Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

WordPress valtaa verkkoa – yritykset kilpailevat työntekijöistä, eivät asiakkaista

BloggausTIEDOTE 27.9.2017

WordPress valtaa verkkoa – yritykset kilpailevat työntekijöistä, eivät asiakkaista

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä, jolla tehdään verkkosivuja ja verkkokauppoja. WordPressin suosio on kasvanut pitkään, ja nyt jo lähes kolmannes maailman verkkosivuista pyörii WordPressin päällä. Suomessakin valtaosa uusista verkkosivuista rakennetaan WP:n varaan. Mutta missä syntyvät uudet WordPress-osaajat? Tampereella heitä rekrytoivat ainakin Seravo ja Zeeland Family.

WordPress sopii aloittelevan verkkosivuntekijän työkaluksi, mutta eniten siitä saavat irti osaavat kehittäjät eli koodarit. Järjestelmällä on rakennettu suuriakin verkkopalveluita, ja niin globaalit brändit kuin Suomen kunnat luottavat WordPressiin. Järjestelmän räätälöiminen asiakkaan tarpeisiin vaatii ohjelmointiosaamista, erityisesti PHP-kielen hallintaa.

Suomessa WordPress työllistää kymmeniä digitoimistoja ja se kuuluu myös monien mainostoimistojen ja isojen ohjelmistotalojen työkalupakkiin. Taitavat WordPress-koodarit voivat pitkälti valita oman työpaikkansa ja kilpailu kehittäjistä käy kuumana. Alalla työpaikkaa vaihdetaan verrattain usein ja moni tekijä työskentelee myös freelancer-tyyppisesti tai perustaa oman yrityksen.

– Viimeisen vuoden aikana olemme rekrytoineet neljä WordPress-kehittäjää, kertoo lead developer Aki Björklund markkinointitoimisto Zeeland Familystä. Meillä on vahva maine Suomen kokeneimpana ja todennäköisesti myös suurimpana WordPress-osaamisen keskittymänä. Sen ansiosta olemme onnistuneet rekrytoinneissa hyvin, mutta taitavia kehittäjiä, jotka ovat sisäistäneet WordPressin filosofian on silti liian harvoin tarjolla.

Avoin lähdekoodi, avoin yhteisö

Vaikka WordPress-toimistot ovat toistensa kilpailijoita, on järjestelmän ympärille kehittynyt poikkeuksellisen avoin ja arvostava yhteisö. Avoimen lähdekoodin järjestelmänä WordPressiä ei “omista” kukaan, vaan sen koodi on vapaasti muokattavissa. Samantyyppistä avoimuutta nähdään WP-yhteisössä, joka kokoontuu vapaamuotoisiin tapahtumiin ja sparraa toisiaan verkossa Slack-ryhmässä.

Tampereella WordPress-tapaamisiin eli “miitteihin” osallistuu kuukausittain kolmisenkymmentä ihmistä. Tapaamiset ovat avoimia kaikille, ja niihin toivotaankin koodareiden lisäksi muita WordPress-käyttäjiä esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin piiristä.

– Miitit eivät ole kaupallisia, vaan niiden tarkoitus on kehittää yhteisöä ja sen jäsenten osaamista. Tänä syksynä tapaamisissa tutustutaan WordPressin pinnan alla tapahtuviin muutoksiin, keskustellaan asiantuntijoiden sisältömarkkinoinnista ja avataan verkkokaupan anatomiaa, kertoo WordPress-yhteisön aktiivi, Zeeland Familyn Daniel Koskinen.

Miten voi olla, että samoista asiakkaista kilpailevat koodarit kehittävät toistensa osaamista ja jakavat niin onnistumisia kuin tekemiään töppäyksiä?

– Verkkosivuja tehdään nyt niin paljon, että kaikille tuntuu riittävän tarpeeksi – tai jopa liikaa – asiakkaita. Siksi asiakkaiden sijaan kilpaillaan osaajista. Jos jonkun tiedetään olevan WordPress-velho, hänelle taatusti satelee työtarjouksia, kertoo Tampereella WP-tapahtumia järjestävä Sanna Saarikangas.

Mistä löytyvät uudet WordPress-osaajat?

Saarikangas on huomannut rekrytoinnin haasteet myös omassa työssään. Tamperelainen Seravo Oy myy teknistä ylläpitoa yritysten WordPress-sivustoille ja toimii monen digi- ja mainostoimiston kumppanina. Asiakasmäärät ovat kasvaneet niin vauhdilla, että töitä riittäisi useammallekin.

– Teknisesti taitavia WordPress-osaajia on todella vaikea löytää, sillä he tuntuvat olevan täystyöllistettyjä. Kesätyöntekijöitä rekrytoidessamme huomasimme myös, että WordPressiä itsessään ei edelleenkään opeteta juuri lainkaan korkeakouluissa, vaan osaajat ovat pitkälti itseoppineita. Jos ohjelmistopuolen osaaja haluaa varman työpaikan verkkopalveluiden parissa, on WordPress tärkeä osa tämän päivän työkalupakkia. Se ei todellakaan tarkoita pikkupuuhastelua, vaan isommat projektit pyörivät kymmenissä, jopa sadoissa tuhansissa euroissa, Seravolta muistutetaan.

Lue lisää: https://wp-palvelu.fi/blogi/wordpress-valtaa-verkkoa-yritykset-kilpailevat-tyontekijoista-eivat-asiakkaista/

Lisätiedot:

Sanna Saarikangas

Seravo Oy

Pinterest
Seravo logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Seravo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Teknologia

WordPress

Siirry yrityksen profiiliin Seravo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Seravo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Seravo - Muita referenssejä

Seravo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia