Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Superlaskennalla vauhtia yritysten tuotekehitykseen

BloggausLUMI-supertietokone mahdollistaa uudenlaisen digitaalisen tuotekehityksen ja innovaatiotoiminnan, jossa voidaan hyödyntää laskennan ja simuloinnin menetelmiä, sekä data-analytiikan ja tekoälyn mahdollisuuksia. Vastaavia haasteita ei voi ratkaista tavanomaisissa laskentaympäristöissä tai pilvipalveluissa.

Kyky käsitellä suuria tietomääriä ja ratkaista nopeasti monimutkaisia ongelmia on olennaista tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotoiminnalle. Tiedon kasvava määrä ja monimuotoisuus, jota vauhdittaa talouden digitaalinen muutos, tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia uusien datalähtöisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Kun etsitään nopeasti ratkaisuja ilmastonmuutokseen, energiakriisiin tai ikääntyvän väestön terveydenhuoltoon, suorituskykyinen tietojenkäsittely ja tekoäly ovat keskeisiä välineitä.

Vaikka osa tietojenkäsittelystä voidaan toteuttaa pienemmillä järjestelmillä, korkea suorituskyky nopeuttaa tietojen käsittelemistä ja analysointia tutkimuksessa, tuotekehityksessä, prototyyppien valmistuksessa ja testauksessa. Kun superlaskenta yhdistetään muihin teknologioihin, kuten tekoälyyn ja kvanttilaskentaan, tietojenkäsittelyn vallankumous voi alkaa. Maailman kolmanneksi nopein supertietokone LUMI tarjoaa tämän kaiken. Ja nyt tämä laskentainstrumentti on myös yritysten käytettävissä.

Miten suomalainen yritys voi hyötyä superlaskennasta?

  • LUMI pystyy käsittelemään rinnakkain suuria määriä tietoja ja suorittamaan nopeasti monimutkaisia laskelmia. LUMI-järjestelmä yhdistää laskentakapasiteetin tekoälymenetelmiin, erityisesti syväoppimiseen, perinteiseen laajamittaiseen simulaatioon ja suurten tietomassojen hyödyntämiseen; kaikki samanaikaisesti liiketoimintahaasteiden ratkaisemiseksi.
  • LUMI on yksi maailman tehokkaimmista tekoälykehitysalustoista. Yrityksen kilpailukykyä voidaan parantaa automatisoimalla olemassa olevia toimintoja ja kehittämällä täysin uutta liiketoimintaa tekoälyä hyödyntäen.
  • LUMI-laskentaresursseja voidaan hyödyntää myös korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yritysten välisissä projekteissa niin kotimaassa kuin Euroopassakin ja laajentaa näin akateemisen tutkimuksen ja kehitystoiminnan osaamista yritysmaailman käyttöön.

Autamme sinua: CSC:llä on kokemusta monista TKI-projekteista, joiden avulla yritykset ovat tehostaneet toimintaansa. Asiantuntijatukemme auttaa superlaskennasta saatavien hyötyjen arvioinnissa, laskentasovellusten asentamisessa ja käyttöönotossa sekä laskenta- tai data-analytiikan työnvuotien suunnittelussa ja optimoinnissa. Tuemme yrityksien oman osaamisen kehittämistä myös räätälöidyn koulutuksen avulla. Edelleen voimme tarjota apua sopivan tutkimusyhteistyökumppanin sekä rahoitusvaihtoehdon löytämiseksi. Superlaskennan sopivuutta oman yrityksen käyttöön kannattaa kokeilla edullisesti Try&Buy-projektina!

Teksti: Minna Lappalainen, johtaja, markkinointi, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy

Kuva: CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus on TIVIAn valtakunnallinen kumppani.

Lue lisää kumppanuudesta.

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.


2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi | #TIVIA70

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.


TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia