Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mobiilisovellusten testauksen tulevaisuus

BloggausMobiililaitteiden käyttäjien määrä kansainvälisillä markkinoilla on räjähtänyt. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, mobiilisovellus- ja -laitemarkkinat jatkavat laajentumistaan. Markkinoille tulee yhä uusia variaatioita ja toimintoja. Kasvussa ei ole ainoastaan käyttäjien määrä, vaan myös käyttäjien käytettävyys-, suorituskyky- ja luotettavuusodotukset. Myös testauksen on oltava tehokkaampaa ja toimivampaa. Kuinka testaus selättää nämä vaatimukset?


Lähestymistapa testaukseen

Perinteiset testit ovat eilispäivää. Koko lähestymistapa testaukseen on rakennettava vastaamaan muutoksiin. Käytettävien tai käyttöönotettavien testiympäristöjen on oltava nopeasti koottavia ja purettavia. Tarvitaan tarkoituksenmukaisempia testityökaluja, jotka tukevat markkinoiden nopeaa muutosta ja mobiilisovellusten lyhyitä elinkaaria.

Yhteistyökumppaneilta odotetaan joustavuutta ja kykyä sopeutua markkinoiden muutoksiin, joten hyvä kumppani tarjoaa ketteriä palveluita, kuten ulkoistettua testausta, pilvipalveluita tai device lab -testausympäristöjä. Joka tapauksessa kumppani kannattaa valita huolella. Pitkässä yhteistyösuhteessa on mahdollista vastata markkinoiden vaatimuksiin joustavasti, tuhlaamatta aikaa neuvotteluihin tai vaatimuksista väittelyyn.

Testaustyyppi

Käytettävyystestaus
– Mobiilisovelluksilla on usein vaihteleva käyttäjäpohja, sillä sovellusten käyttäminen on helppoa. Sovelluksista tulee yhä enemmän osa päivittäistä elämäämme, joten myös käyttäjien odotukset kasvavat. Testauksen on keskityttävä siihen, miten käyttäjä todella käyttää sovellusta. Sovellusten käyttäjät odottavat tavallisesti helppokäyttöisyyttä ja intuitiivisuutta. Käyttäjät eivät yleensä suvaitse käytettävyysongelmia, joten käytettävyys on sovelluksen menestyksen kannalta kriittistä mobiilimaailmassa.

Suorituskykytestaus – Sovelluksia on maailma pullollaan ja lisää tulee kaiken aikaa. Jos käyttäjä kerran turhautuu esimerkiksi sovelluksen vasteaikaan, hän saattaa heti ryhtyä tutkimaan muita markkinoilla olevia vaihtoehtoja. Huonosti toimivat sovellukset hylätään. Sovellusten on oltava luotettavasti käytettävissä kellon ympäri, ja käyttäjien odotukset kehittyvät kaiken aikaa. Eilisen nopea suorituskyky voi olla huomenna auttamattoman hidas, joten tulevien mobiilisovellusten suorituskyvyn testaaminen on haastavaa.

Automaatiotestaus – Tällaisesta toiminnallisuustestauksesta tulee voittaja, kun kyseessä on mobiilisovellusmaailman lyhyt elinkaari ja nopea julkaisutahti. Automaatiotestaus ei ole enää valinnainen lisä mobiilisovellusten ja -laitteiden testauksessa. Testauksen on oltava nopeaa, toistettavaa, helppohoitoista ja tehokasta. Testauksen laatuvaatimukset eivät vähene koskaan, mutta kustannustehokkuus on yksi tärkeimmistä seikoista ohjelmistokehityksessä ja erityisesti ylläpitovaiheessa.

Turvallisuustestaus
– Mobiilisovelluksiin on pääsääntöisesti helpompi hyökätä kuin perinteisiin sovelluksiin. Tulevaisuudessa näemme yhä enemmän sovelluksia, jotka käyttävät henkilökohtaisia tietoja, kuten sormenjälkeä, ääntä tai verkkokalvon kuvaa. Ihmiset luottavat liikaa lataamiinsa sovelluksiin tai käyttämänsä avoimen verkon turvallisuuteen. Haavoittuvuus on tulevaisuudessa mobiililaitteiden ja -sovellusten testauksessa yksi tärkeimmistä ulottuvuuksista.

Tulevaisuuden testaaja

Meidän on mukauduttava nopeasti tähän muutokseen, sillä uusia sovelluksia ja laitteita ilmestyy päivittäin. Kilpailu edistää markkinoiden ja elinkaarten kehitystä. Meidän on oltava valmiita ottamaan käyttöön uusia tekniikoita ja työkaluja sekä opettelemaan tehokkaampia ja kevyempiä testausmetodeja.

Kirjoittaja:
Yada Tyni
HiQ
Test specialist

Pinterest
HiQ Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili HiQ Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Laadunvarmistus

Teknologia

Android
iOS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

mobiili
ketterä testaus

Siirry yrityksen profiiliin HiQ Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HiQ Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

HiQ Finland - Muita referenssejä

HiQ Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia