Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Unelmien identiteetinhallintaa - näin syntyy paras mahdollinen IAM-ratkaisu

BloggausIdentiteetinhallinnan järjestelmien tavoitteena on tehdä loppukäyttäjäkokemuksesta yhtenäinen: yhdellä turvallisella tunnistautumisella voi päästä kiinni tarvittaviin järjestelmiin ja resursseihin. Taustajärjestelmä hoitaa autentikoinnin modernilla ja tietoturvallisella IAM-järjestelmällä. Millaisista rakennuspalikoista unelmien identiteetinhallinta koostuu?

Englanninkielinen termi Zero Trust viittaa modernien identiteetinhallintajärjestelmien menetelmään autorisoida ja autentikoida käyttäjää jatkuvasti. Käyttäjän onneksi tämä tapahtuu taustajärjestelmissä, ja kun ne on konfiguroitu huolella, ei käyttäjä edes huomaa pääsynhallintaa tapahtuneen. Kun identiteetinhallinta toimii kuin Strömssössä, ei valintaa tietoturvallisuuden ja helpon käytettävyyden välillä tarvitse tehdä – voit saada molemmat!

KÄYTTÄJÄTIETOJEN HALLINTA KESKIÖSSÄ


Moderni IAM perustuu käyttäjätietojen hallinnointiin, mikä tekee siitä riippumattoman käytetystä päätelaitteesta tai verkosta. Tunnistautumiseen käytetyt käyttäjätiedot voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

-Mitä käyttäjä tietää: ennalta asetetut turvakysymykset, kirjoitetut salasanat ym.
-Mitä käyttäjä omistaa: luotetut laitteet, USB-turva-avain, tunnistautumissovellukset ja push-ilmoitukset, sertifikaatit ym.
-Biometriset tunnisteet, kuten sormenjälkitunnistus

Koska jopa 81% tietomurroista tapahtuu heikkojen tai ulospäin vuotaneiden salasanojen vuoksi (Lähde: Verizon Data Breach Investigations report), eri tunnistautumiskeinojen yhdistelmä auttaa pitämään yrityksen tiedot turvassa.

RISKIPOHJAINEN PÄÄSYOIKEUKSIEN HALLINTA

Erityisesti yrityksessä, jonka järjestelmiin on tarpeellista päästä paitsi omien työntekijöiden, myös kumppanien, alihankkijoiden ja vaikkapa asiakkaiden, käyttöoikeuksien hallinta perinteisin keinoin tulee nopeasti tiensä päähän. Riski tietomurtoihin kasvaa ulkopuolisten käyttäjien mukana.

Riskipohjainen autentikointi (Risk-based authentication RBA) tarjoaa tietoturvallisen, kustannustehokkaan ja käyttäjäystävällisen tavan hallinnoida monimutkaista käyttöoikeusratkaisua. Se laskee jokaisen kirjautumisen kohdalla riskipisteet, joiden perusteella se tarjoaa käyttäjälle riskitasoon perustuvan kirjautumistavan.

Riskipohjainen pääsyoikeuksien hallinta toimii esimerkiksi näin
: Oletetaan, että käyttäjän kone putoaa laiturilta järveen mökkireissulla. Työt on kuitenkin pakko hoitaa, ja siksi työntekijän pitää päästä yrityksen CRM-järjestelmään ennestään tuntemattomalta laitteelta, vaikkapa sukulaiselta lainatulla tablettitietokoneella. Moderni IAM mahdollistaa työn tekeminen myös poikkeustilanteessa vaarantamatta tietoturvaa. Sen sijaan, että pääsy estettäisiin tuntemattomalta laitteelta kokonaan, voi kirjautumiseen tarvita tällaisessa tapauksessa vahvan salasanan lisäksi toisen vaiheen mobiilitunnistautumisen kautta, riippuen käyttäjälle asetetusta roolista. ­­

JATKUVA JA MUKAUTUVA AUTENTIKAATIO JA AUTORISAATIO

RBA:n tapaa tarjota tunnistautumistapa kuvaa mukautuvuus ja jatkuvuus. Yrityksen IT määrittelee identiteetinhallintaan riittävän määrän keinoja autentikointiin ja autorisointiin erilaisille käyttäjille riippuen tietoturvavaatimuksista, ja kone hoitaa loput ylläolevan esimerkin kaltaisesti.

Kaikki tämä kuulostaa kovin yksinkertaiselta, ja sitä se onkin − ainakin silloin kun käytössä on paras mahdollinen IAM-alusta. Asiantuntijamme auttavat valitsemaan sinun yrityksesi IT-infraan ja tarpeisiin sopivan identiteetinhallintajärjestelmän, ja taustatyötä voit tehdä vaikkapa kuuntelemalla webinaarimme aiheesta.

Haluatko kuulla lisää? Lataa identiteetinhallinnna webinaarimme!

Pinterest
Valtti Kumppanit Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Valtti Kumppanit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
It-omaisuuden hallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Omat tagit

IAM
identiteetinhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Valtti Kumppanit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valtti Kumppanit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Valtti Kumppanit - Muita referenssejä

Valtti Kumppanit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tutkimus: koronaviruksen vaikutukset suomalaisten työhön - Poikkeusolot vähensivät vuorovaikutusta työkaverien välillä
Teknologiayhtiöt IWA ja NXme yhdistyvät - uusi yli 100 asiantuntijaa työllistävä Oivan kasvaa koronasta huolimatta
Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia