Näin käynnistyy vuosi 2014 ja olemme noin kuukauden päässä ite wiki palvelun julkaisusta. Ite wiki (lyhenne termeistä it expertise wiki) on it-alan avoin markkinapaikka. Se toimii kanavana it-tilaajien ja –toimittajien välillä. Olemme usein verranneet palveluamme it-alan etuoveen. Siinä missä etuovesta haetaan asuntoja, ite wikistä on mahdollisuus hakea sopivaa it-kumppania. Palvelun käyttö on ilmaista molemmille osapuolille; sekä tietoa hakeville että sitä tarjoaville. Näin syntyy aidosti avoin ja riippumaton alusta tukemaan it-palveluiden hankintaa ja markkinointia.

Kuten hyvin tiedämme, on it:n merkitys tänä päivänä keskeinen organisaatioiden toiminnalle. Lisäarvon tuottaminen kuitenkin edellyttää, että it pelaa saumattomasti yhteen sitä tarvitsevien organisaatioiden kanssa. Palveluiden toteuttaminen ja ylläpito vaatii yleensä sellaista erityisosaamista, jota on järkevä ostaa ulkoa. Siksi sopivien it-kumppanien löytäminen on kriittistä yritysten menestykselle. Tilaaja-toimittajasuhteet sisältävät eri sykleissä kilpailutuksia, projekteja sekä jatkuvien palveluiden ylläpitoa ja pienkehitystä. Resurssien käyttö puolin ja toisin niin rahan, ajan kuin osaamisenkin suhteen on siis väistämätöntä. Tästä juontaa kysymys ja samalla perusajatus ite wikin takaa: mikä on kaiken tämän työn merkitys ja arvo, jos toisilleen sopivimmat it-tilaajat ja -toimittajat eivät koskaan kohtaa?

It-yrityksiä on tuhansia, miten löydän etsimäni? On totta, että ite wikistä etsintä vasta alkaa. It-kumppania ei voi tilata verkkokaupasta eikä tässäkään tapauksessa sellaista yritetä. Ite wikin tarkoitus on auttaa hankinnan ensivaiheessa, kun mietitään millaisilta yrityksiltä ratkaisuehdotuksia halutaan saada ja kuka valitaan keskustelukumppaniksi. Etsinnässä auttaa ite wikin hakuun kehitetty ite malli, jolla erilaisia it-osaamisia voi hakea, sekä yritysten profiilisisällöt. Keskeiseksi sisällöksi profiileissa on nostettu aiemmat referenssitoimitukset, sekä niihin liitettävät suositukset, sillä näitä käytetään usein it-osaamisen esittelyyn. Se mitä on tehty, sitä yleensä osataan. Lisäksi profiileissa on integraatio sosiaalisen median kanaviin ja mahdollisuus julkaista myös muuta sisältöä, kuten bloggauksia. Näin ite wiki tarjoaa myös väylän markkinointisisältöjen suoraan esittelyyn ja löytämiseen.

Palvelun julkaisua varten keräämme satoja Suomen markkinassa toimivia it-yrityksiä ja heidän perustietojaan ite wikiin. Julkaisun jälkeen sisältöjen täyttäminen ja muokkaus it-yritysten omasta toimesta voi alkaa. Vuosi 2014 tuleekin olemaan monella tapaa ite wikin ekosysteemin rakentamisen vuosi. Olemme hyvillä mielin palvelun tähän saakka saamasta mielenkiinnosta ja lähdemme positiivisin odotuksin vuoteen 2014.

Otetaan yhdessä suunta kohti avoimempaa it-markkinaa.

 

Johannes Puro ja Eeva Melama

Kirjoittajat ovat ite wiki oy:n perustajia

Ite wiki oy on ryhmä it-alan ammattilaisia. Meistä lisää Yritys sivulta. Olemme riippumatton siltojen rakentaja, joka ylläpitää keskustelua ja luo avointa sisältöä eri osapuolten eduksi. Haluamme tuoda uutta pöhinää it-alalle ja mahdollistaa eri vaihtoehtojen vertailun it-kentässä. Liity sähköpostilistallemme ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa! www.itewiki.fi

 

ite wikin yrityshaku

ite wikin referenssihaku

ite wikin julkaisuhaku