Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tietotekniikan innostajat

BloggausTIVIA Pohjanmaa on jo vuosia tehnyt työtä osaajapulan helpottamiseksi alueellaan mm. panostamalla oppilaitosten väliseen yhteistyöhön ja varhaiskasvatukseen. ”Haluamme tarjota sitä parasta osaamista alueemme käyttöön, mitä TIVIAn laajasta verkostosta löytyy!”, kiteyttää puheenjohtaja Antti Lintala.

Oppilaitosyhteistyö Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa on tuottanut tulosta. Olemme järjestäneet mm. yhteisiä rekrytointimessuja ja viimeisimpänä tekona lahjoitimme yhdessä Isonkyrön kirjastoon lainattavaksi Scribbler 3 -laitteen.

Tiedossa oli kova pula ohjelmoinnin osaajista, koodaajista. Oppilaitoksista ei saada tarpeeksi tutkintoja ulos tämän pulan tilkitsemiseksi. Niinpä täytyy herättää mielenkiintoa hyvissä ajoin hakijamäärien lisäämiseksi. Ajattelimme tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua tietotekniikkaan tarjoamalla elämyksiä ohjelmoinnin ensi askeleilta. Pohdintojen jälkeen valinta kohdistui kirjaston kautta lainattavaan ohjelmoitavaan laitteeseen, joka olisi kaikkien saatavilla. Niinpä joulupukin konttiin sijoitettiin Isonkyrön kirjastolle lahja, joka juuri sopivasti päästiin toimittamaan jouluksi perille.

Isokyrö on sijainnin vuoksi oiva kohde. Isonkyrön keskeinen sijainti kaupunkien lähietäisyydellä mahdollistaa hyvinkin tietotekniikan yritysten perustamisen kotiseudulle. Siinä ei tarvita tehdashalleja eikä kalliita koneinvestointeja. Vientirannikon teknologiateollisuus tarjoaa myös hienoja työpaikkoja monipuolisine tehtävineen. Varsinkin korona-aika on avannut silmiä etätyöskentelyn eduista, joka erinomaisesti sopii maaseutumaisuutta arvostaville isokyröläisille. Tärkeää on tarjota monipuolisia koulutusmahdollisuuksia, ettei tarvitse lähteä pois kotiseudulta.

Tilastokeskus on laskenut, että 20 kilometrin rannikkovyöhykkeellä on puolet (48 %) Suomen kaikista työpaikoista ja 74 % viennistä. Yli 90 % Suomen sähkö- ja automaatiotekniikan tutkimus- ja tuotekehityksestä tapahtuu Vaasan alueella. Osaavien työntekijöiden ja alihankintayritysten saatavuus on keskeinen tekijä kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

Teksti: Jorma Tuominen

TIVIA Pohjanmaa on TIVIAn jäsenyhdistys. Lue lisää TIVIA-yhteisöstä.

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia