Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pitääkö sanomarajapintojen dokumentoinnin olla erillinen työvaihe?

BloggausPaneuduimme edellisissä blogeissamme testaukseen liittyviin sudenkuoppiin. Miten käy, kun soppaan lisätään dokumentointi? Sanomarajapintojen dokumentointi ja sanoma-aineistojen teknisten tarkistusten toteutus ovat perinteisesti kaksi erillistä työvaihetta. Tästä voi syntyä useita ongelmia. Mitkä ongelmat toistuvat lähes jokaisessa yrityksessä ja miten ongelmaa kannattaa lähteä ratkaisemaan?

Kahden eri työvaiheen yleisimmät ongelmat:

  • Jos vaatimusten dokumentointi ja vastaavien teknisten tarkistusten toteutus ovat kaksi erillistä toimenpidettä, syntyy turhaa toisteista työtä.
  • Työvaiheista vastaavat usein eri henkilöt. Tästä seuraa helposti inhimillisiä virheitä, joiden selvittämiseen kuluu aikaa ja resursseja. Ongelmia aiheuttaa etenkin se, ettei dokumentoija useinkaan ymmärrä kirjaamiensa vaatimusten monitulkintaisuutta.
  • Versiopäivitykset ovat ongelmallisia, jos dokumentoinnista ja teknisten tarkistusten ylläpidosta vastaavat eri henkilöt. Tällöin pienetkin muutokset edellyttävät koordinointia, jolla on työllistävä ja prosessia hidastava vaikutus – virheherkkyydestä puhumattakaan.
  • Kun dokumentaatio on irrallinen tuotos, ei sen laatua voida varmistaa. Jos dokumentaation laatuun ei voida luottaa, voidaan todelliset vaatimukset usein todeta vain järjestelmäkoodia tarkastelemalla. Tämä kaikki on omiaan kasvattamaan riskejä ja kustannuksia vähäistenkin henkilövaihdosten yhteydessä.

Automaatiosta apua ongelmaan

Miten määrittelyvaiheessa ja versiopäivitysten yhteydessä sitten vältytään tulkintaeroilta ja toisteiselta työltä? Dokumentaation ja teknisten tarkistusten tulee olla täsmälleen saman asian ilmentymiä. Tämä saavutetaan vain tuottamalla ne ohjelmallisesti samoista määrityksistä.

Määritysten yksiselitteisyys varmistetaan edellyttämällä, että vaatimukset tulee kuvata täsmällisinä sääntöinä, joista pätevä työkalu pystyy automaattisesti tuottamaan selkokielisen dokumentaation ja tekniset tarkistukset. Vain tällainen toimintatapa takaa, että esitetyt vaatimukset ovat myös koneellisesti tarkistettavissa. Näin toimimalla syntyy myös dokumentaatio, jonka ajantasaisuuteen voidaan aina luottaa.

Oikeanlaisella työkalulla sanoma-aineistojen testauksen ja sanomarajapintojen dokumentoinnin prosessia voidaan virtaviivaistaa. Olettehan yhteydessä, jos kaipaatte apua toimintatapojenne kehittämiseen. Lisätietoja www-sivuiltamme: https://www.netum.fi/tuotteet/truugo/ ja www.truugo.com

Pinterest
Netum Group Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Netum Group kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

XML sanomat
XML
verkkolasku
aineiston testaus
dokumentointi

Siirry yrityksen profiiliin Netum Group kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Netum Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Netum Group - Muita referenssejä

Netum Group - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia