Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tavoitteena tuottavuusharppaus – Maskulla oivallettiin varastonhallinnan merkitys koko ketjulle

Referenssi

Maskun Kalustetalo Oy on Suomen johtava huone- ja kesäkalusteiden myyjä, joka pyrkii jatkuvasti parantamaan kilpailukykyään. Maskulla ymmärretään sujuvan toimitusketjun merkitys asiakkaalle ja sitä kautta myös yrityksen omalle kilpailukyvylle: tavaran on liikuttava keskusvarastosta oikein ja ripeästi, ja verkkokaupassa on oltava jatkuvasti ajantasainen tieto tuotteiden saatavuudesta. Siksi Masku päätti pistää prioriteetit kuntoon ja nostaa varastonhallintansa uudelle tasolle.

Maskun Kalustetalon tavoitteena on pysyä jatkuvasti sähköisen liiketoiminnan kehityksen aallonharjalla. Niinpä Maskulla oli pohdittu eri yhteyksissä myös sitä, miten yrityksen omaa varastotoimintaa voitaisiin tehostaa digitaalisuuden keinoin.

Yksi tärkeimmistä toimivan ja tehokkaan varaston peruspilareista on käyttäjäystävällinen ja nykyaikainen varastonhallintajärjestelmä eli WMS (Warehouse Management System). Vuonna 2015 Maskun logistiikka- ja IT-johtaja Pepe Yli-Kaila nosti varastotoiminnot Maskun prioriteettilistalla niiden ansaitsemalle paikalle ja päätti käynnistää uuden varastojärjestelmän hankekartoituksen. Kuinka ollakaan, Roiman asiantuntija Arto Pellonpää sattui ottamaan yhteyttä juuri oikeaan aikaan, ja keskustelut tehokkaan varastonhallintajärjestelmän tärkeydestä pääsivät heti vauhtiin.

Selkeä ROI-laskelma ja toimintasuunnitelma vakuuttivat

Maskulla käytiin läpi normaali toimittajakartoitus, jonka tuloksena Masku vakuuttui sekä Roiman asiantuntijoiden että varastonhallintaratkaisun pätevyydestä. Yhdessä Roiman kanssa WMS-projektille asetettiin tiukat tavoitteet aina prosessien tehostumisesta investoinnin takaisinmaksuun.

Yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi asetettiin toimituksiin liittyvän hävikin pienentäminen. Lisäksi haluttiin tehostaa keskusvaraston materiaalivirtojen läpimenoa sekä selvittää, olisiko keskusvaraston kokonaiskustannuksia mahdollista pienentää. Lisähaastetta Maskun varastotoiminnoille asettivat voimakkaat sesonkivaihtelut sekä kalusteiden moniulotteiset tuoterakenteet.

”Roiman asiantuntija perehtyi tilanteeseemme todella hyvin, ja kartoituksen jälkeen saimme selkeän toimintasuunnitelman sekä ROI-laskelman FidaWare WMS-järjestelmän investoinnille”, kertoo Yli-Kaila tyytyväisenä.

”FidaWare WMS -järjestelmän moderni tekniikka, skaalautuvuus ja erittäin hyvä käytettävyys lattiatasolla sekä hyvin perusteltu ROI-laskelma vakuuttivat myös johtoryhmämme, ja investoinnille saatiin hyväksyntä”, Yli-Kaila jatkaa.

Tukena kokenut kumppani

Sopimusneuvottelujen jälkeen FidaWare WMS projekti aloitettiin marraskuussa 2016 tarkentavalla määrittelyllä, ja varsinainen tietojärjestelmän käyttöönotto suunniteltiin syksylle 2017. WMS-hanke oli Maskun varastohenkilöstölle uusi ja jännittävä projekti, sillä kellään ei ollut aiempaa kokemusta WMS-järjestelmän käyttöönotosta. Myös tästä syystä Masku halusi tuekseen kokeneen kumppanin.

Projekti käynnistyi jouhevasti: se ymmärrettiin alusta alkaen Maskun ja Roiman yhteiseksi suoritukseksi, johon molemmat osapuolet sitoutuvat täysin.

FidaWare WMS -tietojärjestelmän käyttöönotto sujui onnistuneesti ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Käyttöönoton valmistelut aloitettiin hyvissä ajoin marraskuussa inventoinnilla ja virallinen käyttöönotto tapahtui marraskuun lopussa. Keskusvarastoa on ajettu FidaWarella tuosta hetkestä lukien, ja projekti jatkuu nyt käytön myötä esille tulevien korjausten ja muutostarpeiden hoitamisella.

Varastonhallinnalla tehostusta myös verkkokauppaan ja asiakaspalveluun

Maskulla katseet ovat nyt tulevassa. Onnistuneen käynnistyksen ja jo saatujen käytännön kokemusten perusteella Maskun varastossa voidaan odottaa merkittäviä tehostuslukuja. Logistiikan ja asiakaspalvelun kehittäminen on asetettu Maskun yhdeksi keskeiseksi kehityshankkeeksi tuleville vuosille, jossa tehokas WMS-järjestelmä on yksi kulmakivistä.

Myös panostus verkkokauppaan vaatii uusia toimitustapoja ja nopeaa reagointia muuttuviin ja kasvaviin asiakasodotuksiin. Masku aikookin nostaa verkkokaupan merkitystä tilauskanavana ja parantaa asiakaspalveluaan. Kun varasto on hallussa, koko ketju toimii paremmin – asiakkaalle asti.

Maskun Kalustetalo Oy on yksityisessä omistuksessa oleva kotimainen perheyritys, joka on toiminut huonekalualalla jo vuodesta 1983. Suomessa Masku-ketjun myymälöitä on 47 ja Virossa kaksi, Finnlandia-ketjun myymälöitä kolme sekä verkkokauppa masku.com. Yhtiö työllistää lähes 300 henkilöä.

Suosittelija:

”FidaWare WMS -järjestelmän moderni tekniikka, skaalautuvuus ja erittäin hyvä käytettävyys lattiatasolla sekä hyvin perusteltu ROI-laskelma vakuuttivat myös johtoryhmämme, ja investoinnille saatiin hyväksyntä”

Pepe Yli-Kaila, Logistiikka- ja IT-johtaja, Maskun Kalustetalo

Pinterest
Referenssin infoboxi
Roima Intelligence Inc. logo

Tiedot

Tilaaja: Maskun Kalustetalo Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Roima Intelligence Inc. kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Siirry yrityksen profiiliin Roima Intelligence Inc. kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Roima Intelligence Inc. - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Roima Intelligence Inc. - Muita referenssejä

Roima Intelligence Inc. - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia