Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ostoreskontranhoitaja

RekryilmoitusHei ostoreskontranhoitaja! Innostutko selkeästä omasta vastuualueesta ja kehitysmyönteisestä työympäristöstä? Oletko työntekijänä huolellinen, vastuuntuntoinen ja innokas oppimaan uutta? Jos vastasit molempiin kyllä, haluamme kuulla sinusta lisää!

Yrityksen kasvun johdosta haemme nyt taloustiimiimme ostoreskontranhoitajaa vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen. Työn sijainti on Seinäjoki, mutta Epecillä sinulla on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön.

Mitä ostoreskontran työpäivään kuuluu?

Ostoreskontranhoitajana vastaat yhtiön ostoreskontrasta ja toimit ostolaskujärjestelmän pääkäyttäjänä. Päivittäiseen työnkuvaasi kuuluu ostolaskujen käsittely: kohdistat, tiliöit ja täsmäytät laskut sekä siirrät ne kirjanpitoon. Myös kierronvalvonta, laskuntarkastajien opastaminen ja avustaminen ostolaskuihin liittyvissä asioissa ovat osa työtäsi. Tukenasi ovat muut taloustiimin osaajat, joiden kanssa teet yhteistyötä.

Miksi meille kannattaa hakea?

Epecillä pääset työskentelemään viihtyisässä työympäristössä, osana ammattitaitoista ja motivoitunutta työporukkaa. Pidämme aidosti huolta ihmisistä; tarjoamme henkilöstölle kattavan työterveyshuollon ja tuemme virkistäytymistä mm. liikunta-, lounas- ja kulttuuriedulla. Epecillä et myöskään jää työsi kanssa yksin – autamme ja tuemme toisiamme ja työsuhteen alussa järjestämme kattavan perehdytyksen niin työtehtäviin kuin yritykseen.

Mitä odotamme sinulta?

Odotamme sinulta löytyvän vähintään kahden vuoden työkokemuksen ostolaskujen käsittelystä ja tiliöinnistä sekä kaupallisen koulutustaustan. Sinun tulisi hallita ainakin perusteet arvonlisäverosäännöksestä ja kirjanpidosta. Toivomme sinulta löytyvän hyvät ongelmanratkaisutaidot sekä kyvyn omaksua uusia asioita nopeasti. Eduksi katsomme aikaisemman käyttökokemuksen Baswaren InvoiceReady-järjestelmästä sekä ERP-ohjelmistoista. Tarvitset työssäsi suomen kielen lisäksi myös englannin osaamista sekä kykyä sujuvaan vuorovaikutukseen niin tiimisi kuin myös muiden yhteistyötahojen kanssa.

Miten jatketaan?

Jos sinulle jäi kysyttävää, tuleva esihenkilösi Jaana Mattila kertoo mielellään tehtävästä lisää puhelimessa (040 823 0251).

Hakemukset palkkatoiveineen Epecin urasivuston kautta 31.1.2023 mennessä. Ensimmäinen haastattelukierros tähän tehtävään pyritään järjestämään viikoilla 6-7.

Epec Oy on järjestelmätoimittaja, joka on erikoistunut edistyneisiin sähkö-/elektroniikkalaitteisiin mahdollistaen NRMM-työkoneiden ja hyötyajoneuvojen tehokkaan ja turvallisen käytön. Yhdessä asiakkaidemme kanssa luomme ja innovoimme jatkuvasti kestäviä ja vastuullisia tulevaisuuden teknologiaratkaisuja. Epec toimii yhteistyössä johtavien kansainvälisten koneenvalmistajien kanssa ja kuuluu Ponsse-konserniin.

Pinterest
Epec Oy logo

Tietoja

Hakuaika: 10.1.2023 - 31.1.2023
Sijainti: Seinäjoki
Linkki: https://ura.epec.fi/jobs/2335904-ostoreskontranhoitaja

Lisätietoa

Ilmoitus yrityksen kotisivuilla Yritysprofiilii Epec kotisivut

Epec Oy:n muita rekryilmoituksia

Siirry yrityksen profiiliin Epec kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä