Ylpeys laadusta kirittää toiminnan digitalisaatiota

Pharmian laatuosaston ja tuotekehityksen arkipäivä helpottuvat low-code-ratkaisuilla. Valintakriteereinä Pharmialla olivat alustan ketteryyden lisäksi kokonaisarkkitehtuurin yhtenäisyys ja hallittavuus sekä tuttu järjestelmätoimittaja.
Ravintolisien ja lääkinnällisten laitteiden valmistaja ja kehittäjä Pharmian varastoon saapuu parhaimmillaan 70 toimitusta päivässä. Virheettömän laadun ja Pharmian sertifiointien vaatimusten ylläpitämiseksi jokainen toimitus on tarkastettava ja tarkistuksista on tehtävä tarkistuspöytäkirja.
“Olen hirveän ylpeä meidän tuotekehityksestä ja laadusta – yleensä tavastamme toimia tuottaaksemme laadukkaan ja turvallisen tuotteen asiakkaallemme ja sitä kautta heidän kuluttaja-asiakkailleen”, kertoo Pharmian laatu- ja tuotekehitysjohtaja Päivi Isomäki.
“Omassa työssäni tavoitteeni on helpottaa laatupuolen elämää. Aiemmin meillä oli käytössä paperinen lomake, johon laatuosaston työntekijät täyttivät perustiedoista lähtien kaikki toimitukseen liittyvät asiat. Koska kaikkien tuotteiden pakkauksia ei saa edes avata ennen kuin tuotannossa, on välillä odotettava kuittausta, että kaikki on kunnossa”, Isomäki jatkaa. Tämä aiheutti turhaa vaivaa ja muistinvaraisen prosessin, kun lomakkeita oli jätettävä odottamaan tuotannon hyväksyntöjä.
Isomäki oli tunnistanut vastuualueellaan myös toisen pullonkaulan: tuotekehityksessä Pharmian asiakkaiden vaatimat tarkat tuotedokumentit ja -spesifikaatiot. “Aikaisemmin tuotekehitysasiantuntijamme joutui syöttämään saman tiedon järjestelmiin monta kertaa ja sen muokkaaminen oli työlästä. Minä halusin auttaa vapauttamaan tätä aikaa varsinaisen tuotteen ja siihen liittyvän tarinan kehittämiseen ja asiakkaiden palvelemiseen.”
Ketteriä ratkaisuja laatuosaston ja tuotekehityksen pullonkauloihin
Syksyllä 2021 laadun ja tuotekehityksen ohessa myös Pharmian tietohallinnosta vastaava Isomäki sai yhteydenoton Digialta, joka toimii yhtiön toiminnanohjausjärjestelmäkumppanina. “Digia kertoi meille Microsoftin low-code-tarinan, jonka välittömästi ostin”, Isomäki kertoo. Erityisesti Digian tarinassa resonoivat Microsoftin matalakoodisen eli low-code-alustan, Power Platformin räätälöitävyys ilman varsinaista räätälöintiä ja low-coden koko ajatus siirtyä vuoden, kahden projekteista ketterään ja nopeaan kehittämiseen. “Pienenä toimijana meillä ei ole varaa sitoutua vuosien hankkeisiin, joissa yhden asian ratkaisemiseksi koodataan hirveä määrä”, Isomäki toteaa ja jatkaa: “Valmisratkaisumaailmasta meillä oli taas ollut tuotedokumenttien toteuttamiseen tarjolla myös toinen työkalu. Se ei kuitenkaan olisi taipunut meidän tarpeisiimme, vaan olisi vaatinut muutoksia toimintamalleihimme.”
Digia kertoi Microsoftin low-code-tarinan, jonka välittömästi ostin.
Digia toteutti Pharmialle kevään 2022 aikana kaksi Microsoft Power Platform -pohjaista sovellusta, joilla laatutarkastusten ja tuotedokumentaation tuottamisen prosessit saatiin virtaviivaistettua. Varastolle saapuvat tuotteiden vastaanottotarkastukset tehdään nykyään tablettisovelluksella, jonka lomakkeelle syötetään tarvittavat tiedot, toimitus hyväksytään ja hyväksynnästä muodostuu suoraan pdf-dokumentti. Tämä dokumentti siirtyy automaattisesti Pharmian dokumentinhallintajärjestelmä M-Filesiin. “Kaikkea tietoa pystyy nyt hakemaan järjestelmistä,” Isomäki iloitsee. “Jos esimerkiksi viimeinen testi on vielä ottamatta, se näkyy sovelluksen luettelossa eikä kenenkään tarvitse erikseen muistaa tai muistutella asiasta. Aikaisemmin saatettiin joutua pläräämään jopa kolmen vuoden takaisia paperimappeja, jos piti selvittää, onko saman toimittajan aikaisemmissakin toimituksissa ollut jotain hämärää.”
Pharmian tuotekehitykseen puolestaan toteutettiin sovellus, jonka avulla tiedot syötetään kerran toiminnanohjausjärjestelmään, ja sovellus poimii ne sieltä kaikille tarvittaville lomakkeille. “Jatkossa tuotekehitysasiantuntijamme vapautuu kokonaan tietojen hakemisesta ja allekirjoitettujen raporttien tuottamisesta, kun jokainen myynnistä tuotekehitykseen voi itse hakea tiedot ERP:stä”, Isomäki kuvaa.
Saumatonta yhteistyötä
Power Platformissa ja Microsoft-ekosysteemissä Pharmiaa kiinnostivat alustan ketteryyden lisäksi myös kokonaisarkkitehtuurin yhtenäisyys ja hallittavuus. “Meillä on käytössä Microsoftin O365-toimisto-ohjelmistot ja Digian ERP-ratkaisu”, Isomäki toteaa. Pharmia koki siis turvalliseksi valita myös liiketoimintaa tukevat ratkaisunsa Microsoftin ekosysteemistä ja Digialta.
Yhteistyö projektissa sujui saumattomasti. “Teimme Digian kanssa tiivistä yhteistyötä viikottaisissa palavereissa. Projektiryhmä toi meille alusta asti jatkuvasti näytille lomakepohjia ja pääsimme itse vaikuttamaan niihin. Projektina tämä oli todella helppo”, Isomäki tiivistää. Pharmialla ratkaisujen tulevat käyttäjät pidettiin myös aktiivisesti mukana ratkaisujen määrittelyssä. “Laatupuolella on oltu todella tyytyväisiä ratkaisuun. He ovat myös erittäin sitoutuneita, kun ovat itse saaneet antaa kommentteja kehitystyöhön”, Isomäki toteaa.
Alusta on visuaalisuudessaan mahtava.
Isomäki tunnistaa Microsoft Power Platformissa ominaisuuksia, jotka jollain aikavälillä houkuttelevat myös Pharmian digitalisaatioratkaisujen jatkokehittämiseen: “Ajatusmallina low-codessa ja Power Platformissa kiehtoo sen edullisuus verrattuna valmisratkaisuihin, lomakkeiden houkutteleva ulkonäkö ja rajapintojen avaamisen helppous. Ja visuaalisuudessaanhan alusta on mahtava.”
Katso Arjen digityökalut: low-code-utopioista tosielämän kokemuksiin -webinaarin tallenne >>
Suosittelija:
Low-codessa ja Power Platformissa kiehtoo sen edullisuus verrattuna valmisratkaisuihin, lomakkeiden houkutteleva ulkonäkö ja rajapintojen avaamisen helppous. Ja visuaalisuudessaanhan alusta on mahtava.
Päivi Isomäki, laatu- ja tuotekehitysjohtaja, Pharmia Oy

Tiedot
Tilaaja: | Pharmia Oy |
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
![]() |
Tuotekehitys ja suunnittelu |
Erikoisosaaminen
![]() |
Ketterät menetelmät |
Toimialakokemus
![]() |
Valmistava teollisuus |
Teknologia
![]() |
Microsoft |
Tarjonnan tyyppi
![]() |
Toteutustyö |
Omat tagit
Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Digia - Muita referenssejä
Digia - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Rekrytointi.com - Software Safety Engineer
- Vincit - SAP Consultant
- Rekrytointi.com - Datasäkerhetschef
- Rekrytointi.com - Software Developer
- Rekrytointi.com - ICT häiriöhallinnan asiantuntija
- Frends iPaaS - Technical Service Manager | 50-69K | Finland
- Rekrytointi.com - Sovelluspäällikkö, Land Operations, Hämeenlinna
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Staria Oyj - FoodTech-yritys Mycorena valitsi NetSuiten liiketoimintajärjestelmäkseen valmistautuessaan kansainväliseen laajentumiseen
- Innofactor Oyj - Virtual Data Center helpotti pilvisiirtymää ja -alustan hallinnointia
- Advania Finland Oy - Viimeisen päälle viritetty tietokanta varmistaa jatkuvan toimintakyvyn
- Tammi Digital Oy - Käyttäjälähtöinen verkkopalvelukokemus uudella riveria.fi -sivustolla
- Tammi Digital Oy - Oakhill Group yhteistyöhön Laurean kanssa
- Tammi Digital Oy - Atelier7 – uuden ravintolan palveleva verkkosivu
- Verkkovaraani Oy - Kotisivujen siirto WordPressiin - NordCase
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Fingertip - Haluatko ylimääräisen tunnin luovaa työaikaa joka päivä? Näin onnistut.
- Altoros Finland Oy - Järjestelmätuella on suuri merkitys yrityksessä tapahtuvan muutosvaiheen aikana
- Innofactor Oyj - Onhan organisaatiosi laitehallinta päivitetty pilviaikakaudelle?
- Vaimo Finland Oy - Composable Commercen perusteet
- Staria Oyj - Insights from a NetSuite implementation journey – with iBinder Group
- Altoros Finland Oy - Mitä Data konsultin työhön kuuluu Altoros Finlandilla?
- Vaimo Finland Oy - Composable Commercen suunnitteluvaihe – parhaat käytännöt
![]() |
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |