina siitä lähtien järisyttävän mielenkiintoinen.

Mobiilikehitys-ios-Android-

ite wiki on koostanut toteuttajat, konsultit, ohjelmistot, tuen ja laitetarjoajat. Kuvassa ite wikissä esiteltyjä mobiilitoteutuksia, joita on jo yli 100.

On ollut mahtavaa kasvattaa verkostoamme ja oppia tuntemaan Suomen parhaita tekijöitä ja taloja. Emme olisi arvanneet ennakkoon, kuinka arvokas verkosto meille syntyy ite wikin myötä. Olemme myös oppineet ymmärtämään paremmin ja paremmin koko digitalisaation laajuuden ja sen edistämisessä tarvittavat tietolajit. Oppimaamme perustuen olemme kehittäneet  jatkuvasti niin web-palveluamme, kuin muutakin tarjontaamme.

Tietysti on ennen kaikkea ollut palkitsevaa kuulla, kuinka työmme on kantanut hedelmää ja kuinka olemme onnistuneet yhdistämään sopivia kumppaneita erilaisissa digitalisaatioprojekteissa. Kun toiminnan digitalisoinnin kannalta keskeinen tieto löytyy kattavasta ja riippumattomasta lähteestä, sitä on vaikea olla hyödyntämättä palveluiden hankintavaiheessa.

itewiki_100k_views_web

It- ja digiyritysten profiileille kertyi 7 kk:n ajanjaksona yli 100.000 näyttöä

Jatkoimme läpi vuoden uusien tarpeellisten osioiden kehittämistä palveluun ja voimmekin vuoden päätteeksi esitellä niin beta-vaiheessa olevan digitalisoinnin oppaan, julkisten tarjouspyyntöjen syötteen, julkaisuhaun, kuin alan tapahtumasivunkin.

Ite wikin hakupalvelussa on tehty jo yli 40.000 hakua ja yritysprofiileille on kertynyt yli 150.000 näyttöä. Alan yritykset julkaisevat jatkuvasti mielenkiintoisia referenssikuvauksia ja sisältöjä ite wikissä ja yritysten ja sisältöjen hakuja tehdään noin 1.000 viikossa.

Järjestämämme IT Networking Day koosti syksyllä satoja alan päättäjiä ja tekijöitä yhteen ja osoitti verkoston voiman käytännössä. Tapahtumassa yhdistyivät huippuesiintyjät ja verkostoitumistilaisuus, jossa alalla eri rooleisssa toimivat tekijät tapasivat toisiaan ja pääsivät kasvattamaan konkreettisesti verkostojaan.

Mikael-Jungner-esiintyy-IT-

Mikael Jungner esiintyi vaikuttavasti IT Networking Dayssa.

Tapasimme suuren määrä ohjelmistoalan vaikuttajia vuoden aikana. Vahvan tuen työllemme ovat antaneet alan sidosryhmät, jotka ovat nähneet palvelumme arvon ja ottaneet sen omakseen. Pääsemmekin avaamaan vuoden 2015 esittelemällä Suomessa historiallisen laajan yhteistyöverkoston. Lisää näistä yhteistyökuvioista luvassa lähiaikoina.

etusivu 2015

Ite wiki tekee vuonna 2015 yhteistyötä kaikkien alan keskeisimpien sidosryhmien kanssa.

Osallistuimme vuoden 2014 aikana valtaosaan alan keskeisistä tapahtumista ja loimme niistä erilaisia mediasisältöjä. Mukaan mahtuivat mm. Avoin Suomi, Nordic Digital Business Summit, ICT expo, Verkkokauppa 2014, Slush, KIDE-ohjelman tapahtumat, Aalto Yliopiston tapahtumia sekä lukuisia alan yritysten organisoimia tapahtumia.

ICT-expo-2014-yritykset

Ite wiki esitteli ICT expossa mukana olleet yritykset

Yksi vuoden mittaan syntyneitä mielenkiintoisia kehityksiä on ollut digitaaliseen innovaatioon keskittyvä #parantajat yhteisö, joka on poikinut valtavasti kiinnostusta ja yhteydenottoja. Digitalisaation mahdollisuudet ovat rajattomat ja #Parantajat pyrkii toimimaan jatkossa yhteen alan keskustelun ja toteuttajat.

Apps4Finland-Perttu-Juho

#Parantajat yhteisön ideat keräsivät kolme palkintoa vuoden 2014 Apps4Finland-gaalassa. Palkintoja vastaanottamassa Enfon Perttu Ahvenainen ja Sofigaten Juho Nevalainen.

Olemme myös kiitollisia kaikille, jotka huomioivat ite wikin kirjoituksisssaan ja mediasisällöissään. Vuoden verkostoitumis- ja julkaisemistyö on tuottanut hedelmää ja olemme mukana yhä useammissa tilaisuuksissa ja medioissa vuonna 2015.

ite-wiki-keski-uusimaa-web

Keski-Uusimaa teki ite wikistä jutun printtilehteen huhtikuussa 2014

Jatkamme myös mediasisällön aktiivista tuottamista koko it-kentästä. Luomme arvoa sosiaalisessa mediassa alan yrityksille, jotka esittäytyvät alan tapahtumissa tai verkossa julkaistuin sisällöin. Visualisoimme myös jatkuvasti oppimaamme pyrkien luomaan myös itse yhteisölle mielenkiintoista sisältöä.

 

Marketing in 2015_final_v2

Visualisoimme ajatuksiamme jatkuvasti verkkoon herättääksemme keskustelua.

Vuoden 2015 näkymiä

Mitä ite wiki suunnittelee vuodelle 2015? Jos meiltä kysytään, näemme ensimmäisen vuotemme hyvänä alkuna.

Verkostomme leviäminen tulee jatkumaan. Palveluun löytää edelleen uusia käyttäjiä ja jatkamme levitystyötä, kunnes ite wiki sisältää kattavasti it- ja digitaalisten palveluiden tarjoajat, tekijät ja sisällöt.

Käyntikortit

Ite wiki leviää ennen kaikkea kovalla jalkatyöllä. Kuvassa eräässä tapahtumassa tavattujen käyntikortteja.

Haluamme olla ensimmäinen paikka, josta haetaan it- ja digialan kumppania, ideoita ja mediasisältöjä.

Samalla käännämme katseemme Suomen yrityksiin ja organisaatioihin, joiden kilpailukyky on vahvasti kyvyn digitalisoitua varassa. Me haluamme toimia siltojen rakentajana tehden digitalisaatiosta ymmärrettävää ja tarjoten kattavimman tiedon kumppaneista ja tarjonnoista, joilla kehittää toimintaa.

Osaamisessamme yhdistyy kyky hahmottaa digitalisaation arvo prosesseille sekä tuntea alan markkina. Yhdistelmä on arvokas kelle tahansa organisaatiolle, joka on kehittämässä toimintaansa.

Liiketoiminnan_digitalisointi_FI_02

ite wiki on erikoistunut mallintamaan digitaalisten palveluiden kenttää.

Suomen yrityksillä ja julkisilla organisaatioilla ei ole tässä taloudellisessa tilanteessa varaa tuhlata resursseja kankeisiin kilpailutuksiin ja epäonnistuneisiin projekteihin. Jatkamme  mallimme soveltamista käytännössä niin julkisen, kuin yksityisenkin sektorin hankinnoissa pyrkien tehostamaan markkinaa.

Uskomme digitalisaation arvoon ja siihen, että esittelemiemme toimittajayritysten tarjonnat tuovat aitoa lisäarvoa ja kasvua asiakasyrityksilleen.

 

Ketterä markkinakartoitus

ite wikin ketterän markkinakartoituksen malli

Digitaalisten palveluiden kentän kehitys on nopeaa, ja palvelu, joka auttaa seuraamaan ja hahmottamaan toimivia käytäntöjä ja tarjontoja tarjoaa työkalun kehityksessä mukana pysymiseen.

Palveluväylä

Ite wiki on ollut Valtiovarainministeriössä mukana kansallisen palveluväylän suunnittelukeskusteluissa.

Tulemme olemaan mukana lukuisten sidosryhmien toiminnassa vuonna 2015. Ite wiki tulee mm. rakentamaan koulutusosion Aalto Yliopiston Information Technology programiin ja olemaan mukana alan tärkeimmissä tapahtumissa, kuten ICT expossa.

ICT-expo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ite wikin Johannes Puro mukana Market-IT lavalla ICT expossa 2014

Luonnollisesti myös itewiki.fi-palvelun kehitys tulee jatkumaan vuonna 2015. Liiketoiminnan digitalisoinnin opas tulee onnistuessaan olemaan todellinen kultakimpale toimintansa kehityksestä kiinnostuneille.

Tulevaisuudessa haluamme nostaa myös alan sosiaalisen median keskustelun omaksi mediakseen hastageihin perustuen. Olemme myös visioineet kolmatta uutta osiota palveluun, joka tarjoaisi alustan alan asiantuntijoiden sisältöjen koostamiseen ja levittämiseen.

Kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen vuosi 2015 luvassa, tervetuloa mukaan ite wikin verkostoon!

ite-wiki-crew

 

Ite wiki on it- ja digitaalisen alan avoin markkinapaikka, media ja verkosto. Löydät ite wikistä toteuttajat, konsultit, ohjelmistot ja laitetarjoajat liiketoiminnan kehittämiseksi ja digitalisoimiseksi.

-Liity sähköpostilistallemme  ja saa jatkossakin tietoa digitaalisen innovaation kentästä.

-Seuraa ite wikiä ja markkinapaikan perustajia Johannes Puroa ja Eeva Melamaa Twitterissä

-Tykkää ite wikin facebook-sivusta

-Liity Liiketoiminnan digitalisointi- Linkedin-ryhmään

 

ite wikistä löydät esimerkiksi:

Viestinnän osaajayritykset, referenssit ja julkaisut

iOS-osaajayritykset, -referenssit ja -julkaisut

Android-osaajayritykset, -referenssit ja -julkaisut

Ketterien menetelmien osaajayritykset, referenssit ja julkaisut

Open Source -osaajayritykset, -referenssit ja -julkaisut

Kauppa osaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

Pilvipalvelut / SaaS osaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

Verkkokaupparatkaisuosaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

Mediaosaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

 

Lue myös digitalisoinnin oppaan artikkelit:

Digitalisoinnin onnistumisen edellytyksiä

Toimintaympäristön muutos

Arkkitehtuuri ja digitalisaatio

Digitalisointiprojektin läpivieminen

Esimerkki digitalisoinnin vaikutuksesta toimialaan: Valmistava teollisuus

Jalkautus

Liiketoiminnan digitalisoinnin johtaminen

Strategiatyö

Prototyyppaus

Asiakaskokemuksen mittaaminen