Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Taskmill yhdisti MTV:n ja Telian media- ja telco-tekijät ketteräksi kärkitiimiksi

ReferenssiOnko olemassa tapoja yhdistää teleoperaattorin sekä TV-talon tärkeimmät tekijät ja tuotteet agile- tiimiksi, ja lanseerata uusi yhteistuote? Pystyykö palvelu muuttumaan hetkessä perinteisestä teleoperaattorista ketteräksi ohjelmistokehitys- ja palvelumuotoilutaloksi? Näihin kysymyksiin Telian kärkihankkeen 5G- ja C More- tiimi lähtivät hakemaan vastauksia Taskmillin avulla.

Telia ja MTV olivat juuri yhdistyneet suuressa pohjoismaisessa yrityskaupassa, ja työn alla oli uudenlainen, toimiva mobiiliyhteyden ja viihdepalvelun yhdistelmä. Palvelun oli tarkoitus olla mahdollisimman digiystävällinen, minkä avulla Telia vietäisiin operaattorina kertaharppauksella moderniin digiaikaan.

Transformaation aikana Telialla oli jo totuttu yllätyksiin. Työn laajuutta ja aikataulua oli jo jouduttu muokkaamaan, jotta palvelusta saataisiin asiakkaille erinomainen, mutta kuitenkin mahdollisimman vähässä ajassa. Tiimi oli myös joutunut kohtaamaan erilaisia henkilöstömuutoksia ja ulkoisia paineita.

Tarvittiin tiimihenkeä, fokusta ja fiksusti organisoitu loppukiri. Tätä luotsaamaan tiimiin liittyi Telian sisäisen Product Ownerin aisapariksi ja vahvistukseksi Taskmillin kokenut ketterän tekemisen asiantuntija, Lasse Jaloluoma.

Tavoitteena lanseeraus

“Lassen johdolla otettiin tehokas spurtti tekemiseen. Ensimmäisenä keskityttiin arjen yksinkertaistamiseen sekä tekemisen laajuuteen ja sen priorisointiin. Tiukka fokus oli siinä, että tehdään vähemmän, suunnitelmallisemmin ja laadukkaammin, sekä parannetaan samalla tiimi sisäisiä toimintamalleja, päätöksentekomalleja ja viestintää”, kertoo Jani Heinola, ketterän kehityksen menetelmien parissa työskentelevä Telian IT Business Partner. 

Jani Heinolan mukaan tärkeintä kuitenkin oli se, miten asiakaskäyttöön edettiin: “Lassen vetämänä visualisoitiin tavoite ja reitti ihan siitä hetkestä ensimmäiseen asiakastestiin ja oikeaan lanseeraukseen.” 

Selkeä suunnitelma auttoi Heinolan mukaan viestimään paremmin yhteisen tavoitteen sekä tiimille että muille sidosryhmille. Läpinäkyvyys nosti sekä tiimin tehokkuutta että motivaatiota, kun oma tekeminen alkoi näyttäytyä tuloksellisena ja merkittävänä, hän kuvailee.

Heinola kertoo, että Taskmillin tarjoama osaaminen jäi elämään Telian muihinkin prosesseihin: “Lassen koordinointi- ja valmennusosaaminen haluttiin tämän jälkeen ottaa laajempaan käyttöön osaksi useita tiimejä yhdistävään, Telialla jo vuosien aikana neljännen iteroinnin läpikäyneeseen SAFE-kehitysmalliin.”

Viimeiset isommat päätökset lanseerauslaajuudesta tehtiin muutaman ensimmäisen viikon aikana, ja sen jälkeen päivitetty lanseerauspolku piti hyvin paikkansa lanseeraukseen saakka.

Kehut suomalaiseen tapaan

Tiimin usko omaan tekemiseen vahvistui merkittävästi jo ensimmäisten viikkojen aikana. Jo kaksi viikkoa myöhemmin seuraavassa tiimin viikottaisessa retrossa todettiin muun muassa: ”Tekeminen on nopeutunut hyvin”, tai “Backlog on ok ja tehtävät selviä”. 

Mukana oli myös kehut kovin suomalaiseen tapaan: “Minulla ei oikeastaan ole mitään negatiivista sanottavaa”.

Ketterän kehityksen tärkeiden periaatteiden mukaisesti luotiin konkreettinen validointisuunnitelma. Ensin palvelua käytettiin pelkästään kehitystiimin toimesta ja loppukäyttäjille edettiin kahden pilottiryhmän kokemusten avulla. Matkalla opittiin paljon ja eteneminen vaati jatkuvaa mietintää siitä mikä on juuri nyt kaikista tärkeintä. Tätä tuki toimiviksi todetut yhteiset rutiinit.

Lopulta uuden palvelun myynti alkoi sujuvasti. Tiimi seurasi aamupäivän myynnin alkua ja jo iltapäivällä piti keksiä uutta kehitettävää, kun pikakorjauksia ei tarvittu. Kyseinen tiimi työskentelee tällä hetkellä osana Telian jatkuvaa transformaatiota ja Lasse auttaa Teliaa tiimirajojen ylittävien menetelmien ketteröittämisessä.

Suosittelija:

Lassen johdolla otettiin tehokas spurtti tekemiseen. Hänen vetämänä visualisoitiin tavoite ja reitti ihan siitä hetkestä ensimmäiseen asiakastestiin ja oikeaan lanseeraukseen.

Jani Heinola, Information Technology Business Partner

Pinterest
Referenssin infoboxi
Taskmill Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Telia
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Elina Kervinen, CEO & Agile Leadership Consultant elina.kervinen@taskmill.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Taskmill kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Taskmill kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Taskmill - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Taskmill - Muita referenssejä

Taskmill - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia