Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Palautetta pukinkonttiin – kollegasi kiittää

BloggausKaikkein vaikuttavin palaute on se, jonka saa suoraan työkaverilta tai asiakkaalta. Myös esimiehen palautteelle on sijansa, mutta työkavereiden havainnot ja vinkit ovat usein kiinnostavampia ja mieleenpainuvampia. Palautteenannon kulttuuria tulisikin edistää, sillä siitä hyödymme me kaikki.

Suurimmassa osassa työyhteisöjä palautteenanto ja vaikkapa palkankorotuksista päättäminen ovat ensisijaisesti esimiehen tehtäviä. Toki on olemassa poikkeuksiakin: eräässä yrityksessä suoritusarvioinnit tehdään 3-4 hengen pienryhmissä vertaisarvioina. Toisessa palkankorotuksiin vaikuttaa työkavereiden arvio henkilön panoksesta yhteisiin tuloksiin.

Kollega on asiantuntijatyössä usein paras työsuorituksen arvioija, mutta osaamista ja työskentelyä mittaavaa palautettakin erityisempi arvo on saada kuulla oma merkityksensä työyhteisölle. Tiiviissä ryhmässä on tärkeää saada muistutus, että on tärkeä. Tunnustus luo suorituskeskeiseen työskentelyyn turvallisuutta ja yhteishenkeä, mitkä ovat lähtövaatimuksia kehittymiselle niin yksilöinä kuin tiimeinäkin.

"Henkilöt, jotka eivät saa tuntea merkitystään työyhteisölle, lähtevät selvästi todennäköisemmin firmasta. Siinä tulee melkein ilmaisen puuttumiselle kova hinta."

Me olemme panostaneet tänä syksynä monipuolisen palautekulttuurin kehittämiseen. Tavoiteasetannan yhteydessä on jokaisen efimalaisen kanssa sovittu muutamia kollegoita, joilta hän tulee itse kysymään palautteita vuoden varrella. Palaute annetaan kysyjälle omalla nimellä, eikä sitä kierrätetä esimiehen kautta.

Pyrimme myös siihen, että efimalaiset ehdottavat aktiivisesti työkaverille kertapalkkioita hyvistä suorituksista ja onnistumisista. Näiden palkkioiden perusteet käydään yhdessä koko porukalla läpi kuukausi-infoissamme.

Kaikkein hienoin palautteen muoto meillä on silti Efima Awards – henkilöstön äänestämät vuosittaiset palkinnot ansioituneille työkavereille. Tänäkin vuonna nostimme kattoon Vuoden Efimalaisen paidan, kuten jo viisi kertaa aikaisemminkin. Muita palkintokategorioita olivat mm. Vuoden Efiliksen Levittäjä (kulttuuri- ja fiilislähettiläs), Arvostettu Ammattilainen (osaava työkaveri) sekä Vuoden Arvokas (arvojen henkilöitymä).

Awards-äänestyksessä parasta ovat kollegoille annettujen äänten sanalliset perustelut. Niihin tavataan kirjoittaa asioita, joita ei helposti tule sanotuksi ääneen. Siksi olemme miettineet joka vuosi uusia tapoja saattaa palautteet asianomaisten tietoon tavoilla, jotka yllättävät, koskettavat ja herättävät ajatuksia. Tänä vuonna Awards-gaala päättyi videolle tallennettuihin tunnustuksiin kollegoista, ja jokainen ääniä saanut sai ohjelmistorobotiltamme Aililta henkilökohtaista postia juhlien jälkeisenä maanantaiaamuna.

Sanotaan, että palaute on lahja. Tutkimuksissa onkin todettu, että tunnustusta saaneiden henkilöiden engagement (innostus, sitoutuminen) on moninkertaisesti korkeammalla tasolla kuin ennen palautetta. Ja kääntäen: henkilöt, jotka eivät saa tuntea merkitystään työyhteisölle, lähtevät selvästi todennäköisemmin firmasta. Siinä tulee melkein ilmaisen puuttumiselle kova hinta.

Joulun aikaan lahjoille on tilausta. Palaute on parhaimmillaan yhtä henkilökohtainen ja mietitty kuin läheisen muistaminen – ajatus on tärkein. Tartu siis toimeen ja laita työkaverille palautetta pukinkonttiin!


Kirjoittajat
Riku Huikuri
Chief People Officer

Altti Salomäki
Senior People Manager

Pinterest
Efima Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Omat tagit

efilis
johtaminen
palaute
kulttuuri
Efimagia
Merkityksellisyys

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia