Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tivi-tutkinto ja digituki

BloggausTieto- ja viestintätekniikan ammattilaisten ja perusosaajien tutkintoon johtava 2. asteen ammatillinen koulutusohjelma on uudistunut vuodesta 2020 alkaen kts. ePerusteet. Koulutusohjelmasta voi työllistyä elektroniikka-, hyvinvointiteknologia tai tietoverkkoasentajaksi. Lisäksi vaihtoehtona on suuntautua IT-tukihenkilöksi tai ohjelmistokehittäjäksi. IT-alan hakijamäärä on noussut, kun koulutustarjontaa on laajennettu ja sisältöä on nykyaikaistettu tämän päivän tarvetta vastaavaksi.

Tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetään ammattitaitoa ja osaamista toimia yhteistyökykyisesti tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä ja myös avustaa muita digitaalisten laitteiden, ohjelmien, sovellusten sekä verkkopalveluiden käytössä. Siihen on kehitetty Opetushallituksen Työelämää ja teknologiaa -hankkeen puitteissa toimintamalli, joka hyödyntää käytännönläheistä digitutoreiden toimintaa. Siinä yhdessä opettajat, opiskelijat ja myös työpaikkaohjaajat hyödyntävät digitaalisuutta ja avustavat myös muita digiasioissa. Lapin koulutuskeskus REDUssa on toteutettu digitukea siten, että opiskelijat toimivat vuorollaan digitutoreina avustaen opettajia, muita opiskelijoita sekä muuta henkilökuntaa oppilaitoksen sisällä ja tiloissa. Tarvittaessa digitutorit jalkautuvat myös työpaikoille tai toimivat etäyhteydellä digitukena. Tästä on muodostunut uusi käytäntö ja toimintatapa, joka on nimetty oppilaitoksen Digitueksi.

Opettajat, opiskelijat ja työpaikkaohjaajat voivat pyytää apua digiongelmiin palvelupyynnöillä (sähköposti, puhelin tai verkkopalvelu). Näin opiskelijat saavat käytännönläheistä kokemusta asiakaspalvelusta ja siinä vaadittavaa yhteistyötaitoa sekä aitoa asiakkaan kuulemista. Varsinkin teknisen tuen palveluissa tarvitaan jatkuvasti digiosaajia kouluttamaan ja opastamaan digilaitteiden ja -sovellusten käyttöön. Tietokoneiden ja ohjelmien asennus ei enää riitä, vaan tarvitaan jatkuvaa ohjausta ja tukea digilaitteiden ja -palveluiden käytössä.

Teksti: Jyrki Niskanen

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Toimialakokemus

Koulutusala

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia